Pekeliling Memperkenalkan Cincin Slim Ditingkatkan Menjelang Pelancaran Galaxy Ring

10
Ciri-ciri baharu harga generasi Circular Ring Slim 2024
© Pekeliling

Menjelang pelancaran penuh Galaxy Ring Samsung, pembuat cincin pintar Circular telah mengumumkan penyegaran kepada Ring Slim. Cincin pintar baharu membawa ciri penjejakan kecergasan dan kesihatan yang dipertingkatkan bersama-sama apl Kira+ baharu dan binaan yang lebih mantap.

Kalangan baharu, apl mudah alih baharu untuk Circular’s Ring Slim

Walaupun Ring Slim (2024) baharu tidak menawarkan perubahan besar pada bahagian luaran, ia mendapat peningkatan penting untuk keupayaan pengesanannya. Tambahan yang paling ketara dengan generasi baharu ialah sokongan untuk algoritma ‘degupan jantung semasa bersukan’.

Pada asasnya, sistem baharu ini membolehkan bacaan kadar denyutan jantung yang lebih tepat apabila melakukan aktiviti sukan atau senaman terpilih. Keputusan ini disepadukan dan boleh dilihat dalam bahagian Bulatan Sesi Sukan baharu dalam apl Kira+. Anda juga mendapat laluan GPS yang dibuat semasa aktiviti di atas metrik prestasi menggunakan aplikasi.

Circular Ring Slim 2024 dan pakejnya

Circular’s Ring Slim (2024) mendapat apl Kira+ baharu dengan sukan baharu dan bahagian lanjutan / © Circular

Dalam apl itu terdapat satu lagi bahagian baharu yang dipanggil Bulatan Analisis Lanjutan. Nama itu menunjukkan paparan yang lebih komprehensif tentang data kesihatan dan kecergasan yang direkodkan, di mana anda juga boleh mendapatkan arah aliran tentang kesihatan anda dan cadangan untuk pemulihan yang lebih pantas atau masa untuk menangani trek dengan lebih baik.

Tidak seperti kebanyakan cincin pintar seperti daripada Oura, apl Kira+ dan ciri di dalamnya percuma dan tidak memerlukan langganan.

Circular’s Ring Slim mendapat penjejakan tidur yang lebih baik juga

Penambahbaikan yang ditujukan kepada pengguna umum ialah algoritma tidur yang lebih baik. Syarikat Perancis itu berkata bahawa Ring Slim (2024) boleh memantau metrik lain seperti suhu, kadar pernafasan dan pergerakan selain kadar jantung, tahap tekanan dan SpO2 semasa tidur. Selain itu, ia menyatakan bahawa sistem itu 79 peratus lebih tepat seperti yang terdapat dalam ujian Polysomnography.

Walaupun sedikit perubahan, Ring Slim yang dikemas kini mempunyai salutan yang lebih tahan calar berbanding generasi sebelumnya. Pada masa yang sama, ia diperakui sepenuhnya untuk rintangan habuk dan air dengan penarafan IP68. Walaupun terdapat peningkatan dalaman, cincin pintar juga mengekalkan hayat bateri 5 hari dalam mod pintar.

Ring Slim kekal sebagai cincin pintar paling nipis syarikat dan dalam pasaran, yang hanya diukur pada ketebalan 2.2 mm. Terutamanya, ia lebih nipis daripada Cincin Helio Amazfit yang baru-baru ini dilancarkan di seluruh dunia.

Circular menjual Ring Slim melalui kedai dalam taliannya dengan harga $259 (€262 / £226).

Secara berasingan, Samsung bersedia untuk melancarkan penjejak cincin pintar pertamanya bulan depan. Tidak jelas sama ada berapa kos Galaxy Ring itu. Galaxy Ring dijangka serasi dengan telefon Galaxy, manakala Circular Ring Slim mempunyai kelebihan keserasian dengan Android dan iPhone.

Sedang menunggu Samsung Galaxy Ring, atau adakah anda rasa Circular Ring Slim patut dicuba? Sila beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: Berita Yahoo