Pekerjaan Yang Kini Semakin Meningkat Di AS

88
stok adobe jobbio
© Jenny Sturm / Adobe Stock

Daripada faedah dalam pejabat kepada keuntungan yang kelihatan tidak berhujung, untuk sekian lama merebut pekerjaan dalam sektor teknologi dianggap sebagai nirvana kerjaya.

Tetapi susulan pemberhentian beramai-ramai dalam beberapa bulan kebelakangan ini, beribu-ribu pekerja teknologi di seluruh dunia tiba-tiba mendapati diri mereka telah kehilangan pekerjaan—Amazon telah membuang lebih daripada 18,000 pekerja, Meta telah memberhentikan kira-kira 11,000 orang, syarikat induk Google Alphabet mempunyai rancangan untuk melepaskan daripada 12,000 pekerja dan Twitter telah mengurangkan bilangan kakitangannya sebanyak kira-kira separuh sejak Elon Musk mengambil alih kepimpinan pada penghujung 2022.

Apakah maksud ini dari segi keselamatan pekerjaan dalam sektor teknologi dan seterusnya? Set kemahiran tertentu dalam permintaan berterusan dan walaupun menjadi tajuk utama, data terkini daripada Biro Perangkaan Buruh menunjukkan bahawa terdapat kira-kira 11 juta peluang pekerjaan di AS yang perlu diisi.

Garisan bawah? Jika anda mendapati diri anda sedang mencari pekerjaan baharu tahun ini, lihat kepada sektor yang sedang meningkat, seperti yang diperincikan di bawah.

1. Operasi Hasil

Daripada ketua pegawai hasil kepada pengurus jualan, mana-mana pekerja yang mempunyai keupayaan untuk menjana hasil akan sentiasa dianggap sebagai aset dan permintaan dalam pasaran pekerjaan. Analisis data juga merupakan satu lagi bidang operasi hasil yang merupakan sektor yang semakin berkembang—Biro Perangkaan Buruh (BLS) menganggarkan pertumbuhan 22% hingga 2030, angka yang jauh lebih pantas daripada purata.

2. Sumber Manusia

Tidak kira sektor itu, HR adalah komponen penting bagi mana-mana organisasi, terutamanya selepas Perletakan Jawatan Besar, dan majikan menggunakan pelbagai taktik untuk memastikan penglibatan pekerja kekal tinggi dan mereka dapat mengekalkan bakat terbaik. Daripada pegawai kakitangan yang mengawasi semua aspek dasar HR kepada mereka yang ditugaskan untuk menyesuaikan diri, melatih dan mengurus pekerja, kemahiran HR terus mengekalkan nilai mereka.

3. Kepelbagaian & Kemasukan

Majikan yang benar-benar komited untuk menghormati dasar D&I yang mereka tetapkan dalam nilai syarikat mereka perlu memastikan bahawa mereka mempunyai kakitangan di lapangan yang sentiasa mengembangkan pendekatan mereka. Inilah sebabnya mengapa pengurus D&I semakin mendapat permintaan apabila syarikat berusaha untuk melaksanakan strategi yang memupuk kepelbagaian, ekuiti dan keterangkuman. Malah, sejak dua tahun lalu, Ketua Pegawai Kepelbagaian dan Kemasukan telah menjadi tajuk C-suite yang paling pesat berkembang.

4. Tadbir urus data

Daripada mengurus ancaman keselamatan siber kepada mengurus dasar storan pengkomputeran awan, tadbir urus data menyediakan rangka kerja maklumat dalaman yang setiap organisasi perlu berfungsi. Mereka yang mempunyai latar belakang dalam pengurusan data atau analisis data boleh dengan mudah menyesuaikan kemahiran mereka untuk bekerja dalam bidang tadbir urus data.

5. Pemasaran Pertumbuhan

Juga dikenali sebagai pemasaran penjanaan permintaan, bidang pemasaran pertumbuhan berkaitan dengan mengenal pasti peluang untuk memacu pertumbuhan perniagaan, meningkatkan bahagian pasaran atau meningkatkan pengekalan pelanggan dengan tujuan untuk menjana lebih banyak hasil.

Sama ada anda ingin menukar syarikat atau memulakan cabaran kerjaya baharu Papan Kerja NextPit mempunyai ratusan bukaan dalam organisasi yang sedang mengambil pekerja, seperti tiga di bawah.

Ketua Pegawai Hasil, NewsWhip, New York

NewsWhip ialah peneraju dunia dalam menjejak dan meramalkan penyebaran berita dan maklumat dalam talian dan teknologinya digunakan setiap hari di lebih 25 negara. Sebagai Ketua Pegawai Hasil, anda akan menjadi ahli penting pasukan eksekutif NewsWhip, melaporkan kepada CEO dan bekerja bersama orang ramai, pemimpin produk dan kewangan. Anda akan bertanggungjawab untuk membina sistem hasil, mewujudkan jangkaan dan rangka kerja pengurusan prestasi, bertanggungjawab untuk memenuhi sasaran hasil syarikat dan membangunkan hubungan dan perkongsian dengan pelanggan sedia ada dan sasaran utama. Lihat butiran lanjut tentang peranan ini di sini.

Pengurus Operasi Jualan, ImagineSoftware, Charlotte

ImagineSoftware menjemput seorang yang bermotivasi Pengurus Operasi Jualan untuk menyertai pasukannya yang berbakat. Dalam peranan ini, anda akan memanfaatkan data dan analisis untuk menyampaikan cerapan perniagaan secara proaktif mengenai strategi jualan, perancangan wilayah dan belanjawan, ramalan dan penjanaan saluran paip. Calon yang ideal akan mempunyai gabungan cerapan analitikal, ketajaman perniagaan yang kukuh, dan keupayaan untuk bekerjasama dengan pemimpin jualan dan peranan kepimpinan silang fungsi yang menyokong jualan. Anda juga akan bertindak sebagai penasihat yang dipercayai kepada CRO. Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang jawatan ini di sini.

Ketua Operasi Orang Global, Guna Digital, Jauh

Apply Digital sedang mencari yang berpengalaman Ketua Operasi Rakyat Global untuk memimpin tenaga kerjanya semasa fasa pertumbuhan seterusnya. Mengekalkan budaya, nilai dan penglibatan yang kukuh ialah salah satu misi utama jawatan ini apabila Apply Digital berkembang secara global dan dalam peranan ini anda akan bertindak sebagai peneraju budaya dalam organisasi, berkhidmat sebagai penasihat kepada CEO dan jurulatih, mentor dan memperkasakan pasukan anda untuk memastikan pengalaman pekerja kekal tinggi. Lihat huraian kerja penuh di sini.

Percepatkan kerjaya anda pada tahun 2023 melalui NextPit Job Board hari ini. Artikel ini ditulis oleh Aoibhinn Mc Bride.