Pelan jalan Google mendedahkan harga Pixel 7a dan Pixel 8 yang tidak menarik

110
nextpit google pixel 7 warna
© NextPit

Walaupun langkah Google menggoda produknya menjelang pelancaran rasmi, segelintir kebocoran masih dapat melepasi radar syarikat. Itu masih benar dalam kebocoran utama hari ini yang mendedahkan peta jalan produk Google termasuk harga untuk Pixel 7a dan butiran mengenai Pixel 8 (Pro).

Pelan jalan yang dikatakan telah dikongsi oleh Pihak Berkuasa Android seperti yang dipetik oleh sumber tanpa namanya. Ia memperincikan rancangan perkakasan Google dari 2023 hingga 2025 dengan menyebut semua peranti Pixel masa hadapan kecuali Tablet Pixel. Walau bagaimanapun, perlu diambil perhatian bahawa bukan keseluruhan barisan Pixel yang disenaraikan akan menjadi muktamad kerana mungkin terdapat perubahan di hadapan.

Harga Google Pixel 7a dan Pixel Fold

Untuk tahun depan, Google dijadualkan melancarkan Pixel 7a dan Pixel Fold. Pembocor itu mengesahkan kedua-dua peranti ini akan debut di Google I/O 2023 pada bulan April atau Mei. Lebih penting lagi, Pixel 7a dikatakan dijual pada harga $449, tidak berubah daripada Pixel 6a, manakala Pixel boleh lipat Google akan bermula pada $1799.

Kebocoran reka bentuk jarak pertengahan Google Pixel 7a

Google Pixel 7a meminjam reka bentuk Pixel 7 / © Twitter/u/OnLeaks

Malah tiada kejutan untuk Pixel 8 dan Pixel 8 Pro pada akhir tahun 2023. Kedua-duanya didakwa akan menampilkan perubahan minimum mengikut sumber. Tetapi sesiapa sahaja boleh menjangkakan Tensor G3 yang tidak diumumkan akan menguasakan siri Pixel 8. Selain itu, dilaporkan Google akan mengetik sensor ISOCELL GN2 Samsung untuk kamera penembak Pixel perdananya yang seterusnya.

Strategi baharu untuk Pixel 8a dan penambahan Pixel 9 Ultra

Bagi tahun 2024, status Pixel 8a masih dalam keadaan limbo. Google boleh membatalkan sepenuhnya Pixel jarak pertengahan atau sekurang-kurangnya menangguhkannya lagi jika jualan Pixel 7a tidak memenuhi jangkaan mereka. Malangnya, tiada maklumat tambahan diberikan kecuali ia mungkin dilancarkan dengan tag harga $499.

Bahagian yang paling mengejutkan tentang arah ini ialah pada penghujung tahun 2024 apabila Google sedang mempertimbangkan untuk menambah model ketiga di atas Pixel 9 dan Pixel 9 Pro. Khususnya, peranti baharu akan berkongsi borang sebagai Pixel 9 biasa dan ciri yang sepadan dengan Pro. Jika boleh dipercayai, Google boleh memperkenalkan moniker Ultra atau Max yang mencerminkan konvensyen penamaan Apple.

Paparkan imej Google Pixel Fold 2023

Google Pixel Fold berdasarkan pemaparan yang dicipta semula / © FrontPageTech

Lebih banyak telefon pintar boleh lipat Pixel pada tahun 2024 dan 2025

Pengganti Pixel Fold juga mungkin tiba pada 2024. Walau bagaimanapun, keputusan ini bergantung pada kejayaan Pixel Fold pertama. Tambahan pula, Google berhasrat untuk mengeluarkan peranti boleh lipat yang lebih kecil setanding dengan Galaxy Z Flip 4 dan Motorola Razr menjelang 2025, walaupun kemungkinan perkara ini berlaku akan ditentukan oleh cara 2023 dan 2025 akan dimainkan.

Peranti Pixel manakah yang paling anda jangkakan akan dilihat? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang rancangan perkakasan Pixel Google.