Pelancaran iPadOS 16 akan ditangguhkan

125
NextPit Apple iPad Air Papan Kekunci
© NextPit

iPadOS 16 akan membawa beberapa ciri baharu yang hebat kepada tablet Apple. Walaupun mereka sepatutnya merevolusikan iPad, perubahan ini juga boleh menjadi punca kelewatan dengan keluaran OS baharu. Malah, menurut kebocoran baharu oleh Mark Gurman, Apple boleh menolak tarikh keluaran iPadOS 16. Oleh itu, kemas kini baharu itu akan dikeluarkan lewat daripada iOS 16 tahun ini.

  • iPadOS 16 boleh dikeluarkan pada bulan Oktober dan bukannya September.
  • Kelewatan ini akan disebabkan oleh ciri yang memerlukan pemurnian.
  • Keluaran iPadOS 16 mungkin bertepatan dengan keluaran iPad baharu.

Apple mendedahkan iPadOS 16 pada WWDC 2022, dan versi baharu ini sangat dinanti-nantikan oleh peminat iPad kerana ia membawakan beberapa ciri baharu yang penting. Walaupun kami menjangkakan pelancaran pada bulan September seperti biasa dengan Apple, di mana firma Cupertino mungkin telah mengubah rancangannya tahun ini. Sememangnya, berdasarkan khabar angin baharu yang dilancarkan oleh Mark Gurman, iPadOS 16 akan dilancarkan sedikit lewat tahun ini.

iPadOS 16: Keluaran tertunda kerana ciri yang tidak diperhalusi?

Dalam surat berita terbarunya, wartawan Apple terkenal Mark Gurman mengumumkan bahawa pengeluar boleh menangguhkan pengeluaran iOS 16. Kelewatan ini akan disebabkan oleh pemuktamadkan ciri terpilih seperti Pengurus Peringkat, yang merupakan salah satu perkara baru yang paling ditunggu-tunggu pada masa akan datang OS Apple.

  • Lihat senarai lengkap iPad kami yang serasi dengan iPadOS 16

Ingat bahawa Pengurus Peringkat membenarkan anda mengumpulkan aplikasi yang anda ingin gunakan secara serentak. Sebagai contoh, jika anda perlu memindahkan teks daripada Safari ke dalam imej Photoshop, ia semudah meletakkan aplikasi tersebut bersebelahan antara satu sama lain.

Menurut Mark Gurman, Apple mengambil berat tentang ulasan awal, terutamanya mengenai tarikan Pengurus Tahap kepada pengguna iPad. Ini disebabkan terutamanya oleh hakikat bahawa Pengurus Peringkat memerlukan iPad dengan cip M1, jadi Apple ingin memperhalusi produk perdananya sebelum mengeluarkan OS tablet baharunya.

Walau apa pun, keluaran iPadOS kemungkinan besar akan ditangguhkan ke Oktober. Apple ingin memanfaatkan tempoh masa ini untuk mengeluarkan kemas kini pada masa yang sama dengan iPad Pro baharu dengan SoC M2 dan iPad standard yang dilengkapi dengan port USB-C.

  • Jangan ketinggalan pilihan iPad terbaik kami pada tahun 2022

iPadOS 16 kini tersedia sebagai beta awam, jadi anda boleh memasangnya sekarang pada iPad anda untuk menguji ciri baharu.

Apa pendapat anda tentang khabar angin ini? Adakah anda akan kecewa jika Apple menangguhkan pengeluaran kemas kini baharu untuk iPad anda? Mari bincangkannya dalam komen!