Peminat Apple sahaja: Lima hadiah saat akhir untuk diletakkan di bawah pokok Krismas!

94
Hadiah Krismas Apple
© Masarik / Shutterstock.com

Jika anda belum membeli semua hadiah Krismas anda, masih ada masa. Untuk membantu anda dengan itu, saya berkongsi di sini senarai lima hadiah saat akhir saya yang akan menggembirakan mana-mana peminat Apple. Dan yang terbaik: menjimatkan wang!

Pertama sekali, hadiah saat akhir tidak bermakna pilihan berulang, tetapi ia mempunyai satu kelemahan: produk anda mungkin tidak tiba tepat pada masanya. Jadi sebelum anda membeli, perhatikan dengan teliti tarikh penghantaran. Dalam senarai ini, saya berkongsi produk yang boleh dibeli di Amazon, yang menawarkan penghantaran sebagai hadiah. Jadi, jika anda akan melancong pada Krismas ini dan tidak mahu mengambil risiko kelewatan penghantaran, anda sentiasa boleh menghantar ke alamat orang yang akan menerima hadiah itu.

Akhir sekali, ini adalah senarai yang sangat peribadi, saya hanya mencadangkan hadiah yang saya ingin terima sebagai pengguna iPhone. Oleh itu, jangan ragu untuk menggunakan ulasan untuk berkongsi senarai hadiah anda dengan komuniti menggunakan bahagian ulasan.

Tanpa berlengah lagi, mari pergi ke senarai lima hadiah minit terakhir saya untuk diletakkan di bawah pokok Krismas peminat Apple:

  1. Apple AirPods Pro (Generasi ke-2)
  2. Apple AirTags
  3. sarung iPhone
  4. Apple Watch SE
  5. Pek bateri MagSafe

#1. Apple AirPods Pro (Generasi Kedua): $229

Salah satu fon kepala dengan integrasi terbaik dengan ekosistem Apple, AirPods Pro generasi kedua melanda pasaran dengan ANC dan hayat bateri yang lebih baik pada tahun 2022. Selain itu, kami mempunyai peningkatan perkakasan dengan set cip baharu serta pemacu dan penguat tersuai. Selain itu, hayat bateri kini bermain sehingga 30 jam dengan kes itu.

Saya dapati versi AirPods Pro ini merupakan hadiah yang sangat baik untuk mereka yang tidak memiliki Apple Watch. Ini kerana, tidak seperti model lain dalam siri ini, AirPods Pro 2 boleh dikawal melalui sentuhan pada permukaan batang fon telinga. Ini membolehkan anda mengawal kelantangan, contohnya, tanpa perlu menggunakan iPhone… atau Apple Watch.

Akhir sekali, sokongan untuk ciri Audio Spatial Diperibadikan juga kelihatan seperti tambahan, kerana ia menggunakan kamera TrueDepth iPhone untuk mengimbas telinga dan bentuk kepala anda untuk mencipta profil Audio Spatial yang unik untuk anda.

#2. AirTags: $29

Daripada semua hadiah dalam senarai ini, AirTags nampaknya paling menarik kepada saya, kerana, selain menjadi sangat berguna pada tahun ini, ia sangat berpatutan. Sejak pelancaran mereka, peranti kecil yang digunakan untuk menjejak objek (atau bahkan orang) telah mendapat banyak kritikan mengenai privasi dan Apple terpaksa menyemak beberapa fungsi.

Apple Airtags dalam pemegang kunci

Sama ada anda perlu mencari sekumpulan kunci atau beg anda yang hilang di lapangan terbang, AirTags ialah pilihan yang murah dan sangat berguna! / © NextPit

Semasa musim cuti akhir tahun, peranti ini boleh menjadi sangat berguna untuk kegunaan beg pakaian, contohnya. Terutama kerana krisis dalam penerbangan, mempunyai satu lagi lapisan keselamatan sangat membantu sekiranya bagasi dan beg galas hilang. Selain penggunaan perjalanan, ia adalah hadiah yang sangat baik untuk peminat Apple yang sering kehilangan sekumpulan kunci mereka atau bahkan bagi mereka yang membawa komputer dan dokumen penting dalam beg galas mereka.

Jika anda berminat untuk membandingkan AirTag untuk hadiah Krismas saat-saat akhir, saya cadangkan membaca ulasan AirTag penuh di sini di NextPit.

#3. Sarung iPhone: $45

Setakat reka bentuk, iPhone lebih klasik daripada mengganggu… dan mari kita hadapi, ia mudah dikenali (dan ramai orang mempunyainya). Jadi ia bukan jenis peranti yang orang ramai akan menghadapi masalah menggunakan dengan sarung pelindung—paling tidak kerana ia juga mahal. Walau bagaimanapun, ini adalah hadiah yang sangat peribadi, jadi ia memerlukan beberapa penyelidikan.

iPhone 14

Memilih sarung iPhone adalah agak peribadi dan boleh menjadi hadiah yang bijak. / © NextPit

Kami mempunyai senarai kes terbaik untuk siri iPhone 13 dan iPhone 13 Pro, yang saya syorkan untuk membaca untuk mendapatkan beberapa idea. Walau bagaimanapun, memandangkan senarai hadiah saat akhir untuk peminat Apple ini sangat menyeronokkan untuk ditulis, berikut ialah beberapa cadangan peribadi.

Saya faham bahawa meletakkan tenaga untuk memilih sarung iPhone sebagai hadiah Krismas adalah bukti untuk mengambil berat tentang orang lain. Oleh itu, ambil kira isu seperti gaya hidup dan kedudukan politik: jangan berikan sarung iPhone kulit kepada seorang vegan, contohnya. Dalam kes ini, pertimbangkan untuk mencari alternatif, seperti sarung iPhone yang boleh terbiodegradasi.

Sebagai alternatif kepada sarung kulit Apple, Mujjo nampaknya saya adalah pengeluar aksesori iPhone yang menawarkan kepelbagaian dan kualiti pada harga yang lebih berpatutan. Di bawah saya berkongsi cadangan sarung Mujjo untuk iPhone 14 Pro Max, tetapi di kedai Amazon jenama itu, sebagai contoh, anda boleh menemui sarung untuk model iPhone yang berbeza.

Alternatif lain di sini ialah sarung iPhone retro, kerana ia terdiri daripada pilihan untuk mereka yang suka muzik kepada permainan, contohnya.

#4. Apple Watch SE: $299

Jika anda mempunyai belanjawan sehingga $300, cadangan aksesori saya adalah Apple Watch SE. Jam tangan menawarkan fungsi utama model yang lebih mahal dan reka bentuk yang hampir sama. Semua ini pada separuh harga. Paling penting, ia terdiri daripada zoomer hingga boomer, kerana ia menawarkan fungsi untuk julat umur yang luas.

Kajian Apple Watch SE

Daripada mengukur aktiviti fizikal kepada mengawal sistem audio: Apple Watch boleh dikatakan pisau tentera Switzerland. / © NextPit

Antara ciri paling menarik peranti ini ialah GPS bersepadu—yang membolehkan anda menggunakan jam tangan tanpa perlu mengecas iPhone anda semasa bersukan—, sistem penjejakan tidur yang sangat tepat dan pemantauan jantung. Di samping itu, sudah tentu, ia berfungsi sebagai cermin pusat pemberitahuan iPhone.

Jika anda juga percaya bahawa peranti ini boleh menjadi pilihan hadiah yang baik pada Krismas ini, saya cadangkan membaca ulasan penuh Apple Watch SE. Saya juga ingin menyatakan bahawa petunjuk ini datang daripada seseorang yang menggunakan model setiap hari!

#5. Pek bateri Apple MagSafe: $95

Sejujurnya, saya menggunakan iPhone 14 Pro Max, dan saya sangat berpuas hati dengan hayat bateri peranti ini. Walau bagaimanapun, saya menganggap pek bateri sebagai hadiah saat-saat akhir yang sangat baik, kerana walaupun ia bukan yang diharapkan untuk Krismas, ia adalah alat yang sangat berguna.

  • Panduan membeli: Aksesori MagSafe manakah yang saya pilih pada tahun 2022?
iPhone 13 Pro dengan pek bateri MagSafe

Pek bateri MagSafe Apple dilampirkan melalui induksi dan diletakkan secara diam-diam di belakang iPhone 13 Pro ini. / © Apple

Malah, saya boleh mengatakan bahawa mana-mana aksesori MagSafe daripada Apple atau alternatif ialah pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mempunyai iPhone 12 atau lebih tinggi. Sebabnya mudah, tidak perlu membawa kabel bersama anda. Dalam kes bateri mudah alih anda hanya perlu memasang aksesori melalui induksi ke bahagian belakang iPhone.

Lebih daripada itu, walaupun pek bateri MagSafe menawarkan pengecasan tanpa wayar, anda juga boleh menggunakannya di meja anda yang dipalamkan. Apple menawarkan sokongan pengecasan 15W, tetapi anda perlu menggunakan penyesuai kuasa 20W atau lebih tinggi, yang dijual secara berasingan.

Dan jika anda mahukan alternatif yang lebih mampu milik, Anker adalah jenama yang perlu dicari. Pek bateri MagGo Anker serasi dengan iPhone 12 atau lebih tinggi menawarkan kapasiti sehingga 5000mAh pada separuh nilai bateri mudah alih Apple.

Dan itulah lima cadangan hadiah minit terakhir saya untuk pengguna iPhone. Seperti yang saya katakan pada mulanya, ini adalah senarai yang sangat peribadi dan tertumpu pada ekosistem Apple. Jika anda mempunyai cadangan lain, saya ingin tahu apa lagi yang anda akan cadangkan sebagai hadiah untuk peminat Apple?