Pemproses iPad Pro M3 generasi seterusnya Apple mungkin Pantas Gila

85
NextPit Apple iPad Pro 11 2022 lwn 12.9
© NextPit

Dengan Apple melancarkan tablet iPad Pro pada penghujung tahun 2022, barisan yang seterusnya tidak dijangka tiba sehingga awal tahun depan. Khabar angin liar baharu kini menunjukkan beberapa perincian menarik tentang cipset Apple M3, yang berkemungkinan akan memacu iPad Pro OLED generasi seterusnya (2024) juga.

Apple telah memasang cip siri M standard yang sama pada iPad Pro dan beberapa model MacBooknya untuk beberapa lama sudah. Jelas sekali, itu mungkin akan berterusan pada masa hadapan seperti yang dilihat dalam iPad Pro 2022 (ulasan) dengan kedua-dua model 11-inci dan 12.9-inci dilengkapi dengan octa-core M2.

  • Jangan ketinggalan ini: iPadOS 16.4 menambah ciri kecondongan dan azimut pada Apple Pencil Hover.

Pemproses M3 Apple iPad Pro 2024

Menurut hos saluran Max Tech yang memfokuskan Apple, Vadim Yeryev, cip Apple M3 yang akan datang mungkin berprestasi lebih baik daripada cipset M2 Pro dan M2 Max baru-baru ini yang ditemui dalam komputer riba MacBook Pro yang diperkenalkan pada bulan Januari. Sumber itu memberikan anggaran 3,472 teras tunggal dan 13,676 mata berbilang teras.

Berbanding dengan MacBook M2 Pro yang mempunyai purata 2,600 dalam ujian teras tunggal, Apple M3 mempunyai prestasi 23 peratus lebih tinggi, yang merupakan rangsangan yang sangat besar. Walau bagaimanapun, M2 Pro dan M2 Max masih boleh mengekalkan kelebihan mereka dalam bahagian berbilang teras, walaupun dengan margin yang tipis berbanding pemproses Apple peringkat permulaan yang tidak diumumkan.

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro 2022 dikuasakan oleh SoC M2 dengan standard Wi-Fi 6E / © NextPit

Ciri dan harga Apple iPad Pro 2024

Selain daripada cip itu, siri iPad Pro 2024 Apple dikatakan menampilkan paparan OLED buat kali pertama. Berdasarkan ramalan penganalisis paparan yang terkenal, panel baharu pada tablet premium Apple masa hadapan akan menghasilkan bezel yang lebih nipis, yang akhirnya memberikan hartanah skrin yang meningkat sedikit dan profil keseluruhan yang lebih anggun.

Semua perubahan yang menarik ini nampaknya menunjukkan bahawa Apple menaikkan harga model iPad Pro OLEDnya. iPad Pro 11-inci yang lebih kecil (2024) dikatakan akan memperoleh tanda harga yang tidak masuk akal sebanyak $1,500 manakala varian 13-inci akan dijual pada harga $1,800 – menjadikannya 61 peratus lebih tinggi daripada iPad Pro 2022 semasa jika benar.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk menggantikan MacBook atau komputer riba anda dengan Apple iPad Pro pada masa hadapan? Beritahu kami pendapat anda.