Pemproses Pixel Fold Google mungkin tidak mencukupi untuk mengalahkan Galaxy Z Fold 4

87
NextPit Xiaomi Mi Mix Lipat 2 Mendatar
© NextPit

Google dijangka memperkenalkan telefon pintar boleh lipat pertamanya yang digelar Pixel Fold pada tahun 2023. Selain reka bentuk dan harga yang didakwa telah bocor, hasil penanda aras telah muncul hari ini yang memperincikan spesifikasi perkakasan Pixel boleh lipat Google. Tetapi sesetengah peminat mungkin kecewa dengan pilihan pemproses.

Peranti Google dengan nama kod “Felix” telah dikesan dalam pangkalan data Geekbench. Sumber itu mencadangkan ia adalah Google Pixel Fold yang akan datang, yang secara mengejutkan menggunakan pemproses okta-teras dengan reka bentuk kelompok dan frekuensi yang sepadan dengan Tensor G2. Perlu diingat bahawa cip yang sama menguasakan Pixel 7 dan Pixel 7 Pro.

Paparkan imej Google Pixel Fold 2023

Google Pixel Fold berdasarkan pemaparan yang dicipta semula / © Youtube/u/FrontPageTech

Pixel Fold mempunyai banyak memori dan kamera

Jika ini berjaya, Google akan bergantung pada cip matang dan bukannya memilih alternatif yang lebih baharu seperti Snapdragon 8 Gen 2. Gergasi carian telah menggunakan silikon dalaman sejak Pixel 6, oleh itu, tiada apa-apa yang boleh dicemuh. . Walau bagaimanapun, ia masih akan meletakkan Pixel Fold pada kelemahan besar jika diletakkan bersebelahan dengan Galaxy Z Fold 4 atau Xiaomi Mix Fold 2 yang dilengkapi dengan Snapdragon 8+ Gen 1 yang lebih pantas.

Spesifikasi Google Pixel Fold dengan pemproses Tensor G2

Google Pixel Fold dilengkapi dengan cip Tensor G2 / © GeekBench

Pixel Fold telah diuji dengan 12 GB RAM, yang melebihi piawaian hari ini. Tetapi tidak dinyatakan jika terdapat konfigurasi lain dengan jumlah memori atau storan yang lebih rendah semasa pelancaran.

Di luar sistem pada cip, boleh lipat Google dikatakan menampilkan skrin AMOLED lipat 8 inci, skrin penutup 6.2 inci dan persediaan tiga kamera serupa dengan Pixel 7 Pro. Ia juga dikhabarkan bahawa Pixel Fold boleh berharga $1800 atau ke atas. Pada masa yang sama, peranti itu mungkin akan mula diperkenalkan semasa persidangan pembangun I/O seterusnya pada Mei 2023, dan mungkin bersama Pixel 7a.

Apakah ciri boleh lipat yang anda anggap paling penting? Kami ingin mendengar pendapat anda.