Penderia Suhu Google Pixel 8 Pro Kesan dalam Foto

70
Termometer baharu Google Pixel 8 Pro
© nextpit

Pixel 8 dan Pixel 8 Pro Google hanya beberapa bulan lagi untuk diumumkan secara rasmi, tetapi pasangan itu telah mengalami kebocoran yang meluas sehingga kini. Selepas spesifikasi pengecasan dan bateri didedahkan semalam, gambar langsung Pixel 8 Pro telah diterbitkan hari ini, mendedahkan skrin rata dan penderia suhu baharu yang dikatakan.

  • Baca juga: Perbandingan Google Pixel 7a, Pixel 7 dan Pixel 7 Pro—Telefon manakah yang terbaik untuk anda?

Paparan rata yang dikemas kini dan termometer baharu pada Google Pixel 8 Pro

Dalam siaran Reddit, seorang pengguna berkongsi foto yang didakwa prototaip Pixel 8 Pro, yang merupakan contoh pertama telefon telah ditunjukkan secara jelas dalam kehidupan sebenar. Bahagian hadapan mempamerkan panel yang lebih rata walaupun dipasang dalam bekas. Ini mengesahkan laporan awal bulan lepas yang menerangkan paparan yang dikemas kini. Terdapat juga kamera swafoto biasa lubang tebuk di tengah dan pelbagai butang di sebelah kanan.

Unit prototaip Google Pixel 8 Pro

Dakwaan gambar langsung Google Pixel 8 Pro memaparkan skrin rata dan penderia termometer. / © Reddit

Dalam skrin di mana telefon bimbit berada dalam keadaan but pantas, ia menunjukkan butiran nama kod ‘husky’ yang disebut dalam kebocoran sebelum ini. Selain itu, terdapat 12 GB LPDDR5 RAM dan 128 GB storan on-board, walaupun harus ada konfigurasi yang lebih tinggi ditawarkan apabila ia diumumkan secara rasmi.

Bahagian belakang Pixel 8 Pro menempatkan bonggol kamera dari tepi ke tepi, dengan potongan kaca berbentuk bujur tunggal untuk persediaan tiga kamera kali ini. Pada masa yang sama, penderia bulat yang disebut-sebut sebagai IR atau termometer inframerah yang dikhabarkan terletak di bawah denyar LED. Pada masa ini, tiada kegunaan sebenar untuk termometer selain fakta bahawa ia akan dapat mengukur suhu badan pengguna.

siri Google 7 dibandingkan

Pixel 7 Pro, Pixel 7 dan Pixel 7a Google dengan kamera belakang mereka. / © NextPit

Tambahan pula, sudut Google Pixel 8 Pro juga lebih bulat berbanding Pixel 7 Pro (ulasan). Ini mungkin berlaku untuk Pixel 8 yang lebih kecil juga, yang merupakan perlepasan daripada faktor bentuk yang lebih bersudut dari pendahulu masing-masing.

Spesifikasi, tarikh keluaran dan harga Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro yang lain

Di sebalik paparan dan termometer baharu, Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro akan berjalan pada Android 14 terus dari kotak dan dilengkapi dengan cipset Tensor G3. SoC ini mempunyai pemproses bukan teras dan GPU Mali-G715 dengan sokongan pengesanan sinar. Ini dilihat menawarkan kecekapan kuasa yang lebih baik untuk hayat bateri yang lebih lama dan prestasi yang lebih baik berbanding Tensor G2 pada Pixel 7 (Pro).

Pixel 8 dan Pixel 8 dijangka diumumkan secara rasmi pada bulan Oktober. Belum ada sebarang maklumat mengenai kos kedua-dua telefon Android utama itu. Adakah anda fikir gergasi carian Internet harus mengekalkan harga siri Pixel 7 semasa untuk model baharu? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: Kehidupan Droid
Sumber:
Reddit