Pengecas Fitbit Menyokong Google Pixel Watch 2 baharu

34
nextpit google pixel watch 2 sensor
© nextpit

Walaupun Pixel Watch 2 Google tidak menerima sebarang peningkatan besar, terdapat beberapa sentuhan kecil tetapi dialu-alukan yang telah diperkenalkan di luar. Ini termasuk sistem pengecasan yang direka bentuk semula, yang kini menggunakan penyambung empat pin tersuai dan bukannya reka bentuk pengecasan wayarles Pixel Watch asal. Lebih penting lagi, keserasian dengan pengecas Fitbit kini diberikan.

  • Baca juga: Perbandingan jam tangan pintar dan penjejak kecergasan Fitbit terbaik

Apakah pengecas Fitbit yang serasi dengan Google Pixel Watch 2?

Semasa kami menyediakan semakan meluas kami tentang Pixel Watch 2, saluran berita 9to5Google telah mengesahkan bahawa susun atur baharu pada jam tangan pintar membolehkan ia dicas menggunakan kepingan magnet Fitbit proprietari terpilih. Khususnya ialah penyesuai kuasa Fitbit yang mempunyai empat pin yang sama, termasuk Fitbit Versa 4 (ulasan), Sense dan Sense 2 (ulasan), antara lain.

Ia masih belum diuji sama ada kadar pengecasan yang dipertingkatkan pada jam pintar baharu Google juga akan dibawa jika anda akan menyambungkannya kepada pengecas jam pintar Fitbit. Walau bagaimanapun, ini pastinya satu perkara yang perlu kita lihat apabila ia datang kepada semakan penuh kami tentang Pixel Watch 2.

Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2 menggunakan kabel pengecasan proprietari. Malangnya, tiada sokongan pengecasan wayarles atau sebagainya. / © NextPit

Selain daripada keserasian dengan pengecas Fitbit, pin magnet baharu juga seharusnya mengeluarkan kurang haba semasa mengecas. Ia juga boleh mengoptimumkan pemindahan kuasa dengan menggunakan sentuhan fizikal melalui pengecasan wayarles yang bergantung pada aruhan.

Google turut menggembar-gemburkan bahawa Pixel Watch 2 mempunyai bateri yang dipertingkatkan, yang kini dianggarkan bertahan 24 jam antara pengecasan dan dengan mod sentiasa hidup didayakan. Seperti biasa, kami akan mengetahui dalam ulasan kami jika terdapat sebarang perbezaan besar jam tangan pintar generasi ke-2 ini berbanding Pixel Watch.

Penatalan inersia pada Google Pixel Watch 2

Satu lagi ciri baharu yang telah ditambahkan pada Pixel Watch 2 ialah penatalan inersia yang sepatutnya menghasilkan peralihan yang lebih semula jadi dan dinamik semasa menavigasi jam tangan. Walau bagaimanapun, sesetengah pengguna cepat menyatakan bahawa Pixel Watch lama mempunyai ciri yang sama, yang hanya diaktifkan kemudian melalui kemas kini.

Media pengecasan manakah yang anda lebih suka pada jam tangan pintar? Adakah anda fikir penyelesaian Google lebih berguna daripada kaedah pengecasan wayarles yang digunakan dalam jam tangan lain seperti Galaxy Watch 6? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya