Pengecas Rumah EV Terbaik 2022: Panduan pembelian terbaik

98
wallbox shutterstock 1414976354
© Herr Loeffler / Shutterstock

Menjadi hijau dengan mengelektrik kereta anda? NextPit berbesar hati untuk menunjukkan kepada anda pengecas dinding EV terbaik untuk kereta elektrik anda dan menerangkan perbezaan antara model individu. Sekiranya pengecas dinding EV disertakan dengan paparan, disambungkan melalui aplikasi atau menampilkan meter elektrik? Baca perkara yang perlu anda pertimbangkan semasa membeli pengecas dinding EV untuk kereta tertentu anda, apakah subsidi yang tersedia pada masa ini, dan juga dapatkan pengesyoran khusus merentas julat harga yang luas yang sepatutnya dapat memenuhi semua belanjawan.

Pengecas rumah EV terbaik pada tahun 2022

Pilihan editor Perkara terbaik seterusnya Alternatif premium terbaik Cadangan nilai untuk wang
produk Kotak jus 40 Lectron 32 ChargePoint HomeFlex Blink HQ 150
Imej imej produk juicebox 40 Imej produk Lectron 32 imej produk chargepoint homeflex gambar produk blink hq 150
Maks. Kuasa pengecasan dalam watt 10 kW 7.7 kW 6 kW 7.7 kW
Palam pengecasan Jenis 1 atau 2 Jenis 1 Jenis 1 atau 2 Jenis 1
Meter elektrik Tidak ya ya Tidak
Dwiarah Tidak Tidak Tidak Tidak
Kawalan Melalui aplikasi Tiada sokongan aplikasi Melalui aplikasi Manual
Kebenaran Apl dan cip RFID Cip RFID Apl dan cip RFID Cip RFID
harga $699 $320 $749 $479
Semak tawaran*

Semak harga

Semak harga

Semak harga

Semak harga

Apabila membeli pengecas rumah EV, terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Dalam senarai “Terbaik” ini, kami menerangkan perbezaan antara pilihan pengecas rumah EV kami dan juga menyelami topik subsidi. Malangnya, kami di NextPit tidak dapat menyemak sendiri pengecas rumah EV. Oleh itu, kami telah mencari ulasan dan menyemaknya untuk mencari pengecas rumah EV terbaik untuk anda.

Lompat ke:

Apakah pengecas rumah EV?

Pengecas rumah EV juga paling baik digambarkan sebagai stesen pengecas rumah untuk kenderaan elektrik anda. Dengan pengecas rumah EV, anda mengecas kenderaan elektrik anda sendiri mengikut keselesaan anda sendiri di garaj atau jalan masuk anda tanpa perlu sentiasa mencari stesen pengecas awam. Selain itu, pengecasan melalui pengecas rumah EV anda sendiri juga lebih murah. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan, kerana sistem pengecasan mesti sesuai dengan kereta anda dan keperluan individu anda.

Berbanding dengan pengecasan pada soket 110V konvensional, pengecas rumah EV juga menawarkan kelebihan lain. Di atas semua itu, mengecas e-kereta anda adalah lebih pantas dan lebih selamat dengan pengecas rumah EV. Tambahan pula, pengecas rumah EV juga menawarkan meter elektrik mereka sendiri dan beberapa tahap pemantauan melalui aplikasi (untuk model terpilih) bersama ciri keselamatan lain supaya orang yang tidak dibenarkan tidak dapat mencuri elektrik daripada anda.

Perkara yang perlu dipertimbangkan semasa membeli pengecas rumah EV

Sebelum membeli pengecas rumah EV, anda harus mengetahui beberapa perkara. Di satu pihak, anda mesti memenuhi keperluan undang-undang tertentu, dan sebaliknya, anda harus mempunyai ruang yang mencukupi untuk memasangnya di rumah anda. Ia juga amat penting bahawa pemasangan harus dijalankan oleh seorang profesional, tanpa mengira kuasa pengecasan yang dibawanya. Kami telah membincangkan perkara ini dan lebih banyak perkara secara terperinci dalam artikel khusus:

  • Cara memilih dan memasang pengecas rumah EV di rumah anda

Sebagai tambahan kepada aspek ini, terdapat perbezaan penting antara pengecas rumah EV individu. Anda pastinya harus memahami istilah seperti kuasa pengecasan, dwiarah atau meter elektrik yang mematuhi sebelum memutuskan pengecas rumah EV tertentu.

  • Kuasa pengecasan: Apabila bercakap tentang pengecasan kuasa, anda biasanya melihat beberapa pilihan. Ambil 7.7 kW atau 10 kW sebagai contoh. Pengecas rumah EV dengan pengecasan 10 kW kira-kira 25% lebih pantas daripada model 7.7 kW. Walau bagaimanapun, anda mesti memastikan bahawa sistem kuasa di rumah anda boleh memberikan tenaga yang mencukupi untuk memasang pengecas dinding 10 kW EV.
  • Dwiarah: Jika anda sudah mencari pengecas rumah EV, anda pasti akan menemui istilah dwiarah. Pengecas rumah EV dua hala bukan sahaja boleh mengecas bateri dalam kenderaan elektrik, tetapi tenaga juga boleh mengalir kembali ke rumah anda. Ini membolehkan anda menggunakan bateri dalam kenderaan elektrik anda sebagai storan penimbal untuk sistem fotovoltaik anda, contohnya. Perkara penting ialah kedua-dua pengecas rumah EV dan kenderaan elektrik menyokong fungsi tersebut. Teknologi pada masa ini belum meluas, terutamanya dalam kes pengecas rumah EV mampu milik. Model dalam senarai terbaik ini belum lagi menyokongnya.
  • Meter Elektrik: Satu lagi fungsi penting pengecas rumah EV ialah meter elektrik terbina dalam. Meter elektrik bukan sahaja berguna untuk mengesan penggunaan kuasa anda sendiri, tetapi juga sesuai untuk mengebil majikan anda sekiranya anda mempunyai kereta syarikat (heh heh!). Pengecas rumah EV termurah dalam perbandingan kami tidak menawarkan meter elektrik.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini: Segala-galanya tentang sambungan ke grid rumah, keadaan yang diperlukan di rumah, atau maklumat tentang pembiayaan boleh didapati dalam panduan pemasangan pengecas rumah EV kami. Di sini anda juga akan menemui keperluan undang-undang dan mungkin membuka minda anda apabila anda mengetahui mengapa ia bukan idea yang baik untuk mengecas kereta elektrik anda melalui soket biasa.

Tesla, VW atau BMW: Pengecas rumah EV manakah yang terbaik untuk kereta saya?

Tidak semua pengecas rumah EV sesuai untuk setiap kenderaan elektrik. Jenama kereta utama Tesla, BMW, Mercedes dan VW biasanya mengesyorkan pengecas rumah EV mereka sendiri apabila membeli kenderaan daripada mereka. Walau bagaimanapun, ini biasanya jauh lebih mahal daripada pengecas dinding EV dalam perbandingan ini—melainkan anda membelinya sebagai pakej bersama-sama kenderaan, yang selalunya termasuk pemasangan.

Adakah kenderaan anda tidak disertakan dengan pengecas rumah EV yang termasuk pemasangan? Jika ya, pastikan kenderaan anda mempunyai sambungan yang betul. Hampir semua kenderaan elektrik di AS menggunakan palam Jenis 1, sama seperti cara semua model dalam perbandingan kami digunakan. Ini bermakna model yang diimport dari luar negara mungkin mengakibatkan isu di sini. Selain daripada palam yang betul, anda juga harus memastikan bahawa pengecas rumah EV dan kenderaan itu serasi dari segi kuasa pengecasan. Jika kenderaan elektrik anda hanya menerima 3.6 kW, pengecas rumah EV 10 kW adalah berlebihan dan mungkin tidak semestinya mahal.

Insentif pengecasan rumah EV

Kerajaan Persekutuan menawarkan kredit cukai untuk perkakasan pengecas EV terpilih dan kos pemasangan pengecas EV, di mana ia meliputi sehingga 30% daripada kos dengan kredit maksimum $1,000 untuk pemastautin dan kredit cukai persekutuan $30,000 untuk pemasangan komersial. Sudah tentu, jumlahnya berbeza antara satu syarikat dengan syarikat lain, jadi sila semak dengan pihak berkuasa tempatan untuk mengetahui butiran terkini.

Pengecas rumah EV terbaik untuk semua belanjawan

Kami telah menyisir web untuk pengecas rumah EV terbaik di luar sana – dan terdapat satu pemenang yang jelas yang mendahului senarai terbaik kedua-duanya Laporan pengguna dan KeretaDanPemandu: Kotak Jus 40. Kedua-dua senarai terbaik juga menampilkan ChargePoint HomeFlex, alternatif yang lebih mahal sedikit yang membawa lebih banyak ciri kepada jadual walaupun. Akhir sekali, kami juga telah memilih dua alternatif yang lebih murah yang kedua-duanya disyorkan oleh Consumerreports atau CarAndDriver.

Kotak jus 40

JuiceBox 40 ialah alat serba guna semasa yang nampaknya melakukan segala-galanya dengan betul. Pengecas pintar ini disertakan dengan aplnya sendiri dan menyokong sambungan Wi-Fi, yang kemudiannya boleh anda gunakan untuk menjadualkannya untuk mengecas perjalanan anda pada waktu luar puncak untuk menjimatkan lebih banyak wang. Dilengkapi dengan kabel yang agak panjang pada 25 kaki, anda juga akan menarik nafas lega kerana mengetahui bahawa terdapat fleksibiliti tambahan apabila ia datang kepada pilihan lokasi pelekap.

Dengan dapat mengecas sehingga 40 amp, anda boleh bergerak dengan pantas. Proses pemasangan juga tidak terlalu rumit untuk boot. Sayang sekali tiada pengesanan kos elektrik dengan Juicebox 40.

Lectron 32

Model Lectron 32 ini pastinya menawarkan banyak wang untuk wang anda yang susah payah. Anda boleh memilih daripada model 16A atau 40A untuk disesuaikan dengan saluran keluar isi rumah anda sambil memastikan ia selaras dengan kadar caj kenderaan anda tanpa membelanjakan yang tidak perlu untuk keupayaan mengecas. Anda perlu melakukannya tanpa pelekap di dinding, kerana ia perlu diletakkan pada kekili hos mudah atau cangkuk yang dipasang pada dinding untuk kekal teratur dan kemas.

Tiada keupayaan Wi-Fi di sini, tetapi skrin LCD yang agak kecil yang memaparkan voltan, amperage, masa pengecasan, tenaga (kWj) dan suhu sudah cukup untuk pengguna asas. Ia membolehkan anda memantau berapa banyak jus yang anda telah makan walaupun.

ChargePoint Home Flex

ChargePoint ialah nama isi rumah dengan beribu-ribu unit dipasang di seluruh AS. Unit Home Flex disepadukan ke dalam apl yang sama yang digunakan untuk menyambung ke unit awam syarikat, menjadikan peralihan yang lancar. Anda boleh menambah kenderaan anda melalui aplikasi, menggunakannya untuk menyesuaikan peratusan bateri yang diisi semula serta bilangan batu EPA yang telah ditambahkan pada kenderaan khusus anda.

Anda juga boleh melihat graf kadar caj, masa pengecasan dan jumlah output tenaga untuk setiap sesi pengecasan. Ingin memanfaatkan caj di luar waktu puncak? Tidak menjadi masalah sama sekali, kerana anda boleh menetapkan masa pengecasan mengikut jadual anda. Ya, ChargePoint Home Flex ialah model paling mahal dalam perbandingan kami, tetapi anda mungkin mendapat kembali wang itu dalam masa yang singkat.

Blink HQ 150

Inginkan sesuatu yang ringkas dan berkesan? Blink HQ 150 sesuai dengan bil dengan sempurna tanpa memerlukan anda memecahkan wang. Ini adalah satu pengecas padat, berharga bernilai yang mudah dipasang, membolehkan anda bangun dan berjalan dalam sekejap. Cangkuk yang disertakan berfungsi dengan baik untuk kabel 18 kaki yang agak pendek, jadi jika anda mempunyai garaj yang besar, anda mungkin perlu lebih berhati-hati semasa proses pemasangan supaya anda tidak mendapati diri anda gagal. Apakah keistimewaan Blink HQ 150? Ia boleh menyambung semula pengecasan secara automatik selepas bekalan elektrik terputus, kini bagaimana pula?

Itu sahaja! Ini ialah pengecas rumah EV terbaik setakat Ogos 2022, dan juga panduan ringkas tentang perkara yang perlu anda beri perhatian khusus sebelum membuat pembelian. Adakah anda sedang mencari pengecas rumah EV? Aspek manakah yang amat penting kepada anda? Beritahu kami dalam ulasan!