Pengecas terbaik untuk telefon pintar Samsung anda

108
Pengecas Terbaik untuk Telefon Pintar Samsung
© Nextpit

Adakah anda sedang mencari pengecas untuk telefon pintar atau tablet Samsung anda? Kami telah memilih untuk anda pengecas terbaik daripada Samsung, Anker, Spigen dan Baseus untuk mengecas Galaxy S22 Ultra, Z Fold 4 atau Tab S8 anda dalam masa dua kali pantas.

Samsung membenarkan anda mengecas telefon pintar dan tablet Galaxy anda dengan kuasa sehingga 45W. Untuk memanfaatkan sepenuhnya keupayaan pengecasan pantas ini, anda memerlukan pengecas yang betul yang serasi dengan standard yang betul. Itulah sebabnya kami telah membuat pilihan ini untuk membantu anda memilih pengecas yang betul untuk mengecas peranti Samsung anda.

  • Baca juga: Pengecas pantas terbaik untuk telefon pintar Android atau iPhone anda

Galaxy S22 hanya serasi dengan pengecasan pantas 25W, tidak seperti Galaxy S22+ dan S22 Ultra yang meningkat sehingga 45W. Ketiga-tiga model ini serasi dengan pengecasan wayarles 15 W. Samsung tidak lagi menyediakan pengecas dengan telefon pintarnya. Anda boleh mendapatkan dalam jadual di bawah pilihan pengecas terbaik kami untuk telefon pintar atau tablet Samsung anda.

Pengecas Samsung Pengecasan Wayarles Samsung Pengecas pihak ketiga terbaik Pengecas kompak terbaik Pengecas kereta terbaik
Nama Produk Pengecas Pantas Samsung 45 W Duo Pengecas Wayarles Samsung Anker PowerPort III Spigen Arcstation Super Mini Pengecas Kereta Baseus
Imej Pengecas Samsung 45 W Duo Pengecas Wayarles Samsung Anker PowerPort III Spigen ArcStation Super Mini Pengecas Kereta Blaseus
Maks. kuasa secara umum 45 watt 15 watt induktif 65 watt 25 watt 65 watt
Maks. kuasa untuk telefon pintar Samsung 45 watt Induktif 15 watt 45 watt 25 watt 45 watt
Semak tawaran*

Beli sekarang

Beli sekarang

Beli sekarang

Beli sekarang

Beli sekarang

Kami mengesyorkan dua pengecas asal Samsung, satu untuk pengecasan berwayar dan induktif setiap satu. Di samping itu, terdapat tiga alternatif daripada pengeluar pihak ketiga, yang kami anggap sangat disyorkan.

Inilah perkara yang anda perlu cari semasa membeli pengecas telefon pintar

Terdapat sejumlah besar pengecas yang berbeza di pasaran, kedua-duanya daripada Samsung dan daripada pengeluar pihak ketiga yang tidak terkira banyaknya. Untuk sebahagian besar, pengeluar telefon pintar meminta anda sentiasa menggunakan pengecas asal. Ini disebabkan oleh kuasa pengecasan khusus, tetapi ia juga sepatutnya meningkatkan keselamatan kerana anda tidak dapat mengetahui jenis pengeluar pihak ketiga yang berkualiti. Kami ingin menjelaskan lebih lanjut mengenai perkara ini.

Standard pengecasan pantas disokong oleh telefon pintar Samsung

Samsung bukanlah antara pengeluar telefon pintar terbaik dari segi pengecasan pantas, sama seperti Apple dan Google. Apabila ia datang untuk mengecas telefon pintar dengan sangat cepat, jenama China seperti Xiaomi dan Realme melakukan lebih baik dengan kuasa pengecasan sehingga 160 W atau lebih. Malangnya, pengeluar ini bergantung pada piawaian proprietari, jadi anda memerlukan pengecas yang betul dengan kabel yang betul untuk memanfaatkannya.

Samsung juga tidak menawarkan penarafan kuasa tertinggi, tetapi mempunyai kelebihan menggunakan piawaian sejagat terkini. Jadi, untuk mengecas Galaxy S22 Ultra anda pada kuasa maksimumnya, anda tidak perlu memiliki pengecas Samsung rasmi kerana mana-mana pengecas dengan kuasa yang mencukupi dan serasi dengan USB PD 3.0 akan berfungsi.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang piawaian yang berbeza ini dan cara pengecasan pantas berfungsi, saya sangat mengesyorkan artikel kami tentang piawaian pengecasan pantas. Di sana, kami juga menerangkan standard USB yang dikenali sebagai “Penghantaran Kuasa”, yang boleh menghantar sehingga 100 watt melalui USB-C.

  • Bacaan yang disyorkan: Adakah pengecasan pantas merosakkan bateri telefon mudah alih anda?

Berapa pantas saya boleh mengecas telefon pintar Samsung saya?

Kami menyebutnya sebelum ini: Pengecasan S22+ dan S22 Ultra pada kelajuan sehingga 45 watt, dengan mengandaikan ia menggunakan penyesuai pengecasan yang serasi. Jika anda memutuskan model asas S22, 25 watt adalah maksimum, sama seperti dalam tiga pendahulunya dari 2021. Menariknya, model lama seperti Galaxy Note 10+ atau Galaxy S20 Ultra sudah menyokong pengecasan pantas pada 45 watt.

  • Baca juga: Ini adalah telefon pintar Samsung yang paling disyorkan pada tahun 2022

Dalam amalan, kelajuan ini kebanyakannya tidak dicapai (sebaliknya, ia adalah sekitar 30 W). Model-model baru juga nampaknya mengalami hakikat bahawa 45 watt hanya mungkin secara teori. Senarai berikut bagi telefon pintar Samsung yang paling penting pada masa ini menunjukkan kelajuan pengecasan maksimum mengikut Samsung dan piawaian mana yang disokong.

Kapasiti Teknologi pengecasan
Galaxy S22 Ultra 5,000 mAh Pengecasan Cepat 45 W
Penghantaran Kuasa USB 3.0
Pengecasan Wayarles Qi/PMA Pantas 15 W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy S22+ 4,500 mAh Pengecasan Cepat 45 W
Penghantaran Kuasa USB 3.0
Pengecasan Wayarles Qi/PMA Pantas 15 W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy S22 3,700 mAh Pengecasan Cepat 25 W
Penghantaran Kuasa USB 3.0
Pengecasan Wayarles Qi/PMA Pantas 15 W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy S21 Ultra 5,000 mAh Pengecasan Cepat 25 W
Penghantaran Kuasa USB 3.0
Pengecasan Wayarles Qi/PMA Pantas 15 W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy S21+ 4,800 mAh Pengecasan Cepat 25 W
Penghantaran Kuasa USB 3.0
Pengecasan Wayarles Qi/PMA Pantas 15 W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy S21 4,000 mAh Pengecasan Cepat 25 W
Penghantaran Kuasa USB 3.0
Pengecasan Wayarles Qi/PMA Pantas 15 W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy S21 FE 4,500 mAh Pengecasan Cepat 25 W
Pengecasan Wayarles Pantas 15 W
Pengecasan Wayarles Terbalik
Penghantaran Kuasa USB 3.0

Galaxy Z Lipat 3 4,400 mAh Pengecasan Cepat 25 W
Pengecasan Wayarles Pantas 11W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy Z Flip 3 3,300 mAh Pengecasan Cepat 15W
Pengecasan Wayarles Pantas 10W
Pengecasan Wayarles Terbalik 4.5 W

Galaxy A52s 4,500 mAh Pengecasan Cepat 25 W
Galaxy A72 5,000 mAh Pengecasan Cepat 25 W

Pengecas terbaik daripada Samsung: Pengecas Pantas Samsung 45 W

Pengecas Samsung 45W

Mudah, hitam, pantas – Pengecas 45 watt Samsung / © Samsung

Ini ialah pengecas yang sepatutnya ada di dalam kotak apabila anda membawa pulang salah satu perdana mahal Samsung ke rumah. Ia mengecas sehingga 45 watt untuk model baharu dan sehingga 25 watt untuk peranti lama seperti Galaxy Note 10. Dengan harga kira-kira $49, anda juga boleh mengecas telefon pintar Samsung baharu anda dengan cepat dan selamat, manakala kabel USB Type-C juga dimasukkan ke dalam kotak.

Pengecas Dinding Super Pantas Samsung 45W (dengan kabel)

Pengecas wayarles terbaik daripada Samsung: Pengecas Duo Wayarles Pantas 15W

Pengecas duo sans fil Samsung

Pengecas duo wayarles pantas Samsung sangat mudah untuk mengecas dua peranti pada masa yang sama. / © Samsung

Untuk pengecasan tanpa wayar, kebanyakan alternatif lain mengecas pada maksimum 9 watt, tetapi model yang dipautkan di bawah ini menawarkan output 15W yang lebih pantas. Dalam kes ini, anda juga mempunyai kawasan permukaan tambahan supaya anda boleh mengecas Galaxy Watch anda sebagai tambahan kepada telefon pintar anda. Sudah tentu, anda perlu sedar bahawa ini memerlukan lebih banyak masa berbanding dengan penyelesaian berwayar.

Pengecas Wayarles Samsung Duo (15W)

Alternatif terbaik daripada Anker: Anker PowerPort III

Anker PowerPort III

Pengecas dari Anker ini juga mengecas komputer riba anda. / © Anker

Dengan maksimum 65 watt, anda pasti boleh mengecas pantas dengan budak jahat ini. Output maksimum tidak digunakan untuk telefon pintar Samsung, sudah tentu, yang boleh mengambil maksimum 45 watt sahaja. PPS disokong dalam pengecas yang sangat disyorkan daripada Anker ini, dan anda juga boleh mengecas komputer riba yang serasi dengannya. Sayang sekali kabel USB tidak disertakan dalam kotak dengan harga yang diminta hanya $40. Anda perlu membelinya secara berasingan.

Anker 65W Power Port III Pengecas

Pengecas kompak terbaik: Spigen Arcstation Super Mini

Spigen Arcstation Super Mini

Penyesuai pengecasan daripada Spigen ini sangat padat / © Spigen

Kadang-kadang, saiz memang penting. Jika anda ingin membawa pengecas bersama anda pada setiap masa semasa anda dalam perjalanan, ia membantu jika aksesori mempunyai dimensi terkecil yang mungkin. Spigen, yang kami ketahui daripada sarung telefon yang sangat hebat untuk Galaxy S22 Ultra, mempunyai model yang sangat padat yang ditawarkan.

PPS juga disokong di sini, tetapi dengan kuasa pengecasan maksimum 25 watt. Anda boleh lihat betapa kecilnya pengecas dalam gambar di atas. Ini bermakna anda mempunyai pilihan sama ada anda ingin membeli pengecas terkecil yang mungkin dengan kos kelajuan pengecasan yang lebih rendah. Dijual dengan harga runcit hanya $19.99, kabel itu juga tidak disertakan.

Spigen ArcStation Super Mini (27W)

Pengecas kereta terbaik: Pengecas Kereta Baseus

Pengecas Kereta Baseus

Pengecasan pantas di jalan raya juga! / © Baseus

Akhir sekali, kami mempunyai pengecas untuk anda yang selalu keluar rumah yang juga mengecas telefon pintar Samsung anda dengan pantas di dalam kereta. Kelajuan pengecasan sehingga 65 watt boleh dilakukan dengan penyelesaian pengecasan daripada Baseus, yang turut menyokong Pengecasan Pantas 3 dan 4 sebagai tambahan kepada Penghantaran Kuasa. Keseronokan itu meluas kepada keupayaan pengecasan dua, di mana ia kini berharga $23.99 di Amazon.

Pengecas kereta Baseus 65W

Dengan pemilihan ini, anda sepatutnya dapat memastikan bahawa anda mendapat telefon pintar Samsung anda dicas dengan cara yang terbaik tanpa mengira di mana anda berada. Pengecas manakah yang pernah anda alami pengalaman yang sangat baik? Jangan ragu untuk menulis kepada kami mengenainya dalam ulasan.