Pengecasan Adaptif Google Pixel Kini Akan Diaktifkan Tanpa Menetapkan Penggera

73
Paparan Google Pixel 6a NextPit
© NextPit

Google mungkin mengemas kini cara Pengecasan Adaptif berfungsi pada telefon pintar Pixelnya. Perubahan itu boleh memberi manfaat kepada pengguna yang tidak menyediakan jam penggera pada peranti mereka, yang merupakan keperluan untuk ciri itu diaktifkan sebelum ini.

Mengecas telefon anda secara berlebihan dengan membiarkannya dipalamkan selama beberapa jam boleh menjejaskan jangka hayat baterinya secara drastik dalam jangka masa panjang. Sesetengah pengeluar menggunakan langkah perisian seperti pengecasan pintar atau adaptif untuk memperlahankan kelajuan pengecasan dan membantu mengurangkan ketegangan yang dihasilkan pada bateri.

  • Jangan terlepas: Cara mendayakan Game Bypass pada telefon Samsung Galaxy

Google memanggil Pengecasan Suaian ini bersama-sama dengan Bateri Suaian pada Pikselnya yang perlu anda hidupkan atau matikan secara individu. Yang pertama berfungsi antara 9 malam hingga 4 pagi dan mempunyai prasyarat bahawa anda perlu mempunyai set penggera aktif antara 3 dan 10 pagi. Tetapi seperti yang ditemui oleh 9to5Google, Google secara senyap telah memperkenalkan perubahan dalam mekanik ciri tersebut.

Jika anda telah mengaktifkan Pengecasan Suaian daripada tetapan, ia akan bermula pada bila-bila masa sepanjang hari dan tidak kira sama ada anda menetapkan penggera bangun atau tidak. Dan seperti yang dinyatakan dalam penerangan di bawah butang, ia kini berdasarkan kitaran penggunaan berbeza dengan tempoh tetingkap terhad sebelum ini.

Pengecasan Adaptif Google untuk telefon Pixel

Ciri Pengecasan Adaptif Google Pixel baharu / © Android Police

Malangnya, masih tiada tetapan manual tersedia yang boleh disesuaikan oleh pengguna. Ini membenarkan telefon Pixel anda menentukan masa ia harus dicetuskan apabila anda mengecasnya.

Google tidak memberikan pengumuman rasmi atau nota keluaran bersama ciri yang dikemas kini. Ia boleh menjadi sebahagian daripada keluaran Google Pixel Feature Drop setiap suku tahun yang telah dihantar kepada pengguna beberapa minggu lalu.

Adakah telefon anda disertakan dengan pengecasan adaptif juga? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: Polis Android
Sumber:
9to5Google