Pengguna Android Boleh Muat Turun Apl Klasik Apple Music Tidak Lama Lagi

86
SeterusnyaPit samsung galaxy s21 fe chin
© NextPit

Bersama-sama dengan pelancaran iOS 16.4 dan iPadOS 16.4, Apple turut mengeluarkan apl Apple Music Classical khususnya. Walaupun dijangka ini akan menjadi perkhidmatan eksklusif untuk platform syarikat pada mulanya, Apple mengumumkan bahawa mereka akan menyediakannya untuk Android tidak lama lagi.

Antara segelintir apl yang Apple buat untuk Android ialah Apple Music, yang telah dilancarkan pada tahun 2015. Apl itu memerlukan langganan baharu atau ID Apple sedia ada sebelum anda boleh mula menstrim daripada berjuta-juta lagu yang ditawarkan Apple. Di samping itu, adalah mungkin untuk memindahkan keseluruhan koleksi anda ke peranti Android jika anda bercadang untuk meninggalkan taman berdinding Apple sepenuhnya.

  • Jangan ketinggalan ini: Apple memperkenalkan ciri Karaoke pada Apple Music

Apple Music Classical adalah percuma untuk pelanggan Apple Music pada peranti Android

Dengan Apple Music Classical yang akan datang untuk sistem pengendalian mudah alih Google, pengguna Android dengan langganan Apple Music aktif boleh mengakses aplikasi berasaskan klasik secara percuma menurut firma Cupertino. Ini bermakna anda tidak akan memerlukan pelan langganan yang berasingan atau naik taraf kepada peringkat yang lebih tinggi untuk menggunakan apl Klasik sebaik sahaja ia tersedia.

Aplikasi Apple Music Classic

Apl Apple Music Classical untuk iOS / © Apple

Apple Music Classical baharu mempunyai lebih daripada lima juta lagu klasik daripada komposer moden atau tradisional seperti Chopin, Beethoven dan Bach. Apple berkata terdapat juga menawarkan album eksklusif dan senarai main yang dipilih susun. Sama seperti perkhidmatan muzik standard, anda boleh memuat turun lagu klasik ke dalam peranti untuk main semula luar talian.

Lebih penting lagi, fon kepala dengan codec resolusi tinggi dan sokongan audio spatial juga boleh memanfaatkan bunyi yang mengasyikkan. Bagi AirPods Pro Apple atau Google Pixel Buds Pro dengan audio spatial yang dipertingkatkan, pengesanan kepala juga boleh didayakan.

Apple tidak menyatakan ketersediaan tepat bila pengguna Android boleh memuat turun apl Muzik Klasik daripada Gedung Play. Adakah anda merancang untuk melanggan Apple Music pada Android anda jika versi klasik dikeluarkan?

Sumber:
epal