Pengguna berkuasa: Manakah antara 8 telefon pintar ini sesuai dengan gaya anda?

114
AndroidPIT HTC U11 LG V30 Galaxy Note8 Pixel2 ditambah Huawei Mate10 pro 1979
© NextPit oleh Irina Efremova

Pengguna berkuasa, pengguna awal, pengguna mewah, peminat teknologi atau bahkan kutu buku, geek, mereka yang memakan teknologi. Anda, pembaca AndroidPIT, mungkin sesuai dengan salah satu kategori tersebut. Hari ini, siaran ini didedikasikan kepada semua orang yang menggemari peranti berkuasa dan inovatif.

 • Adakah berbaloi untuk membeli perdana pada tahun 2017?
 • Telefon pintar Android terbaik di bawah $300

Minggu lepas saya menulis tentang bagaimana kita mempunyai revolusi telefon bimbit ini di tangan kita di mana telefon pintar jarak pertengahan boleh mengendalikan kebanyakan tugas untuk sebahagian besar penduduk. Walau bagaimanapun, peranti premium, canggih dan lain-lain yang terkenal masih mempunyai tempat di hati mereka yang berkeras untuk mendapatkan yang terbaik.

AndroidPIT Samsung Galaxy s8 lwn xiaomi mi 6 6962

Pengguna berkuasa hanya mencari yang terbaik, tanpa perlu risau tentang harga. / © NextPit

Mereka dipanggil pengguna kuasa. Mereka ialah orang yang menggunakan ciri khas dan rumit pada telefon pintar terbaik yang mereka temui. Ia juga tidak semestinya model teratas. Mereka boleh menggunakan model jarak pertengahan terbaik atau yang terbaik dari beberapa tahun lalu. Tidak mengapa. Pengguna Kuasa akan memanfaatkan sepenuhnya peranti mereka.

2017, khususnya, merupakan tahun yang sangat baik untuk orang jenis ini. Kami telah melihat beberapa telefon pintar yang mengagumkan di pasaran dan lebih banyak penerokaan komersil bagi peranti khusus, yang mempunyai satu ciri khas, bertujuan untuk populasi tertentu.

 • Telefon pintar Android terbaik 2017

Ia boleh menjadi pembesar suara yang luar biasa, stylus dengan ciri tambahan, modul magnetik, dwi skrin atau perkakasan khusus untuk sesiapa sahaja yang ingin mencipta kandungan. Peranti ini adalah yang mempunyai tanda harga yang sangat tinggi. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang membelinya, harganya wajar, yang mengecewakan ramai orang lain.

Jika anda seorang Pengguna Kuasa, anda mungkin sedang menggosok tangan anda memikirkan tentang peranti sempurna yang dikeluarkan hanya dengan apa yang anda cari, sama ada anda mahu bermain permainan yang sengit atau mencipta video, atau mungkin anda taksub dengan produktiviti. Anda mempunyai peranti yang sangat mahal yang anda impikan. Jom ke senarai.

Razer Phone – sesuai untuk permainan

Telefon razer AndroidPIT 2998

Siapa yang tidak mahu bermain di Telefon Razer? / © NextPit

Telefon ini ialah suar yang bersinar untuk maksud niche. Razer sebenarnya tidak pernah membuat telefon pintar, dan jenama itu lebih terkenal dengan aksesori permainannya. Kami tidak boleh mengharapkan apa-apa yang kurang daripada peranti berkuasa, dengan perkakasan terbaik, dibuat khas untuk pemain.

Jadi mereka melampaui itu, dan Telefon Razer dilengkapi dengan cipset Snapdragon 835, 8 GB RAM, slot kad SD dan Dolby Atmos stereo hadapan. Walau bagaimanapun, ceri di atas adalah paparan, Quad HD OLED, yang mempunyai tidak kurang daripada kadar penyegaran 120 Hz, sesuatu yang belum pernah dilihat pada mana-mana peranti lain.

 • Kajian Razer Phone: oleh pemain, untuk pemain

Dalam erti kata lain, ini adalah telefon untuk pemain. Mungkin tiada apa-apa untuk ditulis mengenai kamera, sistem, produktiviti atau kualiti rakaman. Tetapi ia akan menjalankan permainan seperti yang anda tidak akan percaya.

Moto Z2 Force – sesuai untuk pengguna awal

Mod moto AndroidPIT 3740

Moto Mods memberi anda banyak kemungkinan / © NextPit

Agak banyak untuk meminta bahawa Z2 Force akan menjadi kejayaan jualan untuk Motorola. Tanda harga terlalu tinggi untuk menjadikannya peranti yang dijual secara meluas. Ia mempunyai beberapa spesifikasi teratas walaupun, dengan cipset Snapdragon 835 dan 6 GB RAM.

Walau bagaimanapun, mempunyai perkakasan teratas bukanlah perkara terbaik mengenainya. Perkara terbaik ialah hakikat bahawa paparan tidak akan retak atau berkecai, dan ini menjadikannya sesuai untuk orang yang janggal di luar sana yang mampu membayar lebih sedikit untuk ciri ini. Selain itu, ia sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin bermain dengannya di atas tanah sekarang dan kemudian untuk menunjukkan kepada rakan mereka betapa manisnya ia.

 • Kajian Moto Z2 Force: kukuh, berkuasa, tetapi kurang kapasiti bateri

Pemilik Z2 Force juga mungkin akan mendapat nama panggilan nerd di kalangan rakan mereka apabila mereka mempamerkan Moto Mods mereka. Ia bukan aksesori murah, tetapi semakin banyak yang anda miliki, semakin sedikit aduan rakan anda apabila anda menunjukkan kepada mereka berapa banyak yang boleh anda lakukan dengan hanya magnet di belakang: bunyi yang dipertingkatkan, zum, kawalan permainan, projektor , kamera 360º, bateri dan banyak lagi. Ini adalah peranti yang sesuai untuk pengguna awal.

ZTE Axon M – sesuai untuk berbilang tugas

Axon M 8

Pertaruhan telefon anda tidak melakukan ini, bukan? / © ZTE

Axon M juga boleh menjadi idea yang kukuh untuk pengguna awal kerana skrin dwinya adalah menarik perhatian. Walau bagaimanapun, sesiapa sahaja yang mahukan peranti ini ialah seseorang yang gila untuk mendapatkan yang terbaik daripada telefon mereka. Dengan cipset Snapdragon 821 dan 4 GB RAM, ia tidak keluar dari dunia ini menjalankan permainan, tetapi ia akan menjadikan produktiviti mati-matian sangat gembira.

Pada satu paparan anda boleh mencari Chrome, membaca berita dan pada satu lagi, anda telah membuka WhatsApp untuk menyelesaikan kerja. Atau, satu sedang memuat turun video yang anda simpan untuk kemudian, dan satu lagi pada Gmail, tempat anda menguruskan perniagaan.

 • Telefon pintar Cina terbaik yang perlu anda ketahui

Anda juga boleh melakukan perkara yang sama pada kedua-dua skrin, di mana ia menjadi impian bagi mereka yang menggemari skrin yang besar dan luas untuk membuat dan menyelesaikan sesuatu. Memandangkan ia adalah yang pertama seumpamanya, ia tidak sempurna, tetapi sudah tentu ia adalah permulaan barisan telefon bimbit produktiviti baharu.

Google Pixel 2 XL – sesuai untuk jurugambar

tangan google pixel 2 xl

Untuk pencinta Google / © NextPit

Apabila iPhone baharu tiba pada 2017, barisan Pixel terkeluar daripada tempat pertama untuk foto terbaik. Walau bagaimanapun, Google merampas semula tajuknya tahun ini dengan Pixel 2. Pixel 2 XL dilengkapi dengan cipset Snapdragon 835, tetapi “hanya” 4 GB RAM.

Walau bagaimanapun, dengan sistem ringan Google dan pemperibadian yang sangat sedikit, RAM yang sedikit kurang sebenarnya tidak menjadi masalah. Ia juga bukan masalah besar bahawa ia tidak mempunyai tetapan manual atau kamera dwi sama ada. Kecerdasan buatan dan penderia hanya memerlukan anda merakam gambar pada masa yang sesuai, dan ia akan mengambil gambar yang menakjubkan dengan sendirinya.

 • Kajian Google Pixel 2 XL: Semuanya dalam pengoptimuman

Anda boleh mengunci fokus dan pendedahan walaupun, yang akan membantu sedikit juga. Jelas sekali, untuk pengguna berkuasa, jika anda memasang apl yang lebih lengkap seperti Open Camera atau ProShot (atau mana-mana yang anda mahukan), anda akan mempunyai semua kawalan khas yang anda inginkan. Telefon ini sesuai untuk sesiapa sahaja yang lebih mementingkan Detik Penentu oleh Bresson daripada tetapan.

BlackBerry KEYone – sesuai untuk eksekutif

AndroidPIT blackberry Keyone 7566

Panjang, tetapi lebih mudah untuk menaip padanya / © NextPit

Anda akan lihat, masih ada eksekutif di luar sana yang membawa Blackberry dengan papan kekunci fizikal. Ciri ini melancarkan syarikat itu kepada kejayaan, dan ia juga yang menyebabkan semuanya runtuh selepas ia dibeli oleh syarikat China.

Walau bagaimanapun, niche adalah hitam baharu, dan terdapat ruang untuk semua orang, malah karya seni yang merupakan papan kekunci fizikal. Ia tidak mempunyai spesifikasi mewah, hanya dengan cipset Snapdragon 625 dan 4 GB RAM, tetapi apa yang ditawarkannya akan menjadi penyelamat sesiapa sahaja yang tidak mahu menaip pada skrin. Ia agak mudah pilihan terbaik di luar sana.

 • Ulasan BlackBerry KEYone: papan kekunci fizikal yang tidak akan mati

Jika anda mahukan gambar terbaik, permainan berat atau telefon yang bijak, KEYone bukan untuk anda. Jika anda menghabiskan hari anda membalas e-mel dan mesej WhatsApp, maka tiada yang lebih baik daripada papan kekunci fizikal. Tempoh.

Xiaomi Mi Mix 2 – sesuai untuk mereka yang inginkan sesuatu yang menarik

AndroidPIT Xiaomi mi mix 2 2271

Tiada apa yang tidak disukai di sini. / © NextPit

Bercakap tentang bijaksana, itu bukan sesuatu yang dicari oleh orang yang mahukan Mi Mix 2. Dengan paparan dimatikan, hanya meletakkan di atas meja, ia mungkin kelihatan biasa, tetapi apabila anda menghidupkan skrin, dan anda melihat bahawa hampir tiada bezel pada tiga daripada empat sisi peranti, tidak silap ia sebagai apa-apa yang kurang. daripada apa yang sebenarnya.

Dengan cipset Snapdragon 835 dan sehingga 8 GB RAM, ia juga tidak mengecewakan prestasi, walaupun ia tidak mempunyai kebolehgunaan terbaik untuk permainan. Ia adalah peranti berprestij, dibuat untuk menunjuk-nunjuk dan dikagumi. Sistem bunyi akan memukau anda juga. Ia berdasarkan piezoelektrik yang tidak memerlukan sebarang output audio.

 • Kajian Xiaomi Mi Mix: Siapa yang memerlukan bezel?

Selain itu, antara muka Android dari Xiaomi, MIUI, bersih dan bersahaja, yang merupakan masalah besar untuk peminat reka bentuk. Xiaomi tidak menghasilkan kamera terbaik dan menaip mungkin tidak begitu mudah pada peranti ini, tetapi budak lelaki adakah ia tampan dan berkuasa.

LG V30 – sesuai untuk pencipta kandungan

AndroidPIT LG V30 0545

Kamera dwi dan lebih banyak ciri untuk mencipta kandungan / © NextPit

Akhirnya, kami mempunyai LG. V30 tidak mempunyai salah satu kamera terbaik di luar sana, jadi bagaimana ia sesuai untuk mereka yang suka membuat filem, vlog dan menyiarkan foto di Instagram? Ia datang dengan cipset Snapdragon 835 dan 4 GB RAM, tetapi ia juga mempunyai kamera dwi dan salah satunya adalah sudut lebar.

Bukan sahaja terdapat tetapan manual untuk foto, yang agak standard pada telefon canggih, tetapi juga untuk video, yang memberikan anda lebih kebebasan apabila anda merakam. Ia juga merakam dalam LOG, yang jauh lebih profesional, dan ia boleh menangkap audio luaran, pl ia mempunyai banyak alat lain untuk semua jenis kreatif di luar sana.

 • Kajian LG V30: Siri V kembali dengan reka bentuk yang menakjubkan

Maksudnya ialah anda boleh meninggalkan kamera profesional anda di rumah apabila anda keluar untuk merakam, kerana membuat video yang luar biasa dengan V30 adalah mudah. Ciri-ciri daripada LG mudah digunakan dan sesuai untuk seseorang yang ingin membuat pelarasan tanpa mahu pergi terlalu dalam.

Samsung Galaxy Note 8 – sesuai untuk mereka yang inginkan yang terbaik

AndroidPIT Samsung NOTE 8 GOLD 4352

Untuk seseorang yang mahukan yang terbaik dari segala-galanya. / © NextPit

Tidak mungkin peranti ini tidak dapat membuat senarai ini. Note 8 secara rasminya adalah telefon pintar Android paling mahal di pasaran. Ia adalah untuk mereka yang tidak main-main apabila mereka mengatakan bahawa mereka mahukan peranti yang paling berkuasa dan lancar yang disertakan dengan semua ciri terbaik.

 • Ulasan Samsung Galaxy Note 8: Phablet yang anda idamkan selama ini

Barisan Note terdiri daripada satu-satunya peranti yang benar-benar tahu cara memanfaatkan stilus. Selain daripada pelbagai alat praktikal, ia juga penuh dengan ciri, termasuk memo yang menunjukkan apabila skrin AMOLED tidak terjaga. Ia didatangkan dengan Snapdragon 835 dan 6 GB RAM.

Skrin melengkung adalah besar dan tiada tandingan dalam ciri yang ada pada stylusnya. Ia menyatukan yang terbaik dalam hanya satu peranti, menyelesaikan semua masalah dengan Note 7. Istilah pengguna kuasa mungkin dicipta kerana Samsung dan siri Notenya.

Pilihan peranti yang luar biasa, bukankah anda fikir? Anda akan pergi dengan yang mana?