Peningkatan sebenar: Galaxy S23 mungkin membetulkan isu bateri Galaxy S22

119
nextpit samsung galaxy s22 plus belakang clr2
© NextPit

Untuk mengimbangi hayat bateri yang tidak mengagumkan seperti pendahulunya, Galaxy S23 mungkin tiba dengan kapasiti bateri yang dipertingkatkan. Menurut pembocor terkenal di China, perdana kompak Samsung yang akan datang akan menampilkan peningkatan bateri yang ketara berikutan model Galaxy S23 Plus.

TL;DR

  • Bateri Galaxy S23 Samsung dikhabarkan akan meningkat dalam kapasiti.
  • Galaxy S23 mungkin tiba dengan bateri 3,900 mAh berbanding bateri 3,700 mAh yang ditemui pada pendahulunya.
  • Kedua-dua Galaxy S23 dan S23+ mungkin berkongsi reka bentuk yang sama seperti model Ultra.

Samsung mungkin telah mengakui bahawa Galaxy S22nya bukanlah yang terbaik dalam hal hayat bateri walaupun terdapat label perdana. Nampaknya, mereka mahu menangani kelemahan itu dengan bukan sahaja mempunyai pemproses yang lebih cekap tetapi juga kapasiti bateri yang lebih besar pada keseluruhan barisan.

  • Jangan ketinggalan: Samsung atau iPhone — Telefon pintar mana yang lebih baik?

Seorang pembocor terkenal bernama Digital Station mempunyai rekod prestasi yang kukuh dari segi menyediakan butiran telefon pintar yang tidak diumumkan daripada jenama utama. Pada catatan Weibo terbarunya, dia mendakwa bahawa Galaxy S23 vanila akan menggunakan bateri 3,900 mAh, peningkatan sebanyak 200 mAh berbanding Galaxy S22 tahun ini.

Perbezaan lima peratus itu mungkin tidak kelihatan peningkatan yang drastik, tetapi jika digabungkan dengan Snapdragon Gen 2 SoC, firma Korea Selatan itu mungkin memberikan hayat bateri yang lebih lama akhirnya. Laporan awal mencadangkan bahawa silikon baharu daripada Qualcomm akan membawa 15 peratus lebih kecekapan berbanding Snapdragon 8 Gen 1 semasa. Walaupun kami perlu mengesahkan nombor itu sebaik sahaja cip itu menjadi rasmi bulan depan.

Apa lagi yang anda harapkan daripada Galaxy S23 (Plus)?

Selain daripada hayat bateri yang lebih lama, kedua-dua model itu dijangka hadir dengan reka bentuk yang diperbaharui, meninggalkan pulau kamera berkontur. Kedua-dua Galaxy S23 dan S23 Plus akan berkongsi panel belakang minimalis Ultra. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas sama ada mereka juga dapat melihat peningkatan kamera yang ketara serupa dalam Galaxy S23 dengan sensor 200MP yang dikhabarkan.

Adakah bateri yang lebih besar meyakinkan anda untuk menaik taraf kepada Galaxy S23 (Plus)? Kongsikan jawapan anda di ruangan komen di bawah.

Sumber:
Weibo