Penjajaran Butang Tangkap iPhone 16 Pro Didedahkan dalam Foto Langsung

12
IMG 7552 2
© nextpit

Walaupun barisan iPhone 16 dijangka memperkenalkan peningkatan sederhana daripada iPhone 15 (ulasan), ia dikhabarkan secara meluas keseluruhan rangkaian akan menampilkan butang tangkapan baharu. Penyampaian dan skema pihak ketiga mendedahkan bagaimana butang itu akan kelihatan, tetapi kini tangkapan langsung baharu bagi sarung pelindung salah satu model iPhone 16 menggambarkan bagaimana butang itu boleh disepadukan dalam lingkungan aksesori pelindung.

Kunci kamera besar baharu dalam iPhone 16

Pengguna X Sonny Dickson menerbitkan beberapa gambar awal boneka iPhone 15 dan varian warna tahun lepas dan telah berkongsi kes pihak ketiga yang didakwa untuk iPhone 16 Pro. Apa yang diserlahkan ialah bahagian kanan kes yang mempunyai potongan elips untuk kunci tangkapan tersebut.

Nampaknya juga terdapat ruang yang cukup luas seperti yang dibayangkan dalam skema. Pada masa yang sama, adalah ketara bahagian tepi butang pelindung itu condong, menunjukkan komponen baharu itu boleh menyokong kedua-dua tekanan fizikal dan input sensitif sentuhan sebagai peluncur, seperti yang diterangkan oleh khabar angin sebelum ini.

Kes yang didakwa Apple iPhone 16 Pro

Kes iPhone 16 Pro yang didakwa menunjukkan peruntukan untuk Butang Tangkap baharu / © X/u/SonnyDickson

Selain daripada butang tangkap, nampaknya kekunci kuasa akan kekal di bahagian atas sebelah kanan manakala pulau kamera off-set di bahagian belakang tidak akan berubah. Bahagian lain kes itu tidak digambarkan, tetapi anda boleh menjangkakan bahawa ia akan menjadi hos butang tindakan, yang akan ditambahkan buat kali pertama pada model iPhone standard, bersama-sama penggetar kelantangan.

Apa lagi yang berbeza dan baharu dalam iPhone 16?

Perubahan luaran lain dalam iPhone 16 termasuk paparan yang lebih lebar sedikit dalam iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max, masing-masing menolak hartanah tontonan mereka kepada 6.3 inci dan 6.9 inci. Sebaliknya, iPhone 16 standard dijangka mengekalkan paparan yang sama walaupun dengan bezel yang dikurangkan secara radikal dan dimensi yang tidak berubah seperti iPhone 15.

Nampaknya ada skema warna baru juga. Leaker ShrimpApplePro menyebut iPhone 16 Pro akan tersedia dalam warna titanium “mawar” dan titanium “hitam angkasa” baharu. Kemasan merah jambu dan hitam baharu dipercayai menggantikan pilihan biru dan hitam daripada warna iPhone 15 Pro semasa.

Selain daripada reka bentuk, iPhone 16 ditetapkan untuk dikuasakan oleh SoC A18 ditambah dengan kiraan RAM 8 GB yang lebih besar, manakala model Pro mungkin akan mendapatkan A18 Pro dengan keupayaan AI pada peranti yang dijanjikan melalui Enjin Neural yang dinaik taraf. . Tambahan pula, pasangan kedua ini dikatakan mendapat peningkatan kamera utama dengan menampilkan sensor 48 MP baharu, menggantikan penembak 12 MP pertengahan.

Adakah anda fikir iPhone 16 sama menariknya dengan iPhone 15? Mari dengar pendapat anda dalam komen.