Penjana Muzik AI Terbaik

99

Penjana muzik AI membolehkan pencipta kandungan dan artis muzik untuk mencuba dan mencipta muzik. Faedah utama kepada algoritma pembelajaran mesin ialah hakikat bahawa ia adalah sumber terbuka, membolehkan sesiapa sahaja ingin tahu untuk meneroka dunia AI yang kaya. Alat ini sentiasa berkembang, membawa kepada hasil yang lebih baik setiap hari.

Penjana Muzik AI Terbaik

Sama ada anda sebahagian daripada industri muzik atau anda hanya berminat dengan AI, berikut ialah beberapa penjana muzik AI terbaik yang tersedia pada masa ini.

AIVA – Artificial Intelligence Artis Maya

AIVA ialah perisian yang membolehkan anda mencipta runut bunyi yang diperibadikan untuk iklan, permainan video, video, filem, dll. Dibangunkan pada 2016, ia telah bertambah baik seperti kebanyakan penjana AI sejak itu. Matlamat AIVA adalah untuk membantu dalam proses muzik anda, tidak kira apa latar belakang anda.

Pengguna boleh mengarang dengan gaya pratetap yang tersedia atau dengan pengaruh daripada artis muzik lain. Program ini menyediakan anda dengan pelbagai gaya muzik, daripada elektronik, pop, ambien, rock dan banyak lagi. Kerja pertama AIVA ialah “Opus 1 untuk Piano Solo” dan ia juga telah menggubah runut bunyi untuk permainan video.

Sedap

Sedap membantu pengguna menjana muzik yang unik, percuma dan bebas royalti. Perisian ini memudahkan pengeluar, kumpulan muzik dan pencipta mengatasi blok kreatif mereka dan mengelakkan isu hak cipta. AI Soundful mendakwa tidak pernah meniru lagu yang sedia ada dan anda boleh memilih daripada lebih 50 templat daripada gaya muzik yang berbeza.

Anda juga boleh memilih pelbagai tema untuk muzik anda, sama ada rentak sejuk, lagu kedai kopi, muzik meditasi atau lagu percutian. Soundful menawarkan beberapa rancangan. Pelan standard adalah percuma, dengan pilihan premium dan tersuai yang disesuaikan untuk organisasi.

Muzik Ecrett

Muzik Ecrett ialah platform berasaskan pembelajaran yang mudah digunakan dan agak intuitif. Ia telah dibangunkan oleh pasukan profesional dan pemaju industri muzik. Ecrett Music menawarkan katalog tutorial yang luas. Perisian ini menyediakan panduan untuk pemula, pengguna pertengahan dan mereka yang lebih maju dalam hal teori muzik.

Terdapat lebih 500,000 templat yang ditambahkan setiap bulan, semuanya bebas royalti. Ecrett Music menawarkan anda pilihan untuk memuat turun perisian mereka sebagaimana adanya atau menyesuaikannya mengikut keinginan anda.

Soundraw

Soundraw membolehkan anda memilih pengembaraan anda sendiri, daripada memilih panjang, mood, gaya dan tema muzik yang anda ingin cipta. Anda tidak perlu mempunyai pengetahuan latar belakang komposisi muzik dan anda boleh mendapatkan runut bunyi yang unik dalam masa yang singkat. Penjana muzik ini bertujuan untuk mencipta gubahan daripada data. Selain itu, anda tidak perlu risau tentang masalah hak cipta daripada tapak web seperti YouTube.

Menggunakan Soundraw dan bukannya audio stok membolehkan anda memilih lagu yang tepat yang anda cari. Anda kemudian dapat menyesuaikannya lagi, menjadikannya sesuai dengan video dan podcast anda dengan sempurna. Satu perkara yang perlu diingat dan salah satu kelemahan ialah panjang maksimum lagu, iaitu lima minit.

Kod Amadeus

Kod Amadeus‘s memperkenalkan pembantu penulisan lagu AI sebagai aplikasi untuk pengguna Apple. Selepas memuat turunnya dari App Store, anda boleh mencipta melodi dalam beberapa minit sahaja. Apl ini membolehkan anda mencipta karya muzik baharu, atau anda boleh memilih untuk mengambil inspirasi dan elemen daripada lagu sedia ada.

Perlu diingat bahawa walaupun aplikasi ini menawarkan pakej percuma, anda perlu membeli lagu yang anda ingin simpan.

Boomy

Boomy menjana lagu dalam beberapa minit dan apabila anda selesai dengan proses kreatif, anda berpotensi memperoleh hasil penstriman daripada perkhidmatan yang berbeza. Ini menjadikan Boomy menonjol daripada alat lain, dengan menghapuskan halangan yang sering kita lihat dalam industri muzik. Tidak kira apa latar belakang dan pengetahuan anda tentang teori muzik, anda boleh membuat muzik dan mendapat bayaran apabila orang mendengar muzik anda.

Dengan memuat turun Boomy, anda menyertai komuniti artis muzik global.

OpenAI – MuseNet

OpenAI melancarkan alat jana muziknya yang dipanggil MuseNet untuk menyediakan gubahan empat minit. Program ini membolehkan pengguna memilih daripada 10 instrumen berbeza, dan boleh mencampurkan gaya muzik yang berbeza. Ia boleh meniru komposer terkenal, seperti Mozart dan Bach, serta ramai artis muzik masa kini.

Walaupun pencipta MuseNet tidak mempunyai latar belakang dalam muzik, matlamat utama mereka adalah untuk mencipta penjana yang boleh mengenali corak harmoni dan irama yang sedia ada kepada kita. Adalah penting untuk mengetahui bahawa MuseNet mempunyai pelbagai lagu yang dijana AI yang tersedia untuk didengar, tetapi masih belum tersedia untuk pengguna membuat ciptaan mereka sendiri.

Pembuat Lagu Chrome

Walaupun ia tidak secanggih penjana lain yang telah kita bincangkan sebelum ini, ChromeAlat untuk membuat muzik terus menjadi kegemaran pengguna. Mudah digunakan dan mesra pemula, ia adalah pilihan yang baik untuk orang yang tidak mahu membuat pembelian besar sebelum terjun ke dunia muzik yang dijana AI. Fokus utamanya adalah pada pembelajaran muzik dan eksperimen yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja.

Studio Magenta

Studio Magenta ialah koleksi pemalam muzik, yang dibina pada alat dan model sumber terbuka platform. Ia menawarkan koleksi pemalam muzik untuk artis, serta pensintesis saraf (NSynth) dan aplikasi web yang didayakan MIDI. Kesemuanya menjadikannya pilihan penjana AI yang boleh dipercayai untuk mereka yang berminat untuk meningkatkan proses kreatif mereka.

Alat Magenta Studio tersedia sebagai apl kendiri dan sebagai pemalam untuk Ableton Live. Perkhidmatan ini menawarkan anda percubaan percuma selama 90 hari.

Beatoven.ai

Beatoven.ai membolehkan anda mengarang dan menyesuaikan lagu dalam beberapa langkah mudah. Ia menggunakan teknik AI lanjutan untuk membawakan anda muzik yang unik dan bebas royalti. Anda boleh memuat naik video atau podcast, atau memilih trek untuk inspirasi. Perisian ini membolehkan anda memilih daripada lapan genre berbeza, termasuk rock, indie, elektronik dan banyak lagi.

Anda boleh memilih daripada 16 mood yang berbeza dan memilih lebih daripada satu untuk lagu anda. Beatoven.ai menawarkan pencipta kandungan YouTube, pembangun permainan dan peminat muzik lagu tersuai. Apa yang berbeza tentang perisian ini adalah input daripada artis muzik yang telah menyertai Beatoven. AI akan terus belajar melalui sumbangan mereka.

DrumNet

DrumNet dibangunkan menggunakan teknologi AI untuk menonjol daripada program pensampelan dram yang lain. Dibuat untuk sesiapa sahaja yang gemar bermain dram, atau ingin meneroka instrumen ini tanpa memiliki set. DrumNet berfungsi dalam semua gaya muzik dan lagu yang telah siap boleh diubah suai jika perlu.

Ia mempunyai 200 pratetap, menampilkan genre muzik seperti hip-hop, rumah, disko dan banyak lagi. Mereka masing-masing datang dengan lapisan mereka sendiri dan boleh digunakan oleh pemain drum profesional dan amatur. DrumNet tersedia untuk kedua-dua Mac dan Windows secara percuma. Perlu diingat bahawa versi percuma berfungsi tanpa mengeksport lagu yang telah anda cipta.

Memilih Pengembaraan Anda Sendiri Semasa Mencipta

Tidak dinafikan, dunia kecerdasan buatan boleh menjadi sangat menyeronokkan. Lihat sahaja video yang beredar di internet, dengan penyanyi ”melakukan” cover AI bagi lagu pemuzik lain. Selain daripada lucu, menjana muzik daripada perisian yang dipaparkan dalam artikel ini boleh menjadi profesional juga. Sama ada anda baru memulakan perjalanan muzik anda, atau anda mempunyai akar dalam industri muzik, AI boleh membantu anda mengewangkan muzik anda, sambil membantu anda keluar dari kebiasaan kreatif.

Pernahkah anda menggunakan penjana muzik AI? Adakah anda gembira dengan hasilnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.