Penjejak Charge 6 Baharu Fitbit Mendapat Google Apps dan Harga yang Lebih Murah

47
Fitbit Charge 6 oleh Google harga pelancaran us uk eropah
© Fitbit

Susulan daripada kebocoran Fitbit Charge 6 baru-baru ini, ia tidak mengambil masa yang lama untuk syarikat milik Google itu melancarkan secara rasmi penjejak kecergasan GPS generasi seterusnya hari ini. Selaras dengan pelancaran adalah pengesahan butang fizikal yang kembali pada yang boleh dipakai, bersama beberapa penambahbaikan dan pelekat harga yang lebih murah.

  • Baca juga: Jam tangan pintar Fitbit dan penjejak kecergasan terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Perubahan yang paling ketara pada bahagian luar Fitbit Charge 6 ialah kembalinya butang navigasi yang telah dibuang dalam Charge 5 (semakan). Ini kemudiannya dipadankan dengan skrin sentuh AMOLED 1.04 inci untuk kawalan yang lebih fleksibel semasa bersenam. Penjejak mengekalkan casis aluminium dan panel kaca, walaupun ia kini mendapat tiga jalur jam tangan baharu sebagai tambahan kepada pilihan sukan dan gelung.

Di bawah peranti ini terdapat set penderia baharu yang dihantar dengan pemantauan kadar jantung optik yang dipertingkatkan. Fitbit menyatakan sensor ini 60 peratus lebih tepat daripada model sebelumnya, seterusnya meningkatkan metrik lain yang bergantung pada tahap denyutan jantung. Tambahan pula, Charge 6 mengekalkan alat pengesan kesihatan penting lain seperti ECG dan penderia suhu kulit.

Penjejak kecergasan Fitbit Charge 6 oleh Google

Penjejak kecergasan Fitbit’s Charge 6 tersedia dalam sarung perak, emas dan hitam. / © Fitbit

Berkenaan dengan keupayaan pengesanan kecergasan, Charge 6 menambah lebih daripada 20 latihan dan menyokong pemasangan dengan mesin senaman melalui Bluetooth. Ia juga mendapat enam bulan langganan Fitbit premium percuma untuk paparan lanjutan Kesediaan Harian dan akses kepada beribu-ribu latihan daripada jurulatih kecergasan profesional.

Hayat bateri Fitbit’s Charge 6 dinilai pada 7 hari dengan penggunaan gabungan, yang kekal tidak berubah daripada Charge 5. Sama seperti Fitbit Sense 2 (ulasan) dan Versa 4 (ulasan), beberapa apl Google akan datang ke penjejak kecergasan baharu, termasuk Peta, Wallet dan YouTube Music. Apa yang masih hilang ialah keupayaan untuk panggilan suara pada pergelangan tangan. Walau bagaimanapun, pengguna akan mengambil kesempatan daripada pemberitahuan asas dan balasan pantas.

Fitbit Charge 6 sudah tersedia untuk pra-pesanan di seluruh dunia dan berharga $159 satu pop yang lebih murah daripada Charge 5 yang mula dijual pada $179. Anda boleh mengambilnya dalam tiga warna kes yang berbeza, iaitu hitam, emas atau perak.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli Fitbit Charge 6 kerana penyepaduan apl Google? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya