Penjejak Cincin Helio Amazfit Berharga untuk Menewaskan Cincin Galaxy

24
Cincin Helio Zepp Amazfit
© Zepp Health

Pasaran cincin pintar nampaknya semakin sibuk dalam beberapa bulan akan datang. Berikutan pelancaran Amazfit Helio Ring awal tahun ini, Zepp Health mengumumkan ketersediaan dan harga penjejak cincin pintar pertamanya minggu ini.

  • Baca juga: Cincin pintar terbaik yang boleh anda beli hari ini

Harga dan ketersediaan Amazfit Helio Ring

Dalam kenyataan akhbar, Zepp Health menyebut bahawa Amazfit Helio Ring akan tersedia di Amerika Syarikat pada 15 Mei dahulu. Ia juga merancang untuk mengeluarkan cincin pintar di lebih banyak negara tidak lama lagi, walaupun ia tidak menyatakan tarikhnya.

Bagi harga, Amazfit Helio Ring berharga $299 satu pop. Bagaimanapun, syarikat boleh pakai itu menggabungkannya dengan Amazfit Pace Pro dan Amazfit T-Rex Ultra yang mengurangkan harga cincin itu kepada $150.

Cincin pintar Amazfit Helio Ring

Cincin Helio Amazfit Zepp Health diperbuat daripada aloi titanium. / © Zepp Health

Zepp Health kelihatan bersedia untuk mengurangkan tawaran cincin pintar daripada Ultrahuman dan Oura. Sebagai perbandingan, Ultrahuman Ring Air, yang ditetapkan untuk dikeluarkan di Amerika Syarikat, kini berharga $350. Sebaliknya, Oura Ring gen 3 dijual antara $300 hingga $450, bergantung pada kemasannya.

Ciri Cincin Helio Amazfit

Amazfit Helio Ring menampilkan pemantauan kadar jantung, SpO2 atau paras oksigen darah, dan pemantauan tidur serta beberapa mod penjejakan aktiviti lain. Ia juga dilengkapi dengan sensor EDA untuk mengukur tekanan dan kualiti pernafasan yang akan digunakan untuk memberi pengguna skor kesediaan dan pemulihan badan mereka.

Apabila digandingkan dengan jam tangan pintar Amazfit, seperti Amazfit Balance (ulasan), metrik daripada cincin dikatakan disepadukan dengan bacaan dari pergelangan tangan untuk mendapatkan cerapan yang lebih tepat.

  • Jangan ketinggalan: Mengapa cincin pintar adalah masa depan kesihatan?

Syarikat itu memberikan langganan Zepp Aura selama 3 bulan percuma dengan setiap pembelian cincin, yang menyediakan analisis yang lebih mendalam dan latihan berpandu, antara lain.

Cincin Helio Amazfit Zepp diperbuat daripada bahan aloi titanium dengan kemasan emas, menjadikannya cincin yang ringan. Ia boleh didapati dalam saiz 10 dan 12 dengan pilihan yang lebih kecil dengan skala 3.8 gram manakala saiz lain akan dikeluarkan kemudian. Selain itu, ia diperakui untuk aktiviti berenang dan berasaskan air melalui penarafan 10 ATM.

Menarik bagaimana segmen cincin pintar akan dimainkan dalam beberapa bulan akan datang memandangkan Samsung juga dijangka melancarkan cincin pintar pertamanya pada 2024. Walau bagaimanapun, masih tidak diketahui berapa kos Galaxy Ring itu.

Adakah anda berhasrat untuk membeli penjejak cincin pintar pertama anda tahun ini? Apakah ciri jam tangan pintar yang anda ingin lihat ditambah dalam cincin boleh pakai? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
PR Newswire