Penjejak kecergasan Android: cara memilih yang terbaik untuk anda

108
penjejak kecergasan wira android
© Fitbit

Tidak semua penjejak kecergasan dicipta sama. Sukan yang berbeza memerlukan aksesori yang berbeza. Kami mengenal pasti kategori individu dan telah memberikan gambaran keseluruhan tentang perkara yang perlu anda perhatikan apabila anda berada di pasaran untuk penjejak kecergasan. Kami juga berminat untuk mendengar cadangan anda sendiri untuk penjejak kecergasan yang anda gunakan.

Apa yang anda cari?

Penjejak kecergasan untuk pelari

Adakah anda hanya mahu merekodkan kadar denyutan jantung anda dan bilangan langkah yang anda ambil, atau adakah anda benar-benar mahu meningkatkan masa perlumbaan anda? Atau adakah anda berminat untuk bertanding dalam maraton yang akan berlangsung pada bulan September? Nah, anda harus memulakan latihan, jika tidak, ia akan menyakitkan untuk anda. Beberapa penjejak mempunyai perisian yang diperlukan untuk dapat membimbing anda melalui latihan anda sehingga hari acara.

AndroidPIT berjalan

Masukkan penjejak kecergasan anda ke dalam kasut anda / © GraphicBlocks, AndroidPIT

Beberapa penjejak kecergasan boleh dibenamkan dalam kasut anda. Ini kemudian mengukur gaya larian anda dan membantu anda meningkatkan masa anda dengan teknik larian anda. Kehalusan ini mudah diabaikan oleh pembilang langkah mudah, dan ia boleh membuat perubahan besar dalam meningkatkan prestasi pelari.

Penjejak kecergasan untuk perenang

Adakah anda suka berenang di kolam tempatan? Kemudian penjejak kecergasan anda bukan sahaja “tahan air” tetapi juga sesuai untuk berenang. Tekanan air yang tinggi yang anda temui di kolam renang boleh menyebabkan masalah untuk penjejak kecergasan, seperti semasa anda berenang ke dalam air. Perkara seterusnya yang perlu dipertimbangkan ialah Bluetooth tidak berfungsi dengan pasti apabila ia telah terdedah kepada air. Oleh itu, penjejak anda harus direka bentuk untuk berfungsi secara autonomi buat sementara waktu.

motorola moto g 2015 air

Adakah penjejak anda benar-benar sesuai untuk berenang? / © NextPit

Hanya beberapa pengesan yang dapat mengenali gaya renang anda dan mengira pusingan individu untuk anda. Ini akan memberi anda rekod latihan anda yang akan membantu anda meningkatkan teknik anda dan meningkatkan masa anda. Garmin Fenix ​​3/HR mampu merekodkan nilai SWOLF anda, seperti yang digunakan dalam sukan profesional.

Penjejak kecergasan untuk triatlet

Triatlet juga memerlukan penjejak kecergasan untuk basikal. Kadar denyutan jantung selalunya sukar diukur, kerana penderia berasaskan cahaya boleh bergelut untuk mendapatkan bacaan yang tepat apabila pergelangan tangan anda dibengkokkan. Tali dada, atau monitor denyutan jantung yang boleh dimasukkan ke dalam telinga, adalah lebih berkesan. Kami telah menguji Braghi Dash, yang akan memantau kadar denyutan jantung anda apabila ia berada di telinga anda, tetapi ia tidak begitu tepat. Mungkin anda ada petua untuk kami?

Fon telinga pintar dash AndroidPIT 6896

Braghi Dash yang kecil akan mendengar hati anda / © NextPit

Penjejak kecergasan untuk kesihatan umum

Aksesori baharu juga boleh digunakan sebagai pembantu kesejahteraan am. Ramai penjejak, malah apl kecergasan atau kesihatan tulen untuk telefon pintar anda, telah menguasai fungsi asas tersebut. Ini adalah penjejak boleh pakai yang menawarkan pemantauan yang sangat tepat. Fungsi seperti analisis tidur, pembilang langkah atau ukuran kadar nadi berehat anda juga disertakan.

Pengukuran nilai VO2Max agak lebih maju. Garmin mengisytiharkan: “VO2max ialah pengambilan oksigen maksimum (dalam mililiter) yang boleh anda gunakan setiap minit dan setiap kilogram berat badan pada kuasa maksimum.” Ciri profesional sedemikian, walau bagaimanapun, memerlukan kos tambahan dan tidak selalunya berada dalam senarai keinginan semua orang.

AndroidPIT samsung gear fit 2 7

Terima kasih kepada memori dalaman 4GB dan Bluetooth, Gear Fit2 bertukar menjadi pemain MP3 / © NextPit

Penjejak kecergasan dengan banyak tambahan

Kehidupan kebanyakan orang tidak berkisar kepada sukan. Banyak pengeluar telah mengiktiraf perkara ini dan telah memasang fungsi tambahan pada penjejak kecergasan mereka. Samsung Gear Fit2 mempunyai fungsi pemain MP3. Anda boleh menggunakan Huawei Fit untuk melihat pemberitahuan telefon pintar. Android Wear dijangka mendapat kemas kini terbesarnya sejak ia mula-mula dilancarkan dengan Android Wear 2.0, jadi bersedialah untuk banyak apl pihak ketiga baharu.

Butiran tambahan sedemikian boleh menjadikan penjejak kecergasan sebagai tambahan yang menyeronokkan pada pakaian sukan anda. Jika anda menukar gelang dengan yang lebih bergaya, penjejak boleh menjadi peranti harian.

Penjejak kecergasan AndroidPIT huawei fit 3801

Huawei Fit boleh memaparkan pemberitahuan daripada telefon pintar anda / © NextPit

Mana satu kegemaran anda?

Pada minggu-minggu hadapan kita akan melihat dengan lebih dekat topik ini, jadi untuk ini kita memerlukan banyak peralatan ujian. Penjejak kecergasan manakah yang pernah anda alami? Berapa banyak yang anda sanggup belanjakan untuk penjejak sedemikian? Aksesori apa yang anda cari? Tinggalkan ulasan dan bantu kami mencari cadangan yang sesuai untuk anda.