Penyelesaian untuk larangan mercun: Bunga api digital terbaik di web!

100
Gambar Bunga Api AndroidPIT Imbangan Putih
© NextPit

Setiap Malam Tahun Baru, ramai di antara kita akan bermalam di luar rumah, sama ada di taman, di bangunan atas bumbung, atau di jalanan bersama keluarga dan rakan – dan dengan bunga api. Ia adalah tradisi untuk ramai orang, dan walaupun anda tidak menyalakan mercun anda sendiri, paparan lampu yang menakjubkan dan bunyi yang mengagumkan telah tertanam dalam jiwa kami sebagai bahagian penting dalam Tahun Baru. Untuk membuat anda bersemangat walaupun pandangan umum yang menyedihkan, saya mengumpulkan senarai paparan bunga api digital terbaik di web untuk NextPit.

Setiap tahun terdapat banyak kemalangan dengan bunga api di seluruh dunia. Untuk mengurangkan sedikit keadaan bahaya, banyak tempat melaksanakan larangan mercun. Ini sepatutnya melegakan bukan sahaja hospital daripada kemalangan yang mengendalikan peranti tetapi juga haiwan peliharaan yang biasanya takut dengan bunyi yang kuat.

Walaupun terdapat ramai orang yang jelas melihatnya secara berbeza, kami di NextPit lebih suka menumpukan pada mencari penyelesaian baharu. Seperti tahun lepas, saya telah memilih anda daripada pilihan video bunga api yang hebat di internet. Jadi kuatkan kelantangan dan bersedia untuk tahun baru!

Lompat ke

  1. Bunga api paling popular di YouTube
  2. Bunga api dalam resolusi 4K
  3. Bunga api dengan panduan
  4. Bunga api tanpa muzik
  5. Bunga api dari sudut … bunga api itu?

Video berikut semuanya tersedia secara percuma di internet dan mengandungi rakaman bunga api sebenar, bukan animasi komputer. Kebanyakan video adalah rakaman, yang anda patut tonton di TV besar atau pun projektor. Untuk tujuan ini, saya telah menyenaraikan tajuk video sebagai tambahan kepada pautan, supaya anda boleh memasukkannya ke dalam medan carian TV pintar anda dengan segera.

Video bunga api paling popular di YouTube

Apakah video bunga api yang paling popular di YouTube? Tahun lepas, ia adalah simfoni roket dan muzik Abba Revival Band. Video tahun lepas hanya berdurasi kurang 8 minit tetapi digantikan dengan sekeping yang lebih pendek. Video “Strobe Rocket, Fourth Of July Firework, Pyro” secara ingin tahu menunjukkan video pemulihan yang telah dilalui di internet pada tahun lalu.

Walaupun ia tidak begitu panjang, video itu agak keren. Bagaimanapun, kami akan beralih dengan pantas ke video bunga api yang bukan sahaja direka, difilemkan dan dipopularkan untuk generasi TikTok.

Bunga api dalam resolusi 4K

Jika video terakhir terlalu pendek untuk anda, saya telah memilih permata daripada Pesta Bunga Api Kuwana Suigo, yang berlangsung setahun sekali di Jepun. Bunga api serta video adalah lebih profesional daripada klip pertama, kamera sistem Samsung NX1 dan NX500, masing-masing dengan kanta mata ikan pantas, digunakan untuk penggambaran. Anda boleh lihat dalam video, bukan?

Dari segi muzik anda boleh mendengar lagu “Cassandra” oleh Thomas Bergesen di sebelah hentaman roket. Sekeping klasik, yang mengiringi bunga api dengan cara sinematik. Apa yang menarik tentang bunga api itu ialah campuran roket dan kesan pyro yang berlaku di atas tanah.

Adakah 4K tidak mencukupi untuk anda? Kemudian anda juga boleh mencari video dalam 8K melalui pautan ini (pautan luar di YouTube), tetapi saya tidak akan menerangkan secara terperinci mengenainya kerana kelaziman TV 8K yang rendah pada masa ini.

Bunga api semasa berjalan di bandar

Tahun lepas saya menghabiskan Malam Tahun Baru bersendirian di Berlin dan terkejut dengan berapa banyak mercun Malam Tahun Baru mendarat di langit walaupun diharamkan. Jadi saya telah menunjukkan kepada anda video berjalan dari Malam Tahun Barukerana saya fikir ia merumuskan “perasaan Malam Tahun Baru” dengan cukup baik.

Walaupun tahun lepas saya menunjukkan kepada anda giliran tahun dari 2019 hingga 2020, tahun ini kita mempunyai Malam Tahun Baru yang pertama semasa wabak. Jadi anda boleh melihat apa yang berlaku di Jerman walaupun peraturan sekatan. Jadi mari kita tunggu dan lihat bagaimana orang akan berkelakuan tahun ini!

Bunga api tanpa muzik

Orang yang memukul kuat makan timun di hadapan mikrofon, 10 jam meme kucing dan video ASMR daripada chiropractor – semua ini tersedia di YouTube. Tetapi peliknya, saya terpaksa mencari selama-lamanya untuk pertunjukan bunga api tanpa muzik.

Saya dapat menjejaki satu pertunjukan bunga api dengan bunyi tulen, dan serta-merta menyedari bahawa saya akan terkena tempat yang sakit. “Selesai cara bunga api” dalam tajuk hampir menjerit untuk lebih banyak video bunga api tanpa muzik.

Oleh itu, walaupun bunyinya adalah gaya bunga api, resolusi video meninggalkan sedikit yang diingini. Anda mesti berpuas hati dengan 240p, tetapi sebenarnya video bunga api kebanyakannya 95 peratus gelap. Saya tidak perasan pun resolusi super rendah itu. Secara ringkasnya:

Bunga api dari sudut pandang … bunga api?

Mengapa kita hanya menonton bunga api digital dengan batasan badan kita sendiri yang tidak mengagumkan? Seorang YouTuber meletakkan DJI Phantom 2nya yang mahal di talian dan terbang melalui pertunjukan bunga api bersama dengan GoPro Hero 3.

Video itu menunjukkan dengan mengagumkan bagaimana roket Malam Tahun Baru tiga dimensi sebenarnya. Pada masa yang sama, ia mencetuskan kebimbangan dalam diri saya, mungkin disebabkan oleh kawan-kawan zaman kanak-kanak pyro yang selalu menghalakan roket kepada orang lain terlebih dahulu, berbanding diri mereka sendiri.

Dengan muzik latar belakang “Time to Say Goodbye” karya Andrea Bocelli dalam versi Itali (Con Te Partirò), semuanya turut mengambil kualiti dramatik yang hampir menyentuh perasaan. Drone juga berfungsi dengan baik, dengan cara itu, menulis saluran AlteredStates dalam penerangan videonya. Sekali lagi, saya telah meringkaskan butiran untuk anda:

  • Tajuk: Bunga api dirakam dengan dron

  • Muzik: “Masa untuk mengucapkan Selamat Tinggal” oleh Andrea Bocelli

  • Durasi: 4:07 minit

  • Peleraian: 1080p

Mengapa kita tidak melakukan ini setiap tahun? Video ini sangat menyeronokkan, dan mungkin anda mempunyai beberapa petua tentang cara untuk mengimbangi letupan yang berlaku semasa berkurung. Saya menantikan komen anda!

Apa pendapat anda tentang larangan mercun dan adakah anda masih mempunyai beberapa bunga api di ruangan bawah tanah? Beritahu saya dalam komen. Oh ya, dan sudah tentu Selamat Tahun Baru!