Peranti rumah pintar terbaik yang boleh anda beli dengan harga di bawah $100

83
lampu pintar androidpit
© Philips

Rumah pintar ialah kawasan industri teknologi yang sedang berkembang pada masa ini, dengan semakin banyak produk datang ke pasaran. AI dan ketersambungan dalam peranti ini jika memberi kita rasa jenis masa depan yang dahulunya hanya mampu kita impikan. Internet Perkara tidak boleh dihentikan, tetapi jika anda telah ditangguhkan oleh harga tinggi beberapa inovasi baharu ini, anda tidak perlu melakukannya. Menjadikan rumah anda ‘pintar’ tidak semestinya mahal.

Kami telah mengumpulkan senarai peranti rumah pintar terbaik dengan harga di bawah $100 untuk 2019. Harga yang disebut adalah purata untuk kegunaan peranti ini pada masa ini. Jika anda menemui tawaran yang lebih baik di kedai berhampiran anda atau dalam talian, jangan teragak-agak untuk memberitahu kami!

Google Chromecast – $35

Chromecast mungkin merupakan item termurah dalam senarai ini tetapi ia juga antara yang terbaik. Google telah membungkus banyak kebaikan ke dalam pakej kecil ini dan Chromecast generasi ke-3nya lebih baik dari sebelumnya. Google Chromecast pada asasnya menukar televisyen biasa menjadi TV pintar. Cuma palamkannya ke dalam port HDMI anda dan kuasakannya melalui USB (sama ada dari soket palam atau dari USB di belakang TV anda). Telefon anda kemudiannya menjadi alat kawalan jauh untuk TV pintar anda, membolehkan anda menghidupkan kandungan kegemaran anda daripada Netflix, YouTube, Spotify, Hulu, HBO Now dan banyak lagi. Anda masih boleh menggunakan telefon anda semasa main balik semasa Chromecast menstrim terus dari Wi-Fi rumah anda, dan bukannya meniru apa yang ia pada skrin telefon anda. Untuk harga ini, Chromecast ialah penyelamat nyawa untuk digunakan di rumah atau semasa dalam perjalanan.

chromecast 3 09

Chromecast daripada Google ialah salah satu penyelesaian smartTV termurah dan paling mudah. / © NextPit

Kini terdapat juga versi Ultra Chromecast yang turut dijual pada harga di bawah $100. Versi suped-up membolehkan anda menstrim hiburan sehingga 4K Ultra HD dan HDR. Ingat, anda perlu mempunyai televisyen 4K untuk memanfaatkan produk ini sepenuhnya. Jika tidak, Chromecast biasa ialah pilihan yang lebih baik untuk anda. Chromecast Ultra berharga $69 dan boleh didapati daripada Google Store.

Google Home Mini – $49

Google Home mini melakukan semua yang Google Home lakukan, tetapi kurang daripada separuh harga dalam pakej yang lebih kecil. Pembesar suara rumah kelihatan lebih anggun dan, untuk wang saya, boleh menyelinap ke dalam hiasan anda dengan cara yang lebih tidak dapat dikesan daripada Google Home biasa. Sudah tentu, kualiti bunyi terjejas sedikit disebabkan oleh fakta bahawa perkara ini tidak mempunyai ruang untuk pembesar suara yang besar – ia sebenarnya adalah pembesar suara tunggal yang menghadap ke atas – tetapi jika anda benar-benar mengambil berat tentang bunyi premium, anda mungkin perlu mendapatkan sesuatu daripada Sonos atau Marshall pula. Anda juga boleh membiarkan mikrofon diredam secara kekal jika anda bimbang tentang Google mendengar ke dalam rumah anda.

  • 6 bulan dengan Google Home Mini: Rakan sebilik yang tidak sempurna
Google Home Mini Tink Androidpit

Google Home Mini adalah kecil dan cukup anggun untuk muat mana-mana rumah. / © tink

Amazon Echo Dot – $40

Sama seperti Google Home Mini di atas, Dot ialah versi pembesar suara pintar Echo bersaiz pint Amazon. Dengan bercakap dengan Alexa Amazon, anda boleh menetapkan penggera, mendapatkan laporan cuaca, bertanya soalan, memainkan muzik dan banyak lagi. Terdapat mikrofon yang dilihat dalam perkara ini tetapi, seperti dengan Home Mini, anda boleh meredamkannya jika anda mahu. Satu-satunya kelemahan sebenar Echo Dot ialah reka bentuk. Ia kelihatan seperti kepingan hoki yang besar, tetapi jika anda peminat Amazon Alexa berbanding Pembantu Google, ini ialah pembesar suara pintar mini untuk anda.

  • Google Home Mini vs Amazon Echo Dot: Ini adalah perkara kecil
AndroidPIT amazon alexa lwn pembantu google 4962

Google Home Mini atau Amazon Echo Dot, yang manakah anda lebih suka? / © NextPit

Kit Permulaan Phillips Hue – $85

Pernah mahu menceburi dunia pencahayaan pintar tetapi dengan begitu banyak produk baharu di pasaran, tidak pernah benar-benar tahu di mana untuk bermula? Kit permulaan Phillips Hue mungkin hanya tiket! Untuk di bawah $100 anda mendapat empat mentol dan jambatan yang anda perlukan untuk menyambungkan semuanya. Anda boleh mengautomasikan lampu untuk menjadikannya kelihatan seperti anda berada di rumah jika anda tidak berada di rumah, tetapi perkara paling hebat mencipta lampu ambien untuk mood yang berbeza. Mentol boleh menyala pada tahap kecerahan yang berbeza supaya anda boleh mencipta persekitaran pencahayaan untuk sebarang situasi, terus daripada Apl Phillips Hue pada telefon pintar anda. Anda juga boleh menyimpan ‘tema’ untuk tetapan yang berbeza supaya anda boleh menukar cahaya dalam bilik anda dengan cepat agar sesuai dengan masa atau mood yang ingin anda cipta. Harap maklum bahawa kit permulaan dengan mentol Hue yang boleh menghasilkan 16 juta warna berbeza akan menelan kos lebih daripada $100.

  • Cara mengawal mentol lampu Philips Hue anda dari pergelangan tangan anda
AndroidPIT philips hue lampu pintar rumah pintar 9464

Lampu pintar Philips Hue boleh mencipta tetapan ambien. / © NextPit

Samsung SmartThings Hub – $70

Hab Samsung SmartThings mungkin tidak begitu lengkap, tetapi digabungkan dengan peranti pintar lain perkara ini boleh menjadi hab yang menghubungkan seluruh rumah anda. Hab bersambung secara wayarles ke setiap barangan rumah pintar anda dan bertindak sebagai sistem pusat untuk memantau dan mengawal rumah anda daripada Apl Androidnya. Anda juga boleh menerima makluman apabila terdapat aktiviti luar biasa di rumah anda dan ia juga berfungsi dengan Amazon Alexa atau Google Home.

  • Samsung SDC: Kami mendapat berita tentang Bixby 2.0 dan banyak lagi
panel androidpit smartthings

Kawal seluruh rumah anda dengan satu sentuhan butang. / © SmartThings

Kamera Keselamatan Blink – $80

Keselamatan rumah adalah isu penting, tetapi ia pernah dikhaskan untuk mereka yang mampu membeli pemasangan CCTV yang mahal. Kini, terima kasih kepada teknologi pintar, pelbagai jenis kamera keselamatan digital membanjiri pasaran, dan yang terbaik daripada mereka (dengan harga di bawah $100) mungkin hanyalah Kamera Keselamatan Blink. Blink benar-benar tanpa wayar, sangat mudah untuk disediakan dan ia boleh bertahan sehingga dua tahun pada dua bateri AA. Ia mempunyai penderia gerakan supaya ia hanya merakam apabila ia mengesan pergerakan di rumah anda, video HD langsung dan audio yang distrim terus ke telefon anda dan juga penglihatan malam. Ia juga kalis air jika anda ingin menggunakannya di luar rumah. Tiada kontrak bulanan dengan Blink, seperti yang berlaku dengan beberapa perkhidmatan lain seperti Nest.

  • Semakan kamera pengawasan mini Blink: Keselamatan bersaiz poket
Kamera keselamatan AndroidPIT blink xt 3952

Kamera Keselamatan Blink adalah kecil dan mudah disediakan. / © NextPit

TP-Link Smart Wi-Fi Plus Mini – $40 (dijual pada harga $17.75 pada masa penulisan)

Palam pintar mungkin kelihatan seperti pelaburan yang membosankan. Saya fikir begitu juga, sehingga saya membeli satu. Sesetengah orang menggunakan palam pintar untuk soket yang mungkin terlupa untuk dimatikan. Pernah duduk di dalam bas untuk bekerja dan bimbang jika anda membiarkan pelurus rambut anda dihidupkan? Sekarang anda tidak perlu lagi. Saya menggunakan saya untuk rig gitar saya. Amp dan pedal saya kehabisan salur keluar kuasa yang berada di belakang rak buku dan janggal untuk dicapai. Daripada mengacau memasang amp dan pedal saya setiap kali saya mahu bermain, saya hanya menghidupkannya daripada telefon saya, beralih daripada penjimatan kuasa kepada amped dalam beberapa saat.

Withings Body+ penimbang pintar

Jauh lebih daripada satu set penimbang dengan paparan digital, penimbang pintar boleh mengukur peratusan lemak badan, jisim otot dan tulang serta menjejaki semuanya dalam apl mewah. Set dari Withings ini sangat menarik. Ia bukan sahaja menjejaki komposisi badan penuh anda, tetapi ia menyegerakkan dengan Apple Watch serta lebih daripada 100 apl kesihatan dan kecergasan teratas termasuk Apple Health, Fitbit dan Google Fit.

  • Bolehkah penimbang pintar benar-benar membantu anda menurunkan berat badan?
Badan Withings 06

Kami telah menguji skala Badan+ dan sangat menyukainya. / © NextPit

Jika anda sedang bergelut untuk menurunkan berat badan atau hanya ingin menguruskan berat badan semasa anda dengan lebih dekat, satu set penimbang pintar boleh menjadi alat yang berharga. Bahagian terbaik set Withings ini, sudah tentu, adalah harganya di bawah $100.

Apakah peranti rumah pintar kegemaran anda dengan harga di bawah $100? Jika anda mempunyai cadangan untuk senarai kami, beritahu kami dalam ulasan di bawah.