Perintah Pentadbir Roblox Popular (2022)

43

Kemas Kini Terakhir pada 3 Januari 2022, oleh Steve Larner

Perintah Pentadbir Roblox Popular (2022)

Roblox ialah platform di mana anda boleh mencipta dan bermain permainan 3D dengan rakan dalam talian. Jika anda baru menggunakan Roblox, perkara yang paling penting untuk diketahui ialah arahan pentadbir. Bagi pengguna yang berpengalaman, ia boleh membantu anda “meningkatkan permainan anda” sedikit.

Anda boleh menggunakan kod untuk melaksanakan semua jenis tugas dalam permainan anda yang direka bentuk atau dihoskan. Terdapat arahan untuk Roblox secara umum, serta banyak permainan yang dicipta oleh orang lain di mana pembangun menambah arahan tersuai. Tidak kira apa pelayan atau permainan yang anda mainkan, masukkan arahan dalam kotak sembang (apabila anda menjadi pentadbir) dan lihat apa yang berlaku. Sesetengah permainan tidak membenarkan arahan, seperti Brookhaven, tetapi itu berdasarkan keutamaan pembangun.

Artikel ini membincangkan arahan pentadbir Roblox yang paling hangat pada tahun 2022. Mari mulakan!

arahan admin

Perintah Pentadbir Paling Biasa dalam Roblox

Anda boleh mengakses arahan pentadbir dengan menaip / untuk melancarkan kotak sembang, kemudian taip ;[command].

Perintah lanjutan termasuk ;[command] [player name] atau ;[command] [player name] [command name/setting]

“Nama pemain” boleh menjadi saya atau nama permainan pemain lain.

“Nama/tetapan arahan” boleh menjadi pilihan untuk arahan, seperti ;morph me chicken atau ;transparency me 6.

Berikut ialah senarai arahan pentadbir yang paling banyak digunakan dalam Roblox:

;stun – Mengejutkan pemain yang dipilih

;unstun – Menyahstun pemain yang dipilih

;removelimbs – Mengeluarkan anggota badan pemain yang dipilih

;normal – Membawa pemain yang dipilih kembali kepada normal

;fly – Menjadikan yang terpilih untuk terbang

;unfly – menghentikan yang terpilih daripada terbang

;api – Memulakan api

;unfire – Mematikan api

;lompat – Membuat watak anda melompat

;bunuh – Membunuh pemain

;loopkill – Membunuh pemain berulang kali

;ff – Mencipta medan daya di sekeliling pemain

;unff – Memadam medan daya

;berkilau – Menjadikan pemain anda berkilauan

;smoke – Mencipta asap di sekeliling pemain

;unsmoke – Mematikan asap

;bighead – Menjadikan kepala pemain lebih besar

;minihead – Menjadikan kepala pemain lebih kecil

;normalhead – Mengembalikan kepala kepada saiz asal

;duduk – Membuatkan pemain duduk

;trip – Membuatkan pemain tersandung

;admin – Membenarkan pemain menggunakan skrip arahan

;unadmin – Pemain kehilangan keupayaan untuk menggunakan skrip arahan

;boleh dilihat – Pemain menjadi kelihatan

;invisible – Pemain hilang

Mod tuhan – Pemain menjadi mustahil untuk membunuh dan menjadi maut kepada semua yang lain dalam permainan

Mod ungod – Pemain kembali normal

;tendangan – Menendang pemain dari permainan

; rainbowify – Jadikan pemain yang dipilih kelihatan seperti pelangi

;penjara – Meletakkan pemain ke dalam penjara

;unjail – Membatalkan kesan Penjara

;respawn – Menghidupkan semula pemain

;givetools – Pemain menerima alatan Pek Permulaan Roblox

;removetools – Mengeluarkan alatan pemain

;zombify – Mengubah pemain menjadi zombi berjangkit

;membekukan – Membekukan pemain di tempatnya

;meletup – Membuatkan pemain meletup

Pakej arahan rasmi pentadbir percuma tersedia untuk dimuat turun di tapak web Roblox. Pek arahan yang paling popular dipanggil Kohl’s Admin Infinite, dan yang paling tipikal ialah HD Admin. Kohl’s Admin Infinite ialah pengganti kepada arahan Kohl sebelumnya yang tidak lagi tersedia. Pentadbir HD ialah model arahan pentadbir Roblox standard.

Cara Menambah Perintah Pentadbir Roblox pada Permainan Anda

Jika anda tidak pernah menggunakan arahan pentadbir, anda mesti memuat turun dan menambah pakej model pentadbir, atau kefungsian arahan tidak akan berfungsi dalam permainan anda. Anda perlu menjadi pentadbir untuk menggunakan arahan, yang anda dapat semasa membuat permainan. Sesetengah permainan menerbitkan model pentadbir dalam inventori juga, yang percuma atau kos Robux.

Pentadbir HD adakah model yang perlu diuji oleh pengguna baharu dahulu. Harap maklum bahawa banyak salinan model wujud (untuk banyak item dalam pustaka Roblox) yang termasuk virus, perisian hasad, skrip mencuri profil atau skrip yang merosakkan permainan. Sebaik-baiknya gunakan “Kotak Alat” dalam Roblox Studio untuk mencari model Disahkan untuk mengekalkan dunia permainan yang lebih selamat. Carian pelayar web tidak kelihatan untuk memaparkan Perisai yang disokong pada model terpilih.

Nota: Tiada model Pentadbir menampilkan lencana Disahkan, mungkin disebabkan oleh keupayaan dan cirinya. Buka model pentadbir dalam Roblox Studio’s Explorer untuk melihat kandungannya dan mencari skrip berbahaya.

Cara Memasang model Pentadbir HD (atau yang lain) dalam Roblox

  1. Pergi ke Pentadbir HD halaman, pilih Dapatkan, dan model pentadbir akan ditambahkan pada akaun Roblox anda.
  2. Klik pada Kotak Alat dalam menu Roblox Studio di bahagian atas.
  3. Semak imbas perpustakaan Model di sebelah kiri skrin dan klik kiri pada Pentadbir HD untuk menambahkannya pada permainan anda.
  4. Semasa dalam mod reka bentuk, anda akan melihat ikon Pentadbir HD pada skrin anda. Ia tidak akan muncul semasa permainan.
  5. Untuk turut mengesahkan bahawa Pentadbir HD tersedia dalam permainan, semak imbas Penjelajah di sebelah kanan skrin anda dalam Studio, klik pada Ruang Kerja, kemudian cari Pentadbir HD dalam pepohon direktori.
  6. Untuk menyimpan permainan yang anda cipta dengan Pentadbir HD ditambah, klik pada Fail di bahagian atas, kemudian pilih Terbitkan ke Roblox atau Terbitkan ke Roblox sebagai… Anda juga boleh mengklik Simpan ke Roblox, Simpan ke Roblox sebagai…, Simpan atau Simpan sebagai… jika anda ingin menguji permainan dengan segera pada PC anda dalam Roblox Studio. Walau apa pun, perubahan akan mencerminkan di mana sahaja fail yang disimpan itu berada—pemacu keras, perpustakaan Roblox atau pelayan Roblox. Anda mungkin perlu melancarkan semula permainan anda untuk perubahan berkuat kuasa.

Perintah Pentadbir Roblox menggunakan Kohl’s Admin Infinite

admin

Menggunakan Kohl’s Admin Infinite dalam Roblox menyediakan lebih daripada 200 arahan, termasuk perintah tersuai, arahan kelompok, arahan anti-eksploitasi dan larangan. Anda juga mendapat sembang tersuai dan bar arahan. Walau bagaimanapun, laman web ini juga menawarkan pek arahan lain. Anda boleh membeli dan memuat turun lebih daripada satu dan bereksperimen dengan permainan yang anda cipta.

Semua arahan pentadbir daripada senarai kami adalah selamat, dan ia berfungsi untuk kebanyakan permainan Roblox, walaupun pemain lain menciptanya. Perintah pentadbir lain seperti pakej Admin Infinite Kohl akan mengembangkan lagi kemungkinan anda. Mula mencipta dan berseronoklah!

roblox

Sekarang setelah anda mengetahui arahan Roblox yang paling popular, tiba masanya untuk menggunakannya. Kuasa arahan pentadbir akan menjadi jelas dengan cepat. Jika tidak pasti dengan arahan tertentu, lakukan sedikit lagi penyelidikan untuk mengetahui apa yang sebenarnya dilakukannya.

Soalan Lazim Perintah Roblox

Bagaimanakah saya boleh menyemak sama ada saya mempunyai hak Pentadbiran?

Untuk melihat sama ada anda mempunyai status pentadbir Roblox, buka sembang dan taip /;cmd dalam kotak.

Bolehkah pemain lain menggodam arahan pentadbir?

Sesetengah pentadbir bimbang bahawa pemain lain boleh menggodam arahan mereka dan mengambil alih permainan, tetapi itu tidak sepatutnya menjadi kebimbangan kerana ia hampir mustahil. Pemain lain hanya boleh menggunakan kod jika pencipta asal memberikan mereka akses kepada senarai arahan, sama ada melalui pilihan pustaka skrip atau permainan.

Sejauh manakah arahan pentadbir selamat?

Roblox mempunyai berjuta-juta permainan 3D yang dibuat oleh pemain dari seluruh dunia. Ramai pencipta membuat arahan mereka, tetapi tidak semua kod diuji. Jika anda baru menggunakan Roblox, anda harus berpegang pada arahan yang kami sediakan di atas kerana ia adalah yang paling mudah untuk digunakan dan kerana kebanyakan permainan Roblox menggunakannya. Apabila anda mengetahui cara semuanya berfungsi, anda juga boleh bereksperimen dengan yang baharu. Mungkin anda boleh cuba menulis arahan anda sendiri kemudian.

Mengapa saya tidak boleh mengakses arahan pentadbir?

Pertama, pastikan Pentadbir HD atau model pentadbir lain berada dalam inventori anda pada permainan anda.

Kedua, pastikan anda mempunyai hak pentadbir, yang dibuat secara automatik apabila anda membuat permainan.

Ketiga, semak untuk memastikan anda menjalankan permainan (menggunakan “Run” Studio atau memilih “Main” daripada halaman permainan dalam penyemak imbas. Keadaan anda bergantung pada jika anda menyimpan perubahan permainan pada pelayan Roblox, pustaka Roblox anda atau peranti storan PC anda.

Keempat, arahan pentadbir tidak akan berfungsi pada permainan pemain lain melainkan anda mempunyai hak pentadbir (diberikan kepada anda oleh pencipta, atau jika anda membeli/memuat turun daripada pustaka permainan mereka.

Apakah maksud Roblox Endorsed?

Model, imej, jejaring, audio, video dan pemalam yang disokong yang ditemui dalam pustaka Toolkit ialah item yang disemak dan diluluskan oleh Roblox untuk kegunaan yang selamat dan boleh dipercayai. Setiap item yang disahkan telah diuji secara menyeluruh untuk bebas pepijat, bebas virus, bebas ralat, bebas lag dan banyak lagi.

Adakah Pentadbir HD Disahkan?

Pentadbir HD tidak memaparkan lencana yang disahkan, terutamanya kerana keupayaannya. Walau bagaimanapun, ia adalah pemalam Roblox sebenar. Walau apa pun, anda masih harus memeriksa alat tambah untuk memastikan tiada skrip berniat jahat wujud sekiranya ia adalah versi yang disalin atau ia digodam dalam beberapa cara.

Siapakah orang pertama yang mencipta arahan pentadbir dalam Roblox?

Pengguna Roblox pertama yang mencipta arahan pentadbir dikenali sebagai “Person299.” Dia mencipta skrip arahan pada tahun 2008, dan ia merupakan skrip yang paling banyak digunakan dalam Roblox. Namun, arahan sebenar yang dibuatnya tidak lagi aktif.