Permainan berbilang pemain terbaik untuk dimainkan pada peranti yang sama

121
AndroidPIT xiaomi blackshark 2 pemetaan kunci
© NextPit

Permainan berbilang pemain dalam talian pada telefon pintar agak popular hari ini dengan pemain yang mempunyai pelbagai jenis tajuk dan genre untuk dipilih. Kami sudah mempunyai artikel komprehensif tentang permainan berbilang pemain terbaik. Senarai ini, bagaimanapun, adalah sedikit lebih berbeza, khusus. Di bawah disenaraikan beberapa permainan mudah alih dua pemain terbaik yang boleh dimainkan oleh dua (atau lebih orang) pada telefon pintar yang sama! Kami telah menyertakan permainan percuma dan berbayar yang tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iOS.


Pusat permainan NextPit

Permainan mudah alih terbaik untuk Android & iOS
Permainan luar talian terbaik Permainan berbilang pemain terbaik
Grafik terbaik Emulator terbaik
Permainan tablet terbaik Permainan percuma terbaik
Permainan pertahanan menara terbaik Permainan FPS terbaik
Permainan pengembaraan terbaik Permainan RPG terbaik
Permainan strategi terbaik Permainan perlumbaan terbaik
Telefon pintar permainan terbaik
Telefon pintar permainan: Adakah mod permainan sebenarnya meningkatkan prestasi?

Lompat ke:

Permainan mudah alih dua pemain dan berbilang pemain terbaik untuk dimainkan pada telefon pintar yang sama

Cabar Rakan Anda – 2Player

Permainan pertama dalam senarai ini dipanggil Cabar Rakan Anda – 2Player dan sebenarnya, sejambak permainan yang boleh anda mainkan dengan memuat turun satu apl. Semua permainan dalam senarai adalah permainan luar talian sahaja, permainan dua pemain yang bukan sahaja menarik tetapi juga menyeronokkan. Sehingga Jun 2021, terdapat sebanyak 23 permainan berbeza yang boleh anda mainkan dengan memuat turun apl tunggal ini.

Pelbagai jenis permainan yang disertakan dalam pakej pada dasarnya bermakna ada sesuatu untuk semua orang! Populariti permainan ini terbukti daripada fakta bahawa ia telah memperoleh lebih 10 juta muat turun di Gedung Google Play.

Muat turun Cabar Rakan Anda – 2Player dari Gedung Google Play

Muat turun Cabar Rakan Anda – 2Player daripada Gedung Apl iOS

Permainan 2 pemain: Cabaran

Sama seperti permainan pertama dalam senarai ini, yang ini juga merupakan koleksi permainan dua pemain. Permainan 2 pemain: Cabaran ini menampilkan grafik minimum yang cantik dan bertujuan untuk memastikan anda fokus pada pertarungan dengan lawan anda. Antara permainan yang boleh dipilih termasuk PingPong, Perang Spinner, Ular, Poll, Tic Tac Toe dan sepakan Penalti. Kami pasti anda akan terbuka kepada lebih banyak hames berbilang pemain pada peranti yang sama sebaik sahaja anda membiasakan diri dengan dua permainan pertama dalam senarai ini.

Muat turun permainan 2 Pemain: Cabaran daripada Gedung Google Play

Muat turun Permainan 2 Pemain : Cabaran daripada Gedung Apl iOS

Raja Opera

Permainan parti yang menyeronokkan ini mempunyai sehingga empat pemain memainkan peranan sebagai penyanyi opera ego yang cuba menolak pesaing mereka dari pentas. Anda perlu mengekalkan tenor anda dalam perhatian sambil menggunakan kuasa lilitan anda untuk mengetuk yang lain.

kingopera

Tekan butang mudah adalah semua yang anda perlukan. / © Tuokio

Kawalan adalah intuitif untuk kebanyakan orang memahami dengan cepat, malah rakan dan ahli keluarga anda yang paling tidak suka skrin sentuh akan menjadi pesaing sengit dengan cepat. Setiap pemain mempunyai butang yang menghantar burung kelinci goyah mereka ke pentas tengah, dan fizik berputar permainan menguruskan yang lain.

Muat turun King of Opera daripada Gedung Google Play

Muat turun King of Opera dari App Store iOS

Reaksi Berantai (Percuma)

Reaksi Rantaian ialah sejenis permainan ‘papan’ strategi untuk sehingga 8 pemain yang berkongsi hanya satu peranti. Pemain mengambilnya secara bergilir-gilir untuk meletakkan bola berwarna ke dalam kiub pada grid. Apabila sebuah kiub telah mencapai jisim kritikal, bola itu meletup ke dalam sel sekeliling sambil menambah bola tambahan dan menuntut kiub untuk pemain.

chainreac

Sehingga 8 pemain boleh menyertai untuk kekacauan maksimum. / © NextPit

Matlamatnya adalah untuk mengatasi bola lawan anda, mengambil alih semua kiub di papan. Mudah tetapi ketagihan, Reaksi Berantai ialah pembunuh masa yang hebat untuk sekumpulan besar rakan.

Muat turun Chain Reaction daripada Gedung Google Play

FruitNinja (Percuma)

Malah pemain mudah alih yang paling kasual mungkin tahu tentang Fruit Ninja, salah satu permainan mudah alih pertama yang berjaya di seluruh dunia. Apa yang diketahui oleh segelintir orang ialah ia mempunyai mod berbilang pemain yang boleh anda mainkan pada satu skrin. Jadi, bersama-sama dengan lawan anda, anda boleh menggunakan telefon pintar tunggal untuk memotong semua buah itu.

Terdapat dua mod permainan, Serangan Klasik dan Zen Duel. Dalam mod pertama, anda bermain seperti biasa, memotong dua buah dengan pedang anda dan kalah jika anda terlepas tiga buah. Dalam mod kedua, anda perlu memotong sebanyak mungkin buah dalam masa dua minit.

Muat turun FruitNinja dari Gedung Google Play

Muat turun FruitNinja dari App Store iOS

Glow Hockey 2 (Percuma)

Hoki udara adalah satu lagi permainan yang terkenal. Versi telefon pintar tidak begitu terkenal, tetapi anda mungkin sudah biasa dengan permainan menyeronokkan ini yang sering dimainkan di arked dan di pusat membeli-belah. Ia adalah permainan yang hebat, di mana meja bersenandung dengan udara membolehkan anda menghantar kepingan hoki terbang. Objektifnya adalah untuk memukul bola ke gawang lawan.

Konsep dalam Glow Hockey adalah sama, cuma anda menggunakan skrin telefon pintar. Anda dan lawan anda memegang peranti dengan satu tangan dan menghalang pukulan satu sama lain dengan yang lain. Ia mungkin terdengar bodoh, tetapi dalam satu minit anda akan diserap oleh persaingan. Ia bagus untuk bermain dengan rakan-rakan atau dengan kanak-kanak.

Muat turun Glow Hockey 2 dari Gedung Google Play

Muat turun Glow Hockey 2L dari App Store iOS

Badland dan Badland 2 (Percuma)

Badland ialah permainan cantik yang memenangi beberapa anugerah, dan walaupun ia terkenal dengan mod pemain tunggal, ia juga mempunyai mod berbilang pemain untuk sehingga empat pemain. Anda boleh bermain sama ada dengan atau menentang satu sama lain. Matlamat yang paling penting ialah untuk bertahan dalam senario yang membawa maut, serupa dengan Super Meat Boy.

Dalam mod berbilang pemain, setiap pemain mempunyai bahagian skrin mereka sendiri yang dikhaskan untuk watak mereka. Matlamatnya adalah untuk mencapai akhir peringkat individu. Dalam mod persaingan, anda boleh membawa rakan kepada kematian mereka, yang akan membawa kepada banyak ketawa dan pertengkaran. Ia benar-benar percuma, walaupun ia mempunyai beberapa tambahan yang boleh dibeli. Ini pasti berbaloi jika anda sekumpulan beberapa rakan yang ingin berseronok.

Muat turun Badland daripada Gedung Google Play

Muat turun Badland daripada iOS App Store

Bounden ($2.99)

Ini adalah salah satu permainan yang paling unik dan cantik dalam senarai ini. Ia akan membuatkan anda menari. Ya, permainan ini menunjukkan bahawa dengan sedikit kreativiti, anda boleh membawa telefon pintar anda ke tahap yang anda tidak dapat bayangkan. Semasa anda bermain, anda dan pasangan anda memegang telefon pintar dan tekan butang pada skrin.

Dari sana, anda hanya perlu melakukan apa yang dikatakan permainan. Terdapat arahan untuk berputar, memutar dan melakukan tarian, sentiasa dengan matlamat untuk melakukan segala-galanya secara serentak. Ia adalah salah satu permainan paling asli yang wujud untuk telefon pintar dan ia pasti akan membuat anda ketawa. Hanya berhati-hati untuk tidak menjatuhkan telefon anda di atas lantai!

Muat turun Bouden dari Gedung Google Play

Muat turun Bounden daripada iOS App Store

Pertempuran Mikro 1, 2 dan 3 (Percuma)

Menggunakan gaya retro 8-bit, Micro Battles ialah permainan comel yang direka untuk perlawanan pantas antara dua pemain. Ia eksklusif 2 pemain dan ia terdiri daripada permainan mini yang kompetitif. Dalam versi percuma, salah satu daripada empat permainan mini boleh dimainkan setiap hari.

Anda boleh membayar tambahan $1.99 jika anda mahu akses kepada keempat-empat sekaligus. Tetapi terdapat cara untuk bermain lebih daripada sekali setiap hari – anda hanya perlu memuat turun dua edisi permainan yang lain. Itu, secara keseluruhan, 12 permainan mini yang pantas dan mengganggu. Mereka mempunyai tema yang berbeza, seperti angkasa lepas, barat lama, kapal terbang, bola sepak, viking dan banyak lagi.

Muat turun Siri Microbattles daripada Gedung Google Play (MB1, MB2, MB3)

Teruskan Bercakap dan Tiada Siapa Meletup ($14.99)

Permainan ini mempunyai harga yang jauh lebih tinggi berbanding permainan lain dalam senarai, tetapi saya masih memutuskan untuk memasukkannya. Dalam Keep Talking and Nobody Explodes, pemain menggunakan telefon pintar yang sama untuk bermain, tetapi tidak menggunakan peranti pada masa yang sama. Anda juga memerlukan peranti lain (sama ada telefon pintar, tablet atau komputer) untuk mengakses manual yang digunakan dalam permainan.

Sangat menyeronokkan dan penuh ketegangan, dalam permainan ini, seorang menjaga bom yang perlu dijinakkan, manakala seorang lagi perlu menggunakan manual dan memberi mereka arahan tentang perkara yang perlu dilakukan. Jika anda tidak menyelesaikan teka-teki dalam masa, bom akan meletup dan semua orang kalah. Ia adalah permainan terburu-buru yang anda akan suka atau benci. Oh, dan anda memerlukan peranti VR, tetapi jika anda tidak memilikinya, anda juga boleh memainkan versi PC.

Muat turun Keep Talking and Nobody Explodes daripada Gedung Google Play

Muat turun Teruskan Bercakap dan Tiada Siapa Meletup daripada App Store iOS

Adakah terdapat permainan berbilang pemain lain yang anda suka bermain dengan rakan-rakan? Beritahu kami dalam ulasan.