Persaingan ke Galaxy Z Fold 4: Xiaomi Mi Fold 2 boleh dilipat paling nipis setakat ini

86
xiaomi mi lipat 2 gambar 01 nextpit
© Xiaomi

Kaunter Xiaomi hanya sehari selepas keluaran Galaxy Z Fold 4. Xiaomi Mi Fold 2 yang diumumkan hari ini jauh lebih nipis, didatangkan dengan kamera yang lebih berkuasa di atas kertas, dan boleh dilipat di tengah begitu sahaja. Kami memperkenalkan anda kepada lipat baharu dan menjelaskan sama ada peminat Z Fold 4 perlu menunggu dengan pembelian.


TL;DR

  • Xiaomi Mi Fold 2 diperkenalkan melalui strim langsung untuk pasaran China.
  • Boleh dilipat seperti Galaxy Z Fold 4—tetapi jauh lebih nipis pada 5.4 milimeter (Z Fold 4 berukuran 6.3 ketebalan).
  • Mi Fold 2 berkemungkinan kekal eksklusif China.

Dalam strim langsung, Xiaomi melancarkan beberapa produk baharu untuk pasaran China. Sebagai tambahan kepada robot humanoid, terdapat Xiaomi Mi Fold 2 yang dipamerkan, boleh lipat baharu dalam format Z Fold 4. Sekiranya anda terlepas, pelancaran Xiaomi datang hampir sehari selepas Samsung memberikan kemas kini siri boleh lipatnya.

Das Xiaomi Mi Fold 2 auf einem Pressebild.

Foto muka depan Xiaomi Mi Fold 2 / © Xiaomi.

Seperti Z Fold 4, Foldable didatangkan dengan Snapdragon 8+ Gen 1. Telefon pintar baharu ini juga mempunyai 12 gigabait RAM dalam kombinasi dengan 256, 512 atau bahkan 1,000 gigabait, aka 1 terabait, storan yang sama. Walau bagaimanapun, Xiaomi nampaknya menjadi lebih baik dari segi pengecasan pantas, kamera, paparan dan selongsong.

Mi Fold 2 Xiaomi mengalahkan Z Fold 4 di sini

Pengganti kepada Xiaomi Mi Fold, yang tidak pernah muncul di luar China, adalah lebih nipis pada 5.3 berbanding Z Fold 4, yang berukuran 6.3 milimeter pada titik paling nipisnya. Prestasi kamera adalah serupa di atas kertas dengan sensor utama 50 megapiksel termasuk penstabilan imej dan lensa f/1.8 pantas, tetapi Xiaomi bekerjasama dengan Leica. Kami akan mengetahui sejauh mana kualiti imej yang baik berbanding pada masa hadapan.

Das Xiaomi Mi Fold 2 auf einem Pressebild.

Mi Fold 2 kelihatan bergaya dan berkualiti tinggi. / © Xiaomi

Paparan boleh lipat Xiaomi sedikit lebih besar pada 8.02 inci, dan boleh lipat baharu adalah setanding dengan Huawei Mate Xs 2 dari segi pengecasan pantas. Bateri 4,500 miliampere jam boleh dicas semula dengan 67 watt. Xiaomi masih belum mendedahkan seberapa pantas semuanya berfungsi.

Das Xiaomi Mi Fold 2 geöffnet auf einem Pressebild.

Mi Fold 2 Xiaomi sangat nipis. / © Xiaomi

Ia juga tidak dapat disahkan sama ada Xiaomi Mi Fold 2 akan dikeluarkan di luar China. Walau bagaimanapun, ia agak tidak mungkin, kerana Xiaomi juga mengekalkan pelancaran pendahulunya eksklusif untuk pasaran China. Di sana, telefon pintar itu bermula pada 8,999 yuan, yang bersamaan dengan hanya di bawah $1,400. Perbandingan terakhir: Galaxy Z Fold 4 Samsung bermula dengan harga $1,799 di AS.

Telefon mana yang anda lebih suka—Galaxy Z Fold 4 atau Xiaomi Mi Fold 2? Beritahu saya dalam komen!