Persediaan Kamera Google Pixel 9 Boleh Mengecewakan Peminat

22
nextpit Modul Kamera Google Pixel 8 Pro
© nextpit

Telefon pintar Pixel Google disebut-sebut sebagai beberapa telefon kamera terbaik, dan syarikat sentiasa cuba membawa peningkatan yang sederhana hingga bersaiz besar dalam setiap generasi, termasuk julat Pixel 8 (ulasan). Walau bagaimanapun, ia membentuk bahawa Pixel 9 tahun ini akan kehilangan penambahbaikan yang dijangkakan yang boleh mengekalkan persediaan biasa.

Kamera Google Pixel 9

Menurut pembocor yang kerap Yogesh Brar, keseluruhan rangkaian Pixel 9 yang merangkumi standard, Pro dan Pro XL baharu, akan menampilkan kamera yang sama seperti Pixel 8 duo. Jika kita mentafsir, ini bermakna bukan pro akan mendapat modul kamera dwi yang terdiri daripada kakap utama dan ultrawide manakala Pixel 9 Pro dan Pixel 9 Pro XL yang menyusut akan menampilkan kamera periskop tambahan.

Walaupun ini boleh menjadi cerapan konkrit pertama tentang bahagian hadapan kamera, mengekalkan penderia yang sama dalam Pixel 9 tidak akan membawa kejutan besar kerana beberapa sebab yang ketara.

Terutamanya, syarikat itu memberi tumpuan dalam memberikan barisan reka bentuk yang besar seperti yang dilihat dalam gambar langsung yang bocor. Ia juga masuk akal jika Google akan melanjutkan baik pulih dalam bahagian dalaman, mungkin seperti memperkenalkan haba yang dipertingkatkan, panel paparan yang lebih baik dan bateri yang lebih besar, antara lain.

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro dan Pixel 9 Pro XL

Didakwa Pixel 9, Pixel 9 Pro dan Pixel 9 Pro XL Google bersaiz dalam kehidupan sebenar / © Rozetked

Kedua, Google berkemungkinan akan menekankan pemprosesan imej yang dipertingkatkan dan perisian berkuasa AI yang muncul dalam telefon kamera ini dan bukannya memasukkan sensor atau optik baharu. Dengan ini, ia akan mengikut strategi Samsung dengan Galaxy S24 dengan memastikan kamera tidak berubah untuk model standard sambil menyerlahkan ciri AI baharu.

Di tempat lain, model Pixel 9 dijangka hadir dengan ciri satelit seperti iPhone dan dilengkapi dengan Tensor G4 SoC baharu. Berdasarkan imej, mereka mendapat bonggol kamera elips baharu dengan bingkai yang lebih rata dan sudut yang lebih bulat. Ketiga-tiga mereka harus diumumkan pada musim luruh, dengan Oktober sebagai bulan yang paling munasabah.

Apakah pendapat anda tentang Pixel 9 Google yang menampilkan kamera yang sama daripada pendahulunya? Mari bincangkan jawapan anda dalam komen.