Petua dan helah Netflix: lepaskan penstriman binatang itu

125
androidpit Chromecast 2015 24
© NextPit

Mari kita akui, jika anda boleh menghabiskan sepanjang hari menonton siri pesta di Netflix, anda akan melakukannya. Dan siapa yang boleh menyalahkan anda? Matlamat syarikat Netflix adalah untuk memberikan anda sebanyak mungkin kandungan. Petua Netflix kami akan membantu anda mencari kandungan yang menarik dan menunjukkan kepada anda ciri dan fungsi tersembunyi. Sama ada mod luar talian, mod penjimatan data atau diagnostik: Netflix akan membantu anda daripada segala-galanya!

 • Apl penstriman filem dan rancangan TV berbayar terbaik
 • Apl terbaik untuk Chromecast dan Audio Chromecast

Temui filem dan siri terbaik

Apl Netflix sudah mempunyai penapis terbina dalam, yang menunjukkan kepada anda pilihan kecil filem dan siri popular yang kini tersedia melalui perkhidmatan langganan. Jika anda mencari cara yang lebih mudah untuk melalui katalog untuk mencari perkara yang anda benar-benar berminat untuk menonton, terdapat beberapa tapak web pihak ketiga yang membantu memotong proses carian. Bolehkah saya Stream.it? ialah salah satu tapak web terbaik untuk mencari filem dan rancangan TV yang tersedia untuk disewa atau dibeli di semua penyedia penstriman dalam talian utama.

Jika anda mahukan pratonton tentang apa yang akan datang ke Netflix, kami menyediakan anda dalam artikel bulanan kami:

 • Apakah yang baharu di Netflix bulan ini? Semua rancangan, filem dan cadangan baharu

Dalam apl Android, anda juga boleh menghidupkan pemberitahuan yang anda ingin dimaklumkan tentang keluaran baharu.

netflix tipps baharu

Netflix: Tingkatkan petua untuk penerbitan dan pengesyoran baharu. / © Tangkapan Skrin: AndroidPIT

Perbaiki cadangan

Tahukah anda bahawa Netflix membahagikan penggunanya kepada lebih daripada 2,000 kumpulan berbeza dan membuat pengesyoran berdasarkan kumpulan ini? Atau terdapat kira-kira 30,000 genre berbeza di mana kandungan individu diisih? Pengesyoran Netflix anda adalah berdasarkan ciri-ciri ini serta pada tabiat tontonan semua pengguna Netflix yang lain.

Anda tidak mempunyai banyak pengaruh ke atas kumpulan anda, tetapi anda sekurang-kurangnya boleh melihat sejarah anda dan mengalih keluar kandungan yang tidak diingini. Lihat dalam protokol Netflix anda (di sini) untuk ini. Dalam senarai, anda boleh mengalih keluar filem atau rancangan yang anda tidak suka.

Pada desktop, anda boleh mengakses kategori dengan sangat tepat. The Apa yang ada di Netflix laman web menerangkan dengan tepat cara melakukan ini.

Wira mod penerbangan luar talian AndroidPIT netflix

Netflix: Temui cadangan dan produk baharu . / © NextPit

Temui kandungan rawak

Jika anda merasakan seolah-olah anda telah melihat hampir setiap filem atau siri menarik yang tersedia di Netflix, mungkin kaedah carian kedua ialah perkara yang anda cari. Dengan mengklik “Putar” pada Roulette Netflix, anda akan diberikan pilihan rawak. Jika anda terus datang kosong, anda boleh membuat beberapa sekatan untuk memastikan anda menemui sesuatu yang sesuai dengan citarasa atau mood anda. Satu lagi tawaran pihak ketiga yang hebat di sini ialah Allflicks.netyang mempunyai titik jualan utama menawarkan lebih banyak penapis kepada anda untuk mencari filem atau rancangan TV yang anda idamkan.

Apl terbaik untuk penstriman filem 6

Ada sesuatu untuk semua orang di Netflix. / © ANDROIDPIT

Netflix semasa dalam perjalanan: Tonton di luar talian semasa dalam perjalanan

Netflix akhirnya mendapat mod luar talian. Kini anda boleh memuat turun banyak – tetapi bukan semua – video ke telefon pintar dan tablet anda. Tetapi berhati-hati: Anda hanya boleh memuat turun tajuk sekali. Semua butiran tentang ciri luar talian Netflix telah diringkaskan dalam artikel berasingan:

 • Sentiasa di hujung jari anda: cara menonton kandungan Netflix di luar talian

Ciri luar talian menjadi lebih pintar dari semasa ke semasa. Aktifkan Muat Turun Pintar dan Netflix akan memadamkan episod dan memuat turun episod seterusnya untuk anda. Ia melakukan semuanya secara automatik. Dalam tetapan, anda juga boleh menentukan sama ada video luar talian harus disimpan pada kad memori atau tidak.

lokasi storan luar talian netflix

Tonton Netflix di luar talian: Tentukan lokasi storan. / © Tangkapan Skrin: AndroidPIT

Netflix: menjimatkan volum data

Untuk menonton filem dan siri semasa dalam perjalanan, sudah tentu anda boleh menggunakan mod luar talian. Walau bagaimanapun, untuk melakukan ini, anda perlu memuat turun video dalam WLAN. Jika, sebaliknya, anda ingin menstrim melalui rangkaian mudah alih, anda harus memastikan penggunaan data Netflix terkawal.

Untuk melakukan ini, anda boleh menetapkan kualiti yang diingini dalam apl Android untuk Netflix. Jika anda mempunyai sedikit atau tiada data yang tinggal pada bulan ini, anda boleh mematikan data mudah alih untuk Netflix sepenuhnya atau mengaktifkan mod “Simpan data”.

penggunaan data netflix

Netflix: Kawal penggunaan data. / © Tangkapan Skrin: AndroidPIT

Tonton kegemaran anda sebelum ia hilang

Netflix cukup hebat, itu cukup jelas. Ia tidak, bagaimanapun, sempurna. Salah satu perkara yang paling menjengkelkan ialah kadangkala agak sukar untuk menjejaki filem dan siri TV kegemaran yang akan meninggalkan Netflix. Terdapat cara anda boleh mengelak daripada kecewa, kerana Now Streaming menawarkan anda rumusan mingguan semua perkara yang akan meninggalkan Netflix. Hanya pergi ke tapak web untuk melihat apa yang perlu ditonton sebelum ia jatuh dari grid.

Sari kata yang anda boleh baca sebenarnya

Bukan semua orang peminat sari kata – dan bukan hanya kerana filem itu dalam apa-apa selain bahasa Inggeris. Salah satu aduan utama yang saya dengar ialah “Saya tidak suka filem bahasa asing kerana saya tidak boleh membaca sari kata.” Untungnya, Netflix telah menemui jalan untuk mengatasi masalah ini dengan membolehkan pelanggan melaraskan bukan sahaja saiz sari kata tetapi juga sebarang kapsyen atau audio alternatif untuk peranti anda.

 • Pergi ke Laman utama Netflix dan log masuk ke akaun anda.
 • Buka menu pilihan di bawah nama akaun anda dan pilih “Akaun Anda.”
 • Pergi ke “Profil Saya” dan kemudian klik pada pautan “penampilan sari kata”.
 • Pilih saiz teks pilihan anda daripada tiga pilihan yang tersedia.
 • Setelah anda berpuas hati dengan pilihan anda, klik “Simpan.”

Kali seterusnya anda telah mendayakan sari kata pada akaun Netflix anda, ia akan muncul dalam format tersuai anda sendiri.

Simpan muat turun Netflix ke kad microSD

Terima kasih kepada kemas kini yang besar pada awal 2017 pelanggan Netflix telah dapat memuat turun kandungan luar talian ke kad mikroSD. Ini bukan semua berita baik di sini, kerana terdapat beberapa sekatan. Tidak semua peranti akan dapat menyokong ini, dan anda hanya akan dapat menyimpan kandungan Netflix yang tersedia untuk pelanggan di luar talian.

 • Ketik pada menu di penjuru kiri sebelah atas apl Netflix pada telefon pintar atau tablet anda.
 • Ketik pada “Tetapan apl.”
 • Tatal ke bawah ke “Muat turun lokasi.”
 • Pilih “Kad SD.”
 • Navigasi ke kandungan yang boleh dimuat turun dan pastikan ia disimpan pada SD.
kad sd androidpit 3

Kini anda boleh membawa Netflix bersama anda pada kad microSD. / © ANDROIDPIT

Melangkah global – hampir

Netflix kini tersedia di 190 negara di seluruh dunia, tetapi tidak semuanya tersedia untuk semua pengguna. Jika anda masih ingin tahu, anda boleh melihat apa yang tersedia di Netflix di negara lain dengan “Carian Global Dalam Talian Netflix Tidak Rasmi” tapak web – atau singkatannya Unogs. Di Unogs, anda boleh mencari filem individu atau anda boleh mencari pelakon atau genre filem tertentu. Terdapat juga pilihan untuk mencari kandungan mengikut sari kata, versi bahasa lain yang tersedia atau penilaian daripada IMDB dan pengguna Netflix.

Nota istimewa: memandangkan kita sedang melihat perkara yang dimainkan di luar negara, sebilangan pengguna Netflix pada masa lalu telah berjaya memintas kunci negara Netflix dengan menggunakan VPN. Netflix kini mengambil langkah untuk menghalang pelanggan daripada menggunakan sistem, tetapi syarikat itu juga meningkatkan usahanya untuk menyediakan rangkaian filem dan siri TV yang lebih luas.

Menyembunyikan keseronokan bersalah

Kita semua mempunyai satu atau dua siri yang kita tonton itu, sebagai peraturan umum, kita tidak akan pergi sekitar pengiklanan yang kita tonton. Di sini Netflix membantu anda menyembunyikan rasa malu anda, membolehkan anda memadamkan item yang disenaraikan dalam aktiviti tontonan anda.

 • Pergi ke Laman utama Netflix dan log masuk ke akaun anda.
 • Buka menu pilihan di bawah nama akaun anda dan pilih “Akaun Anda.”
 • Klik pada “Melihat Aktiviti,” dan klik “x” untuk memadamkan pilihan anda yang lebih memalukan.

Adakah anda pelanggan Netflix? Apakah petua atau petua yang akan anda cadangkan kepada rakan penagih… Maksud saya, pengguna. Beritahu kami dalam ulasan di bawah.