Petua dan helah Snapchat yang anda tidak mahu ketinggalan

106
Penggoda ikon aplikasi Snapchat AndroidPIT 1
© NextPit

Snapchat penuh dengan ciri yang menarik tetapi kurang jelas dan ia sentiasa dikemas kini, jadi kemungkinan besar anda masih belum menemui semua yang ditawarkan oleh aplikasi itu. Itulah sebabnya kami telah mengumpulkan senarai petua dan helah Snapchat teratas kami. Terbaru, kami telah mengemas kini senarai dengan petua baharu seperti cara membuat kanta dan penapis tersuai atau cara penggunaan Peta Snapyang membolehkan anda mengetahui perkara yang rakan anda lakukan pada peta​​​​​.

  • Aplikasi alternatif Snapchat
  • Cara menggunakan fon baharu dan Mod Jangan Ganggu pada Snapchat

1. Akses tetapan Snapchat tersembunyi

Leret ke bawah dan ketik ikon Tetapan. Tatal ke bawah ke Perkhidmatan tambahan > Urus dan lihat pilihan Snapchat tersembunyi. Ini termasuk denyar menghadap ke hadapan, emoji rakan, kebenaran dan penapis. Anda juga boleh mengurangkan penggunaan data Snapchat semasa anda melancong.

AndroidPIT Snapchat petua emoji perkhidmatan tambahan

Tetapan tersembunyi Snapchat membolehkan anda mengawal penapis lokasi, emoji rakan dan mod perjalanan. / © ANDROIDPIT

2. Tukar antara kamera menghadap ke hadapan dan utama semasa Snap

Ciri ini tidak berfungsi untuk semua orang (melainkan anda menggunakan iOS, ahem) tetapi anda boleh mengetik dua kali pada skrin untuk bertukar antara kamera menghadap hadapan dan utama semasa merakam Snap video. Ini bagus untuk menangkap reaksi anda terhadap apa yang ada di hadapan anda untuk rakan anda.

3. Gunakan berbilang penapis

Sebaik sahaja anda telah mengambil Snap, anda boleh leret ke kiri untuk menambah penapis warna dan banyak lagi. Tetapi adakah anda tahu anda juga boleh melapisi penapis? Katakan anda telah mengambil foto, dan anda mahu menjadikannya hitam putih, tetapi anda juga benar-benar mahu meluangkan masa padanya. Hanya leret ke penapis hitam putih, kemudian pegang skrin dengan satu jari dan terus leret ke penapis masa. Selesai.

AndroidPIT Snapchat petua berbilang penapis

Tahan satu jari pada satu penapis dan terus leret untuk menambah satu saat. / © ANDROIDPIT

4. Sediakan pengesahan log masuk

Pengesahan log masuk pada asasnya adalah pengesahan dua langkah untuk Snapchat. Tambahkan nombor telefon pada akaun anda dan tekan tetapan untuk mendayakan pengesahan Log masuk. Anda akan menerima kod melalui SMS apabila anda (atau orang lain) cuba log masuk ke akaun anda pada peranti yang tidak dikenali.

5. Tambahkan runut bunyi pada Snaps video anda

Jika anda mahukan iringan audio pada Snaps video anda, cuma buka apl pemain muzik anda, mulakan lagu yang anda inginkan dalam Snap anda, tukar kembali kepada Snapchat dan rakam video anda. Anda kini akan mempunyai video muzik Snap anda sendiri.

Petua Snapchat AndroidPIT menambah muzik pada snap video

Mainkan muzik melalui apl muzik anda dan kemudian rakam video Snap untuk video muzik. / © ANDROIDPIT

6. Tambah GIF profil

Leret ke bawah dari bahagian atas skrin untuk melihat kod Snap anda. Ketik hantu dan anda akan melihat cawan anda dalam pemidang tilik. Ketik butang pengatup dan anda akan mendapat lima swafoto yang kemudiannya bertukar menjadi GIF dalam kod Snap anda.

7. Ceriakan kapsyen anda

Apabila anda mengetik ikon pen untuk menambah kapsyen dalam Snapchat, anda secara automatik diberikan fon asas dengan latar belakang merentas imej anda. Tetapi jika anda mengetik ikon pen beberapa kali lagi, anda akan mendapat teks yang lebih besar dan berpusat. Anda juga boleh memilih warna daripada palet di bahagian atas sebelah kanan, tambah emoji dengan ikon nota melekit dan putar, ubah saiz dan gerakkan tambahan anda.

Teks emoji petua AndroidPIT Snapchat

Warna, mengubah saiz, berputar, emoji dan banyak lagi. / © ANDROIDPIT

8. Sahkan alamat e-mel anda

Jika anda agak baru menggunakan Snapchat maka adalah idea yang baik untuk menyemak tetapan untuk memastikan anda mempunyai alamat e-mel yang disahkan yang dilampirkan pada akaun anda, dan untuk menyemak terma dan syarat baharu perkhidmatan Snapchat (terdapat beberapa perubahan pada anda nama yang boleh dilihat dan maklumat lain, jadi ia berbaloi untuk dikemas kini).

Syarat pengesahan log masuk tips AndroidPIT Snapchat

Pastikan anda mempunyai e-mel dan log masuk yang disahkan, serta semak syarat perkhidmatan baharu. / © ANDROIDPIT

9. Tulis Cerita anda sendiri

Cerita ialah Snap yang boleh dilihat oleh kenalan anda untuk beberapa kali tanpa had selama 24 jam seterusnya. Oleh itu, apabila anda mengambil Snap hebat yang anda tahu rakan anda akan mahu lihat lebih daripada sekali, ketik ikon segi empat sama di bahagian bawah tetingkap Snap anda dengan tanda tambah padanya. Ia kemudiannya akan disimpan di bawah Cerita dalam tab Temui. Anda boleh melihat siapa yang telah melihat Cerita anda dengan mengetik bola mata di sebelah Kisah kongsi anda.

10. Bagaimana untuk membuka pautan daripada Snapchat

Jika anda mendapat pautan daripada seseorang yang bukan rakan anda di Snapchat lagi, atas sebab anti-spam dan keselamatan, Snapchat akan menyekat anda daripada membuka pautan itu. Pautan akan muncul hanya sebagai teks, bukannya sebagai hiperpautan aktif yang boleh diklik. Berikut ialah cara anda boleh membuka pautan ini juga:

Buka sembang dengan pautan yang ingin anda buka, kemudian tekan dan tahan mesej yang mengandungi pautan selama beberapa saat untuk menyimpan mesej. Seterusnya, buka menu di bahagian atas sebelah kiri dan tambah pengguna yang menghantar mesej sebagai rakan. Kemudian tinggalkan sembang sebentar, dan apabila anda kembali, anda akan dapat membuka hiperpautan.

11. Dayakan penapis lokasi

Sebaik sahaja anda telah mengambil foto, anda boleh menambah penapis termasuk masa, suhu, kelajuan dan beberapa tindanan warna pada Snap anda dengan meleret ke kiri, tetapi adakah anda tahu bahawa terdapat juga kotak semak untuk penapis lokasi dalam Tetapan? Dayakan ini untuk menambah maklumat lokasi pada Snaps anda.

12. Berpura-pura anda berada di tempat lain dengan Geofilters

Bergantung pada lokasi anda, anda boleh mengakses penapis tertentu. Ingin menarik perhatian rakan anda tanpa melancong? Yakinlah, sangat mungkin untuk membuat rakan anda percaya bahawa anda berada di sisi lain dunia – anda hanya perlu membuat Snapchat percaya bahawa anda berada di tempat lain. Untuk ini, anda boleh menggunakan apl Gedung Play untuk menipu Snapchat dengan GPS anda:

13. Cipta Penapis Geo anda sendiri

Lagipun, kenapa menipu dengan Penapis geo bila boleh buat sendiri? Ia adalah ciri yang kebanyakannya dikhaskan untuk perniagaan kerana kebanyakan orang tidak memerlukannya melainkan mereka melakukan serangan besar. Apabila anda mencipta Geofilter, Snapchat bertanya: adakah ia dalam persekitaran komuniti (untuk sekolah, contohnya), peribadi (untuk meraikan hari lahir anda) atau profesional? Bagaimanapun, penapis akan menjadi seperti yang anda inginkan dan pada kawasan yang anda boleh pilih – tetapi, saiz kawasan adalah berkadar dengan harga.

zon snapchat astuces

Anda boleh memilih kawasan untuk Penapis Geo tersuai anda. © ANDROIDPIT

14. Menjimatkan hayat bateri dan data

Snapchat mempunyai dua kelemahan teknikal utama: ia menggunakan banyak kuasa bateri, dan banyak data. Tetapi, ada cara untuk mengehadkan ini: mod perjalanan. Mod perjalanan membolehkan anda melumpuhkan pemuatan automatik imej dan video (termasuk Cerita). Dengan cara itu, data dan kuasa hanya digunakan apabila anda membuka sesuatu secara manual. Jumlah data dan kuasa yang anda jimatkan bergantung pada saiz fail yang anda terima dan, sudah tentu, kekerapan anda membukanya.

15. Gunakan Peta Snap untuk mencari rakan anda

Snapchat telah memperkenalkan ciri baharu, Snap Map, yang membolehkan anda melihat lokasi rakan anda pada peta. Anda boleh berkongsi lokasi anda juga, atau dengan Mod Hantu, anda boleh menyimpan lokasi anda secara peribadi. Walau apa pun, lokasi anda hanya dikemas kini apabila anda membuka apl. Untuk melihat peta, cubit untuk zum keluar. Pada peta, anda akan menemui Actionmoji rakan anda dan anda boleh meneroka kawasan yang berbeza. Lihat dalam video di bawah!

16. Buat penapis dan kanta anda sendiri

Snapchat terkenal dengan kanta AR yang comel dan lucu, tetapi adakah anda tahu anda boleh mencipta dan berkongsi kanta dan penapis tersuai anda sendiri selain meneroka kanta yang dibuat oleh orang lain? Jika anda membuka karusel kanta dan tatal ke kanan, anda akan melihat tanda tambah. Ketik padanya dan anda akan dibimbing tentang cara membuat kanta tersuai untuk sebarang majlis, seperti perkahwinan atau parti, dengan harga.

kanta penapis custome snapchat

Begini rupa prosesnya! / © NextPit

Adakah anda menggunakan Snapchat? Berapa banyak Snap yang anda hantar sehari?