Petua dan petua untuk bertahan dan menang dalam PUBG Mobile

96
pubg mudah alih
© Tencent

PUBG Mobile akhirnya telah dikeluarkan di seluruh dunia, dan anda tahu maksudnya. Ia adalah masa untuk melompat ke dalam perjuangan! Adakah anda mempunyai apa yang diperlukan untuk menang? Dalam artikel ini, kami akan memberikan petua dan petua kami tentang cara mendapatkan permulaan yang baik dalam mudah alih PUBG, bertahan untuk menghapuskan pesaing anda dan merebut makan malam ayam yang lazat itu.

Mod permainan PUBG Mudah Alih tipikal adalah percuma untuk semua di mana 100 pesaing telanjang dan putus asa dijatuhkan ke pulau yang dipenuhi dengan peralatan dan senjata untuk berbunuhan dengan gembira antara satu sama lain sehingga hanya tinggal satu yang masih berdiri. Untuk memberi tekanan, kawasan permainan mengecut secara berkala, secara automatik melupuskan pemain yang ditinggalkan di luar zon permainan. Ya, sama seperti dalam filem.

Bukan mudah untuk menguasai permainan baharu dan cuba bertahan apabila semua orang mahu mendapatkan anda, tetapi ingatlah petua ini untuk membantu anda mendapat permulaan yang baik dan mendapat kelebihan daripada pesaing anda.

Lompat ke:

Turun ke bandar sendirian

Dalam PUBG Mudah Alih, langkah strategik pertama anda bermula sebelum anda mengambil pistol atau terkena tanah. Mula-mula, anda perlu memilih tempat yang baik untuk turun.

Terdapat dua faktor yang berperanan dalam keputusan ini:

  1. Bangunan mengandungi barang rampasan.
  2. Orang lain juga mahu rampasan dan cuba membunuh anda.

Agak dilema. Anda perlu menyasarkan untuk mendarat di sebelah bangunan untuk merebut barang rampasan, tetapi elakkan yang paling popular yang mungkin dikerumuni musuh.

AndroidPIT PUBG pada Android 7

Perhatikan bangunan. / © NextPit

Mungkin sesetengah hotshot akan mahu menyelam terus ke dalam orang ramai, mengambil senjata pertama dan hanya mula menembak slowpokes, tetapi itu bukan anda membaca panduan ini lagi, rookie. Sebaliknya, dapatkan permulaan yang baik dengan menyasarkan bangunan yang tidak dituju oleh pemain lain.

Loot dulu, tanya soalan kemudian

Akan ada pertempuran, dan anda tidak mahu menjadi orang yang kalah yang membawa sulung mereka kepada pertempuran senjata. Keutamaan pertama anda semasa mendarat adalah untuk merompak. Sudah tentu, anda mengikuti petua pertama kami dan telah jatuh di sebelah bangunan yang jauh dari musuh, bukan? Hebat. Sekarang masuk ke dalam rumah dan rampas.

Senjata sentiasa menjadi keutamaan. Seterusnya ialah perisai badan dan item penyembuhan untuk memastikan anda terus hidup melalui tindakan itu.

AndroidPIT PUBG pada Android 9

Dapatkan peralatan. / © NextPit

Sebaik sahaja anda mempunyai pilihan senjata dan item lain, anda boleh mula memikirkan senjata mana yang paling sesuai untuk anda semasa anda meneroka kawasan itu dan menumpaskan musuh. Tetapi pertama, ambil semuanya. PUBG Mobile mempunyai auto rampasan berguna untuk membantu menyelesaikannya dengan cepat.

Gunakan fungsi auto

Memainkan permainan aksi pada skrin sentuh boleh menjadi janggal tetapi PUBG Mobile mempunyai beberapa fungsi auto yang mudah untuk memudahkannya. Jangan susahkan hidup anda. Manfaatkan mereka.

  • Auto pecut: ikon muncul apabila anda berlari pada kelajuan penuh. Hanya tuding di atasnya dengan jari anda dan kemudian lepaskan untuk terus berlari tanpa perlu menahan.

  • Pandangan percuma: Ciri berguna yang tidak dimiliki oleh Fortnite, anda boleh menyeret sekeliling ikon mata kecil tepat di bawah peta untuk melihat sekeliling dan memerhatikan persekitaran anda. Ini berfungsi semasa berlari supaya anda boleh melihat sekeliling anda tanpa mengubah arah anda.

  • Rompakan automatik: Avatar anda hanya akan mengambil item penting, seperti skop jarang, senjata, perisai dan banyak lagi tanpa anda perlu melakukan apa-apa. Permainan ini agak bijak tentang perkara ini, walaupun apabila inventori anda berantakan, anda mungkin ingin menyemak sama ada ia mengikut pilihan anda.

Bersikap agresif-ingat anda berada di telefon bimbit

Anda yang pernah menggunakan PUBG pada PC atau Xbox mungkin terbiasa dengan gaya berhati-hati di mana anda lebih fokus pada penyembunyian, pemeliharaan diri dan ketepatan yang teliti. Pendekatan lembut-lembut itu tidak akan berfungsi pada mudah alih, nak. Kawalan kurang tepat, ketepatan lebih sukar.

Ini bermakna bahawa anda kurang berkemungkinan untuk diserang oleh lebih ramai pemain yang berkira, dan selalunya, anda boleh ditembak beberapa kali sebelum musuh anda terkena pukulan ke atas anda.

AndroidPIT PUBG pada Android 10

Pukul kuat, pukul laju! / © NextPit

Apabila anda mendengar tembakan, daripada terus panik dan berlari mencari perlindungan, cuba dan pusingkan meja. Dengan tahap kemahiran antara pemain yang agak diratakan oleh kawalan skrin sentuh, kelebihannya memihak kepada pencerobohan semata-mata. Dalam PUBG Mobile, serangan boleh menjadi bentuk pertahanan terbaik.

Ambil matlamat

Itu tidak bermakna anda membuang kemahiran keluar dari tingkap. Menembak secara liar akan membuang pukulan anda dan menyedarkan orang lain tentang kehadiran anda. Dalam PUBG biasa, anda mungkin takut untuk berdiri teguh dan bertujuan. Berdiri diam bermakna anda akan terkeluar.

Tetapi pada Mudah Alih, kebanyakan tembakan itu tidak dilepaskan ke arah anda dengan ketepatan apa pun, jadi berhenti dan sasarkan dan jadikan pukulan anda dikira. Sembilan daripada sepuluh kali, ini bermakna anda akan kekal berdiri.

AndroidPIT PUBG pada Android 4

Hanya pemenang mendapat makan malam. / © NextPit

Penyasaran dilakukan dengan ikon silang kecil di sebelah kanan skrin, yang boleh anda seret pada skrin untuk dituju. Jika kedua-dua menyasar dan menangkap dengan ibu jari kanan terlalu janggal, anda boleh pergi ke tetapan untuk mendayakan butang api tambahan di sebelah kiri skrin. Gunakan yang mana lebih pantas untuk anda pada masa ini. Mamat mati pun sama.

Gunakan telinga anda

Apakah yang dimaksudkan dengan menyedarkan orang lain tentang kehadiran anda? Oh ya. Dalam PUBG, deria pendengaran anda adalah kunci. Tanpa muzik latar belakang yang mengganggu, anda perlu bergantung pada telinga anda untuk mengambil gambar masuk dan bunyi pergerakan berhampiran anda.

Telinga yang tajam boleh membuat perbezaan antara hidup dan mati, jadi jangan tergoda untuk bermain PUBG Mobile secara bisu di kereta bawah tanah seperti permainan mudah alih yang lain. Sebaliknya, melabur dalam beberapa fon kepala yang baik untuk memberi anda kelebihan.

Tetapkan pilihan anda

Dalam PUBG Mobile, pahlawan yang bijak sentiasa melaraskan tetapan untuk memastikan anda bertarung mengikut syarat anda. Sun Tzu berkata begitu, mungkin. Permainan ini mempunyai beberapa tetapan dalam menu pilihan yang sering tidak disedari, tetapi sedikit tweaker boleh memberi anda kemenangan.

AndroidPIT PUBG pada Android 5

Serius, anda perlu menggunakan ini. / © NextPit

Adakah permainan anda berjalan perlahan-lahan atau jankily? Pertimbangkan untuk menetapkan tetapan grafik kepada rendah dan tetapan FPS anda kepada tinggi untuk membolehkan permainan bermain dengan lebih lancar. Perang itu hodoh, tetapi menang itu indah.

Anda juga akan bermain dengan lebih pantas dan lebih berkesan jika anda mengubahsuai beberapa pilihan agar sesuai dengan gaya dan tahap kemahiran anda. Dalam menu, anda boleh melaraskan tetapan sensitiviti, menukar lokasi ikon pada skrin dan melumpuhkan atau melaraskan tetapan auto rampasan di sini. Seperti yang kami nyatakan, mendayakan butang api kiri boleh menjadi penukar permainan sebenar.

Perhatikan kereta

Salah satu perkara yang paling mengecewakan dalam PUBG, Mudah Alih atau sebaliknya, terperangkap dalam zon kematian tanpa laluan pantas ke kawasan selamat. Anda akan mahukan pilihan yang pantas, dan ini selalunya bermakna sebuah kereta. Sebaik sahaja anda tahu di mana kereta ditemui, ingatlah ia apabila dinding ditutup. Sesetengah pemain malah mengutamakan menjatuhkan berhampiran kereta dan bukannya senjata kegemaran mereka.

Dapatkan bantuan daripada rakan anda

Jika anda berulang kali digugurkan dalam permainan percuma untuk semua PUBG Mobile, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk bermain beberapa permainan skuad untuk mengasah kemahiran anda, terutamanya jika anda boleh mendapatkan rakan yang anda sudah kenali untuk menyertai anda. Kerja berpasukan, terutamanya dengan pemain yang lebih mahir, sedikit kurang sengit dan memberi anda lebih banyak ruang bernafas untuk memahami asas-asasnya. ‘Rakan’ anda mungkin menyesal melatih anda jika anda pernah bertemu secara langsung secara percuma untuk semua.

  • Tiada internet? Cuba permainan luar talian Android terbaik

Berikut ialah beberapa fakta dan angka yang menyeronokkan tentang PUBG Mobile yang disediakan oleh orang baik di Pangkalan pengguna.

infografik pubg

Fakta dan angka PUBG Mobile. / © Consumersbase

Itu sahaja petua kami sekarang untuk memulakan dan mendominasi dalam PUBG Mobile. Kami akan menambah lebih banyak lagi apabila kami terus bermain, tetapi jika anda mempunyai sebarang untuk berkongsi, sila tinggalkan mereka dalam ulasan di bawah!