Petua rahsia dan tetapan tersembunyi untuk telefon pintar Android

86
AndroidPIT OnePlus 7 Pro Shu 2
© NextPit

Terdapat lebih banyak lagi pada telefon pintar anda daripada yang anda fikirkan. Petua dan helah rahsia ini membangkitkan potensi yang belum diterokai. Sama ada dengan atau tanpa apl: anda patut mencuba perkara yang kami tunjukkan kepada anda di sini. Kemas kini: kini anda boleh memainkan Android Easter Egg dengan beberapa pengguna.

Bagaimana untuk menukar ikon dalam tetapan pantas?

Sejak Android 6, anda boleh menentukan item yang dipaparkan dalam Tetapan Pantas dan cara ia diisih. Apabila anda mengetik ikon pensel, anda akan dapat melihat item baharu yang mungkin telah disembunyikan sebelum ini. Terutamanya keren ialah beberapa elemen pertama, kerana ia akan muncul di atas pemberitahuan anda.

tetapan pantas android oreo 2017

Tekan pen kecil untuk mendedahkan tetapan pantas baharu. Tekan dan tahan elemen untuk membuatnya bergerak. Elemen pertama sudah boleh dilihat dan boleh dikendalikan sebelum dibuka / © NextPit

Teks itu terlalu kecil untuk saya! Tiada masalah

Sejak Android 7 anda boleh memilih berapa besar fon dipaparkan. Anda juga boleh menukar saiz semua butang jika anda tidak menyukai saiz lalai.

saiz paparan android oreo 2017

Ruang atau kebolehbacaan: sejak Android 7 anda mempunyai pilihan. / © NextPit

Terdapat lebih daripada satu kawalan kelantangan pada Android

Kawalan kelantangan pada Android dibahagikan kepada tiga bahagian. Tetapi apabila anda menekan tuil kelantangan, anda hanya melihat satu daripada tiga kawalan. Jika anda ingin menonton video atau permainan tanpa bunyi pada volum yang lebih rendah, anda perlu mencari peluncur Media, bukan peluncur Nada Dering. Anda juga boleh menghidupkan ciri Sari Kata Langsung baharu Android 10 dari sini jika anda memiliki telefon pintar Pixel 4 atau Pixel 4 XL.

volume rocker android oreo 2017

Semasa main balik media, kawalan kelantangan yang berbeza muncul daripada biasa / © NextPit

Sebaliknya, anda tidak boleh melaraskan kelantangan nada dering dengan rocker kelantangan semasa permainan atau video sedang dimainkan. Anda perlu membuka tiga tombol dan menukar kelantangan nada dering pada paparan. App Rocker Locker boleh menetapkan fungsi tetap kepada rocker volum anda, walaupun.

Berbilang pemain dalam Telur Paskah: telur untuk semua orang

Android Easter Egg, yang diperkenalkan dengan Android 6.0 Marshmallow dan hadir dalam versi seterusnya, membolehkan anda bermain dengan berbilang rakan pada masa yang sama. Untuk ini, pergi ke maklumat pada peranti dan ketik beberapa kali pada versi Android. Kemudian tekan dan tahan huruf yang sepadan dengan versi anda untuk memulakan permainan.

android oreo telur paskah

Android Oreo easter egg / © NextPit

Gunakan penjelajah fail terbina dalam

Anda mungkin tidak memerlukan aplikasi penjelajah fail. Untuk meneroka, hanya pergi ke tetapan di bawah Storan. Kemudian anda boleh mengimbas sistem fail dan mengendalikan fail.

pengurus fail android

Memandangkan Android Marshmallow, seorang penjelajah sudah disepadukan / © NextPit

Animasi dipercepatkan

Pergi ke tetapan pembangun dan tetapkan semua masa Animasi kepada 0.5. Menu kemudian akan dilipat dua kali lebih pantas dan membuatkan telefon pintar berasa seolah-olah ia berfungsi dalam gerakan pantas. Terdapat banyak pilihan hebat untuk diaktifkan di sini, seperti mod Force 90 Hz untuk telefon Google Pixel baharu.

pilihan pengembang android

Pilihan pembangun termasuk tweak Android mudah / © NextPit

Dapatkan tetapan penting pada skrin utama

Adakah terdapat tempat dalam tetapan yang anda akses secara tetap? Sama ada pengurusan dwi-SIM, Bluetooth atau Wi-Fi, apl tetapan mempunyai widget 1×1 untuk akses pantas. Anda juga boleh meletakkannya pada skrin utama anda.

widget tetapan android huawei mate 9

Widget tetapan adalah hit / © NextPit

Kendalikan telefon pintar dengan tetikus

Adakah paparan anda rosak dan skrin sentuh tidak berfungsi? Atau adakah anda suka satu pusingan Buka TTD, tetapi gementar untuk menggunakan operasi sentuh? Sambungkan tetikus USB. Anda hanya memerlukan kabel USB OTG, dan kemudian anda boleh bermula. Anda juga boleh menyambungkan pad permainan, batang USB dan banyak lagi dengan penyesuai. Lakukan dan rakan iPhone anda akan menjadi hijau kerana iri hati. Berikut ialah penyesuai OTG microUSB, dan satu untuk Jenis-C.

AndroidPIT mengawal telefon dengan tetikus 1

Android juga mempunyai kursor tetikus / © NextPit

Gunakan ciri baharu daripada kemas kini Android

Dengan kemas kini sistem pengendalian yang besar, kami menerima mudah untuk mengabaikan inovasi kecil dan tidak menggunakannya. Untuk sebahagian besar, mereka praktikal dan sangat keren. Dengan Marshmallow, sebagai contoh, terdapat fungsi pemberitahuan yang canggih dan keupayaan anda untuk menyematkan apl individu adalah hebat. Di Nougat, skrin pisah sangat bagus kerana ini akhirnya membolehkan anda menonton YouTube dan berbual di WhatsApp pada masa yang sama. Oreo memperkenalkan mod Picture-in-Picture dan Notifcation Snooze. Android 9 Pie, sudah tentu, mempunyai tumpuan pada kesejahteraan digital.

  • Helah Android paling hebat yang boleh anda lakukan tanpa mengakar

Gunakan kod rahsia

Pengeluar dan pembekal telefon pintar juga menawarkan kod yang boleh anda taip ke dalam medan nombor apl telefon anda. Dengan ini, anda boleh mematikan peti mel, memaparkan IMEI atau memasukkan menu rahsia. Kami mempunyai senarai kod rahsia di sini untuk anda cuba.

Hack Android manakah yang anda gunakan setiap hari? Adakah terdapat apa-apa yang kami terlepas yang anda ingin lihat disertakan? Beritahu kami dalam ulasan!