Petunjuk Spesifikasi OnePlus 12 yang Bocor tentang Persediaan Kamera yang Diubahsuai

44
ujian nextpit oneplus 11 19
© NextPit

OnePlus 11 diumumkan pertama kali pada Disember di China tahun lepas dan mencapai rak global beberapa bulan selepas itu. Ini meletakkan penggantinya, OnePlus 12, kemungkinan akan diumumkan pada jadual waktu yang sama. Laporan baharu menyokong jadual ini sambil turut mendedahkan spesifikasi utama telefon Android perdana.

Butirannya datang dari pemberi maklumat yang boleh dipercayai dan kerap Yogesh Brar. Menurut akaun itu, jenama China itu sudah pun menguji model kejuruteraan OnePlus 12. Dia menambah bahawa OnePlus akan melancarkan peranti itu pada Disember 2023 di halaman rumahnya, walaupun hari yang tepat tidak diberikan.

  • Baca juga: Telefon kamera terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Paparan OnePlus 12, bateri dan persediaan kamera

Dalam tweet yang sama, beliau menghuraikan beberapa komponen perkakasan sampel kejuruteraan OnePlus 12, yang akan menampilkan panel AMOLED 6.7 inci dengan resolusi QHD dan kadar penyegaran 120 Hz. Perlu diingatkan bahawa ini mungkin paparan yang sama pada OnePlus 11 yang disemak di sini di NextPit beberapa bulan lalu. Selain itu, cipset Snapdragon 8 Gen 3 yang akan menjanakan telefon bimbit itu disebut-sebut akan dipasangkan dengan kapasiti bateri 5000 mAh dan pengecasan 100 watt.

Walaupun kedua-dua bateri dan skrin nampaknya tidak berubah daripada perdana OnePlus semasa, jabatan kamera OnePlus 12 boleh melihat perubahan yang besar. Tiga kamera di bahagian belakang akan terdiri daripada sensor utama 50 MP, ultralebar 50 MP dan modul periskop 64 MP baharu.

Konsep OnePlus 11

OnePlus 11 dengan modul tiga kameranya. / © NextPit

Ikan kakap yang terakhir telah dikhabarkan lebih seminggu yang lalu, tetapi berita ini memberikan petunjuk tentang apa yang akan menjadi sensor dengan optik lanjutan. Pada masa yang sama, kemungkinan telefoto 32 MP OnePlus 11 akan digantikan dengan kamera periskop memandangkan yang kedua perlu melakukan tugas yang sama dengan julat zum yang lebih besar.

Walaupun spesifikasi ini agak dijangka dan sangat munasabah, tarikh pelancaran OnePlus 12 yang jauh menambah peluang bahawa sesetengahnya mungkin diubah suai atau diubah di sepanjang jalan.

Sementara itu, kami ingin tahu apa pendapat anda tentang spesifikasi awal OnePlus 12? Apakah bidang yang perlu ditumpukan oleh syarikat untuk menambah baik peranti mereka? Beritahu kami dalam ulasan.