Pico 4: Pesaing Meta ByteDance mempersembahkan cermin mata VRnya hari ini

169
EN PC baharu
© Pico

Perkaitan Mark Zuckerberg untuk Metaverse bukanlah satu-satunya sebab untuk gembar-gembur semasa tentang cermin mata VR dalam segmen pengguna. Halangan masuk juga semakin kecil, kerana set kepala kendiri seperti Meta Quest 2 dan Pico Neo 3 Link daripada ByteDance boleh digunakan tanpa sambungan kabel ke PC permainan yang berkuasa. Hari ini, kita mungkin boleh menjangkakan dua lagi gogal VR dalam bentuk Pico 4 dan mungkin Pico 4 Pro.


TL;DR

  • ByteDance akan mengumumkan produk baharu hari ini, pada 8 pagi EST.
  • Cermin mata VR Pico 4 telah diiklankan.
  • Satu lagi acara telah dijadualkan pada 27 September.

Cermin mata Pico 4 VR dijangka akan didedahkan hari ini

Syarikat induk TikTok, ByteDance, mempunyai jemputan padanya laman utama hari ini yang menunjuk kepada persembahan produk. Imej penggoda mencadangkan bahawa ia adalah alat dengar VR kendiri baharu Pico 4. Terdapat juga perbincangan mengenai Pico 4 Pro buat sementara waktu sekarang, yang boleh dilihat sebagai rakan sejawatan kepada Meta Quest Pro (kemungkinan pelancaran pada 11 Oktober). Model Pico Pro juga sepatutnya menyokong pengesanan mata dan muka.

Kilang khabar angin mengelilingi Pico 4 telah mereneh lebih lama. Dikatakan bahawa kita boleh menjangkakan sepasang gogal VR yang jauh lebih ringan. Di tapak web kedai dalam talian, sudah ada butiran mengenai dua varian: satu dengan 8/128 GB dan satu dengan 8/256 GB RAM dan storan, masing-masing.

Pico 4

ByteDance menjemput dunia ke acara pelancarannya untuk Pico 4. / © Pico

Kekeliruan besar berlaku apabila satu lagi imej penggoda dikeluarkan secara tidak sengaja oleh Pico, menunjuk kepada acara pada 27 September jam 7:30 malam waktu tempatan di China. Tekaan terbaik kami ialah, acara ini merujuk kepada Pico 4 Pro.

Ia juga dikatakan bahawa ia menggunakan kanta lempeng rata dan oleh itu kelihatan serupa dengan Meta Quest Pro, yang akan dipersembahkan secara rasmi di Meta Connect pada 11 Oktober. Sekurang-kurangnya kita akan mengetahui lebih lanjut mengenai cermin mata Pico dalam masa beberapa jam. Adakah anda teruja?

Melalui: bercampur
Sumber:
ByteDance