Pilihan Telefon Pintar Mesra Bajet Bawah $300: Pilihan Terbaik untuk 2024

22
Telefon Pintar Terbaik Bawah 300 Dolar 2023
© Quality Stock Arts / Adobe Stock / nextpit

Telefon pintar mampu milik dalam julat harga $200 hingga $300 digunakan untuk mewakili segmen yang dipertandingkan hangat di pasaran pertengahan. Pada masa kini, memilih telefon pintar sub-$300 yang ideal di AS masih agak mencabar, kini disebabkan kekurangan alternatif. Di situlah kita masuk! Dalam panduan 2024 ini, kami akan membentangkan pilihan utama kami untuk telefon pintar terbaik di bawah $300, menjadikan proses membuat keputusan anda mudah.

Pengumpulan telefon pintar bajet terbaik: Pilihan teratas di bawah $300

Senarai ini, berdasarkan keutamaan pengarang dan pasukan editorial, menggabungkan pendapat subjektif dengan fakta objektif untuk mengesyorkan telefon pintar sub-$300 terbaik. Pasaran pertengahan menyaksikan banyak syarikat meninggalkan ruang mudah alih, tetapi masih terdapat telefon yang bagus yang menawarkan prestasi yang baik, keupayaan permainan ringan dan kamera yang lebih baik berbanding dengan pilihan kelas rendah.

  • Baca juga: Ini adalah cara kami menguji telefon pintar di nextpit

Sudah tentu, sudah lama berlalu adalah hari-hari “pembunuh utama” dalam segmen harga ini, tetapi ia sentiasa bernilai menyemak tawaran, seperti yang diserlahkan sekali-sekala di sini di nextpit. Dan juga diskaun untuk mendapatkan telefon bersama-sama dengan kontrak telefon.

Nota editor: Harga yang diserlahkan dalam artikel ini mungkin berbeza bergantung pada diskaun yang ditawarkan oleh pengeluar. Perlu diingat bahawa senarai ini dibuat dengan mengambil kira pasaran AS dan disebabkan itu, tidak semua model boleh ditemui di seluruh dunia.

Pilihan editor: Telefon pintar terbaik di bawah $300

Walaupun kami belum menguji Galaxy A25, yang dilancarkan awal tahun 2024, telefon ini menggantikan pendahulunya dalam senarai ini dan pada asasnya merupakan versi pilihan nextpit yang dipertingkat untuk telefon dengan harga rendah $200 terbaik, Galaxy A14 dan A15. Bukan sahaja A25 menawarkan paparan OLED FullHD+ yang besar dan terang dengan kadar penyegaran 120 Hz yang lancar, Samsung menaburkan padanya beberapa ciri daripada model yang lebih mahal.

Imej produk Samsung Galaxy A25

Samsung Galaxy A25 / © Samsung

Pemproses Galaxy A25, sebagai contoh, adalah cip Exynos 1280 yang sama yang sebelum ini ditemui pada Galaxy A34 yang kami uji pada pertengahan 2023. Untuk 2024, Galaxy A25 menawarkan konfigurasi memori yang lebih baik terus dari model asas, dan yang lebih penting, dasar kemas kini perisian terbaik dalam julat harga, dengan kemas kini keselamatan lima tahun yang dijanjikan, dan empat peningkatan Android.

Kualiti kamera sepatutnya baik untuk kebanyakan kegunaan, cuma jangan mengharapkan kit serba boleh, kerana tiada kanta zum atau kamera sekunder resolusi tinggi lain, hanya kanta ultra lebar 5 megapiksel untuk tangkapan terbuka dan 2 MP yang boleh dipersoalkan kamera makro, yang juga boleh didapati dalam banyak model dalam julat harga ini.

OnePlus Nord N30: ​​Hidup dalam keadaan tergesa-gesa

Cepat bukanlah perkataan yang biasanya dikaitkan dengan pasaran telefon jarak pertengahan yang lebih rendah. Tetapi OnePlus menyasarkan tajuk telefon terpantas dalam kategorinya… Sekurang-kurangnya dalam bahagian pengecasan. Walaupun pesaingnya sesuai dengan pengecasan 15 hingga 18 W, Nord N30 menawarkan pengecasan berwayar 50 W, memotong separuh masa pengecasan semula jika dibandingkan dengan model lain dalam senarai ini.

OnePlus Nord N30 5G

OnePlus Nord N30 menampilkan skrin besar dengan pengecasan yang sangat pantas. / © OnePlus

Spesifikasi selebihnya adalah sama baik atau lebih baik daripada persaingan dalam julat harga, termasuk sokongan 5G dan dasar kemas kini Android yang “cukup baik” (walaupun tidak sebaik Samsung). Kelemahan utama, bagaimanapun, ialah modul kamera, dengan penderia tambahan terhad kepada hanya 2 megapiksel.

Motorola Moto G Stylus (2023)

Sebahagian daripada standard penamaan Lenovo yang semakin rumit untuk pasaran AS, Motorola Moto G Stylus (2023) adalah peningkatan kecil berbanding edisi sebelumnya. Paling penting, pengeluar menjanjikan kemas kini kepada versi Android 14. Pembeli tidak sepatutnya menahan nafas untuk menaik taraf selanjutnya, walaupun, kerana Motorola masih mengekori pesaingnya dalam hal sokongan perisian.

  • Baca juga: Jimat besar dengan telefon pintar sub-$200 peringkat permulaan terbaik
Motorola Moto G Stylus 5G (2022)

Seperti namanya, Moto G Stylus menyertakan sokongan stylus. / © Motorola

Mengesampingkan dasar kemas kini, Moto G Stylus (2023) menawarkan pemproses yang pantas, dan ciri yang paling tersendiri: stylus yang disertakan. Ambil nota, lukis dan kawal telefon menggunakan pen yang disertakan, tanpa perlu membelanjakan lima kali lebih banyak untuk Samsung Galaxy S23 Ultra.

Dengan Motorola sering memberi diskaun kepada modelnya dengan banyak, ia juga berbaloi untuk menyemak tawaran mengenai model 5G pilihan kami di atas. Lebih daripada sekadar versi “5G” model biasa, Stylus 5G juga mempunyai lebih banyak memori, pemproses yang ketara lebih pantas, kamera yang lebih serba boleh (dengan lensa ultralebar menggantikan makro), dan juga pengecas yang lebih laju sedikit.

Apakah yang anda boleh jangkakan daripada telefon di bawah $300?

Terima kasih kepada pemain seperti Xiaomi, Realme dan Oppo, anda boleh mendapatkan telefon yang sangat berkemampuan dengan harga di bawah $300 jika anda tinggal di Asia atau Eropah. Itu, malangnya, tidak berlaku di AS di mana hampir semua peranti dalam segmen $200-$300 dijual kurang daripada $200 di bahagian lain dunia. Namun, berikut ialah perkara yang biasanya anda boleh jangkakan daripada telefon pintar $300 yang kini dijual di Amerika Syarikat:

  • Nikmati pengalaman tontonan yang lancar dengan resolusi HD+ Penuh dan paparan kadar penyegaran 90Hz.
  • Manfaat daripada bateri besar yang menyokong pengecasan pantas sehingga 30W untuk kegunaan berpanjangan.
  • Alami prestasi yang boleh dipercayai daripada Snapdragon 6 atau 4 siri SoC, atau SoC julat pertengahan daripada MediaTek.
  • Tangkap foto yang bagus dengan persediaan kamera belakang empat atau tiga kali ganda.
  • Perlu diingat bahawa tiada pengecasan wayarles tersedia.
  • Harap maklum bahawa peranti ini tidak mempunyai penarafan IP untuk rintangan air dan habuk.

Alternatif untuk membeli telefon baru

Pertimbangkan untuk membeli telefon pintar terpakai yang lebih lama dan mewah atau model yang telah diperbaharui, yang telah diperiksa dan dipulihkan oleh profesional. Peranti yang diperbaharui dengan jaminan lanjutan daripada penjual semula amat menarik, memastikan telefon pintar yang boleh dipercayai yang tidak akan mengecewakan anda dalam masa beberapa minggu.

Sememangnya, membeli telefon pintar terpakai daripada penjual persendirian di platform seperti eBay atau iklan baris lain tidak menawarkan kelebihan yang sama seperti model yang diperbaharui. Walau bagaimanapun, anda boleh menemui harga yang jauh lebih rendah pada peranti ini, kerana tiada kos tambahan daripada orang tengah. Selain itu, pembelian “stok lama baharu” membolehkan anda mendapatkan model lama yang tidak lagi dalam pengeluaran tetapi kekal dalam keadaan baharu di kedai dalam talian.

Terokai Panduan Membeli Telefon Pintar Diperbaharui kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkara yang perlu dipertimbangkan semasa membeli telefon pintar yang diperbaharui dalam talian. Di bawah ialah beberapa cadangan untuk telefon yang diperbaharui yang sedang dijual di eBay:

Promosi dan Jualan

Seiring berjalannya tahun, terdapat peningkatan kemungkinan untuk mendapatkan tawaran yang lebih baik pada elektronik pengguna hanya beberapa minggu selepas pembelian. Ini disebabkan oleh acara jualan seperti Black Friday, Black Week, Amazon Prime Day, Singles’ Day dan Cyber ​​Monday, yang biasanya berlaku pada bulan Oktober dan November untuk merangsang ekonomi sebelum musim beli-belah percutian bermula.

Telefon pintar adalah antara barangan elektronik pengguna yang paling popular, jadi adalah bijak untuk sentiasa berwaspada untuk tawaran menarik. Rujuk jadual di bawah untuk tarikh jualan dan promosi tahun ini:

Senarai Terbaik lain di nextpit:

Apa pendapat anda tentang pemilihan ini? Adakah anda fikir kami terlepas model yang sepatutnya berada dalam senarai ini? Baiklah, katakan dengan lantang dan kami pasti akan memasukkannya ke dalam senarai apabila kami mengemas kininya.


Senarai dikemas kini pada April 2024 dengan pilihan utama baharu. Komen lama telah disimpan dan mungkin merujuk kepada versi sebelumnya artikel ini.