Pixel 3: cara mendapatkan apl kamera baharu sekarang!

107
AndroidPIT kamera google pixel 3
© NextPit

Google telah memperkenalkan Pixel 3 dan Pixel 3 XL dan memberi perhatian yang paling kepada ciri kamera baharu. Sesetengah daripada mereka juga akan mendarat pada Pixel 2 (XL), tetapi mungkin mengambil sedikit masa. Nasib baik untuk anda, kerana anda tidak perlu menunggu. Sebaliknya, cuma muat turun APK kamera baharu yang disertakan dengan UI baharu, sokongan RAW dan banyak lagi!

  • Google Pixel 3 XL tangan: Google membungkusnya penuh dengan AI
  • Google Pixel 3 hands-on: telefon kamera terbaik mendapat peningkatan

Sebaik sahaja dua telefon pintar Pixel baharu itu rasmi, apl pertama yang dilukis oleh peranti itu muncul. Salah satunya ialah apl kamera yang direka bentuk semula sepenuhnya untuk Pixel 3 dan 3 XL, yang sudah membawa beberapa ciri kepada telefon pintar Pixel yang lebih lama. Tetapi jangan mengharapkan hasil foto yang sama secara automatik yang anda akan dapat daripada model baharu Google.

Perbezaan terbesar antara aplikasi kamera baharu dan lama boleh dilihat pada pandangan pertama. Google telah merosakkan antara muka di sini, di mana anda kini boleh bertukar antara mod kamera yang berbeza dengan gerak isyarat leret sisi.

sampel apk kamera google pixel 3 ap 01

Google telah mengolah semula antara muka apl kamera sepenuhnya. / © Tangkapan Skrin: AndroidPIT

Tangkap imej RAW dengan Pixel 2 (XL)

Di hujung kanan menu, item Lagi kini mengandungi mod seperti Photo Sphere, Slow Motion, AR-Stickers, Google Lens dan menu Tetapan. Anda juga perlu pergi ke tetapan untuk mengaktifkan sokongan rakaman RAW. Selepas itu, butang lain muncul di tepi atas paparan, yang mana anda pilih untuk menyimpan foto, sama ada sebagai JPEG atau sebagai fail RAW.

Anda harus ambil perhatian di sini bahawa imej RAW yang ditandakan dengan simbol pengatup tidak dipaparkan dalam pratonton dengan resolusi penuh dan oleh itu menjadi kabur. Tetapi jika anda memuatkannya ke dalam program penyuntingan foto, ia boleh digunakan dalam resolusi penuh. Gambar-gambar boleh didapati dalam Google Photos dalam folder berlabel “Raw”.

sampel apk kamera google pixel 3 ap 03

Rakaman RAW disimpan dalam folder khas. / © Tangkapan Skrin: AndroidPIT

Tidak semua ciri akan berfungsi

Apa yang juga berfungsi ialah ciri fokus baharu. Di sini anda boleh menetapkan titik fokus baharu untuk foto yang diambil dengan mod potret. Di samping itu, adalah mungkin untuk menyembunyikan warna di latar belakang atau latar depan dan menetapkan aksen warna individu. Terdapat juga mod panorama baharu dan pilihan untuk merakam bunyi bersama-sama dengan gambar.

sampel apk kamera google pixel 3 ap 02

Titik fokus dan aksen warna boleh dilaraskan selepas itu. / © Tangkapan Skrin: AndroidPIT

Apa yang tidak berfungsi ialah ciri Top Shot, di mana apl kamera Pixel 3 menggunakan fungsi imej gerakan. Jadi di sini, tangkapan diambil dari sebelum dan selepas menekan butang pengatup, dari mana pengguna kemudian boleh memilih yang terbaik. Selfie Kumpulan juga tidak berfungsi kerana kekurangan kamera sudut lebar dan pelepasan pengatup automatik hilang apabila tersenyum atau membuat muka.

Versi terkini APK kamera Pixel 3 boleh didapati di APK-Mirror di bawah pautan ini:

APK nampaknya tidak berfungsi pada telefon pintar selain daripada telefon Pixel, tetapi ia tidak sepatutnya mengambil masa yang lama sehingga pembangun pertama melaraskannya untuk model telefon pintar lain juga.

Adakah anda meluncurkan APK kamera baharu pada telefon pintar Pixel anda? Tulis pengalaman anda kepada kami dalam komen.

Sumber:
Pembangun Xda