Pixel 7 (Pro) Mendapat Pemisahan Pembesar Suara Dinamik dalam Google Meet

61
Pratonton Google Meet NextPit
© NextPit

Antara banyak ciri perisian yang diperkenalkan Google kepada perkhidmatannya dan peranti Pixel pada bulan Februari termasuk sokongan pembatalan hingar untuk Google Meet. Gergasi carian itu sekali lagi menambah peningkatan audio pada apl persidangan videonya dan akan tersedia pada duo Pixel 7 terlebih dahulu.

Versi baharu Google Meet untuk Pixel 7 dan Pixel 7 Pro (ulasan) kini menunjukkan togol untuk Pemisahan Pembesar Suara yang terdapat dalam tetapan Audio dan Video. Pada masa ini, kemas kini sedang dalam fasa pelancaran, jadi ketersediaan bergantung pada wilayah pengguna.

  • Baca juga: Cara menggunakan audio spatial dengan penjejakan kepala pada Google Pixel Buds Pro

Cara Pemisahan Speaker atau Audio Stereo berfungsi dalam Google Meet

Seperti yang dinyatakan dalam tajuk, mendayakan Pemisahan Speaker membolehkan anda mengalami bunyi yang dinamik dan mengasyikkan. Ia akan melaraskan audio berdasarkan lokasi pemanggil pada skrin anda. Ini berfungsi semasa sesi panggilan berbilang pengguna di mana anda akan dapat membezakan kedudukan pada skrin berdasarkan peserta semasa yang sedang bercakap.

Pada masa ini, ciri ini terhad kepada siri Pixel 7. Masih tidak jelas sama ada ini memerlukan komponen perkakasan khusus seperti cip Tensor G2 atau komponen audio yang lebih baharu. Berdasarkan kod sebelumnya yang ditemui oleh 9to5Google, ciri ini bergantung pada saluran bunyi stereo dan bukannya teknologi seperti audio spatial. Kami tidak akan menolak kemungkinan bahawa ciri ini akan disediakan untuk model lain juga.

Penurunan Ciri Google Pixel - Mac 2023

Penurunan Ciri Google Pixel – Mac 2023 / © Google

Semua pelanggan Google Workspace sedia ada boleh memanfaatkan ciri Pemisahan Speaker. Tambahan pula, ia adalah percuma untuk pengguna G Suite dan Perniagaan serta untuk pelan langganan Google One peringkat lebih tinggi dan premium.

Sebagai tambahan kepada peningkatan kebolehaksesan, Google juga mengeluarkan Penurunan Ciri Pixel suku tahunan bulan lepas. Kemas kini ini menambahkan prestasi kamera Night Sight yang lebih pantas untuk Pixel 6 dan Pixel 6 Pro bersama Magic Eraser untuk peranti Pixel yang lebih lama dan Pengesanan Jatuh pada Pixel Watch (ulasan).

Sementara itu, apl mesyuarat video manakah yang anda kerap gunakan? Adakah ia menyokong stereo atau audio yang dinaik taraf juga? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google