Pixel 7a akhirnya boleh menyelesaikan aduan perkakasan terbesar pada Pixel 6a

114
NextPit Kamera Depan Google Pixel 6a
© NextPit

Berikutan khabar angin tarikh keluaran Pixel 7a, laporan baharu telah muncul mencadangkan peningkatan perkakasan yang menjanjikan untuk Android jarak pertengahan seterusnya Google. Gergasi pencarian akhirnya dapat menangani salah satu masalah terbesar pada Pixel 6a, iaitu kekurangan paparan pantas.

Google Pixel 6a tidak dapat dinafikan kekal sebagai salah satu telefon pintar terbaik dalam kelasnya. Tetapi ia ketinggalan dalam ciri paparan jika dibandingkan dengan beberapa peranti jarak pertengahan seperti Samsung Galaxy A53 atau OnePlus Nord 2T. Google nampaknya sedang berusaha untuk menyelesaikan masalah itu dengan Pixel 7a.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar bajet terbaik untuk dibeli di bawah harga $300

Pembocor yang kerap, Kuba Wojciechowski di Twitter telah menemui beberapa kod yang menunjukkan tentang kemungkinan sambungan antara peranti Pixel yang tidak diketahui sebelum ini dengan nama kod Lynx atau L10 ke Pixel 7a. Dia percaya kedua-dua entiti ini adalah serupa, dan yang akan mempunyai beberapa perubahan perkakasan yang ketara.

Antara ciri yang dinyatakan, yang paling menarik ialah paparan HD penuh dengan kadar penyegaran 90Hz. Sebagai tambahan kepada spesifikasi, sumber itu menambah bahawa Samsung akan menghasilkan panel, tetapi ia tidak dinyatakan jika terdapat perubahan dalam saiz pepenjuru. Kita boleh mengandaikan ia akan berada di wilayah Pixel 6a pada 6.1 inci.

Ulasan Google Pixel 7

Paparan 6.3-inci Full HD+ AMOLED Pixel 7 adalah terhad kepada kadar penyegaran 90Hz, 120Hz adalah eksklusif untuk model Pro / © NextPit

Kamera dan pengecasan Pixel 7a

Di tempat lain, Pixel 7a yang didakwa juga dilihat dengan kamera utama baharu pada persediaan dwi lensa bersama fungsi pengecasan wayarles. Yang terakhir adalah tambahan yang sangat diperlukan memandangkan jarak pertengahan Pixel semasa tersekat dengan pengecasan berwayar.

Tidak mengejutkan, peranti yang akan datang akan mendapat manfaat daripada Tensor G2 juga, yang menguatkan Pixel 7 dan Pixel 7 Pro semasa. Cip ini dilengkapi dengan prestasi yang lebih baik dan output yang lebih cekap, yang boleh memanjangkan hayat bateri bagi julat pertengahan yang tidak diumumkan.

Bagi harga, tidak jelas sama ada peningkatan ini akan menyebabkan perubahan harga. Begitu juga, adakah anda percaya bahawa skrin yang lebih pantas akan membantu meningkatkan jualan Pixel 7a?