Pixel 8 dan Pixel Lama Google Mendapat Ciri Kamera Penting Baharu

18
nextpit Modul Kamera Google Pixel 8 Pro
© nextpit

Telefon pintar Pixel Google dianggap sebagai salah satu telefon kamera terbaik yang boleh anda beli hari ini. Lebih daripada sekadar perkakasan berkebolehan sukan seperti yang dilihat dalam Pixel 8 dan Pixel 8 Pro, foto dan video yang luar biasa itu juga boleh dikreditkan dengan betapa gilap dan serba boleh apl kamera dalam peranti ini. Google sejak itu telah mengeluarkan kemas kini kamera utama yang menambahkan pelbagai ciri baharu pada telefon Pixel lama dan siri Pixel 8.

  • Baca juga: Cara menggunakan apl Google Magnifier pada telefon Pixel

Untuk telefon Google Pixel yang lebih lama: UI Kamera yang dibaik pulih

Google mula-mula memperkenalkan UI kamera yang diperbaharui dalam Pixel 8 (ulasan) dan Pixel 8 Pro (ulasan), dan mereka kini mengembangkannya kepada telefon Pixel yang lebih lama melalui versi 9.2 apl Pixel Camera yang dikongsi di Telegram Google News tidak rasmi saluran. Apl baharu akan tersedia di Gedung Google Play, tetapi mungkin mengambil sedikit masa sebelum ia tersedia untuk semua pengguna.

Google mengemas kini Pixel Camera kepada versi 9.2

Kamera Pixel versi 9.2 menambahkan UI baharu pada telefon kamera Pixel yang lebih lama. / © Telegram/u/Google News

Sekali imbas, Pixel Camera 9.2 meletakkan semula beberapa alatan seperti tahap kecerahan, bayang-bayang dan imbangan putih dalam pintasan baharu dengan reka letak karusel yang terletak di bahagian bawah pemidang tilik. Sementara itu, akses kepada alatan dan mod lain seperti Night Sight, nisbah dan pemasa boleh didapati dengan meleret skrin ke atas apabila kamera sedang berjalan.

Eksklusif Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro: Penglihatan Malam, Pemasa Palma dan Ultra HDR

Selain daripada perubahan umum ini, Pixel 8 dan Pixel 8 Pro akan menerima butang “Tetapkan semula semua”. Ini dengan serta-merta memadam sebarang penyesuaian dan pelarasan kamera yang dibuat dan kembali kepada tetapan lalai.

Penambahan khusus lain pada apl kamera Pixel 8 termasuk video Night Sight in Time Lapse yang dilanjutkan, pilihan untuk gerak isyarat Pemasa Palm dan pintasan untuk Ultra HDR dalam tetapan. Apabila menggunakan Night Sight dalam Time Lapse, pengguna akan mempunyai pilihan untuk merakam video 1080p 5 minit dan menghasilkan klip masa selang 10 saat. Begitu juga, rakaman 20 minit dalam resolusi 4K juga boleh menghasilkan video 10 saat.

Ciri Kamera baharu ditambahkan pada Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro

Pixel Camera 9.2 menambahkan video selang masa Night Sight, Ultra HDR dan pilihan pada Pemasa Palm. / © Telegram/u/Google News

Bagi Pemasa Palm, ia kini boleh digunakan tanpa perlu menetapkan pemasa, yang berbeza daripada sebelumnya kerana anda perlu memilih masa yang ditetapkan sebelum menggunakan gerak isyarat untuk mengambil swafoto. Akan ada pilihan untuk mendayakan Pemasa Palm dengan atau tanpa pemasa dalam kemas kini terkini.

Akhir sekali, butang togol untuk Ultra HDR disertakan dalam tetapan lanjutan kamera Pixel 8. Mod ini membawa awalan “Ultra HDR untuk mencerahkan bahagian paling terang imej dan menunjukkan warna yang lebih terang daripada pemprosesan HDR+ lalai”. Perlu diingat bahawa ini terhad kepada Pixel 8 (Pro) disebabkan oleh perkakasan dan kekangan AI pada telefon kamera Pixel yang lebih lama.

Selain itu, Google dijangka mengeluarkan Pixel Feature Drop atau kemas kini suku tahunan terbaharu berdasarkan Android 14 Disember ini. Kemas kini perisian tegar utama harus menambah lebih banyak ciri baharu dan kedua-dua Pixel Fold (ulasan) dan Pixel Tablet (ulasan) juga akan mendapat manfaat daripadanya.

Peranti Pixel yang manakah anda gegarkan? Adakah anda telah mengemas kini Pixel Camera 9.2? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Telegram