Pixel 8a Mempunyai Kelajuan Pengecasan yang Lebih Pantas Berbanding Pixel 7a

9
perincian kamera google pixel 8 nextpit
© nextpit

Minggu ini bukan sahaja menyaksikan rendering Pixel 9 dan Pixel 9 Pro bocor, tetapi turut disertai oleh Pixel 8a jarak pertengahan syarikat yang akan datang. Pembungkusan runcit peranti yang didakwa telah dikesan, mengesahkan penarafan pengecasan yang lebih pantas dan reka bentuk yang dikemas kini.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik bernilai wang anda di bawah $400

Ketika dilihat membeli penerbitan MySmartPrice, dua gambar kotak Pixel 8a telah diterbitkan oleh pengguna yang dikenali sebagai Hung Nv pada kumpulan Facebook. Berdasarkan foto tersebut, kita boleh meneka dengan mudah sejauh mana reka bentuk peranti akan dipengaruhi oleh Pixel 8 dan Pixel 8 Pro, yang lebih sporty dari sudut bulat. Selain itu, visor belakang di mana dua kamera berada telah dikemas kini dengan profil yang lebih tinggi sedikit., menjadikannya lebih menonjol.

Kotak runcit Pixel 8a Google

Pixel 8a Google disahkan menampilkan kelajuan pengecasan yang lebih pantas / © Facebook/MySmartPrice

Imej Pixel 8a di hadapan pembungkusan ditunjukkan dalam warna hitam. Ini sepatutnya menjadi warisan salah satu warna Pixel 7a (ulasan), yang sesuai dikenali sebagai Arang. Tidak jelas apakah warna lain telefon bimbit itu akan ditawarkan, tetapi kebocoran sebelum ini mencadangkan kewujudan jalur warna biru.

Kelebihan Google Pixel 8a berbanding Pixel 7a ialah kelajuan pengecasan

Berdasarkan teks yang ditunjukkan di belakang, anda tidak akan menjumpai apa-apa untuk membuat nadi anda berdegup kencang pada pandangan pertama. Walau bagaimanapun, pemerhati bermata helang akan melihat bagaimana Pixel 8a disenaraikan dengan ciri USB PD (Penghantaran Kuasa) dan penarafan pengecasan 7.5 hingga 27 watt. Nilai terakhir menunjukkan ia harus mengecas lebih pantas memandangkan Pixel 7a hanya dinilai pada 18 watt.

Sebagai rujukan, Pixel 7a boleh dicas semula sepenuhnya daripada 0 hingga 100 peratus dalam masa sejam dan 30 minit. Bergantung pada kapasiti bateri, Pixel 8a mungkin mengambil masa kira-kira sejam untuk mengisi semula jusnya sepenuhnya, yang masih merupakan rangsangan yang dialu-alukan dalam menjimatkan masa. Sementara itu, kelajuan pengecasan tanpa wayar kekal tidak berubah pada 7.5 watt tanpa disertakan pengecas.

Google Pixel 8a dalam warna biru

Imej langsung awal Google Pixel 8a dalam jalur warna biru menunjukkan sudut yang lebih bulat dan visor kamera yang diperbaharui. / © X/u/AbishekYadav

Kedua-dua imej langsung dan pemaparan Pixel 8a dari tahun lepas mendedahkan cara Pixel 8a akan mengekalkan bezel yang menonjol dan lubang tebuk berpusat di hadapan. Begitu juga, dimensi telefon bimbit baharu tidak jauh berbeza daripada pendahulunya, yang menunjukkan saiz skrin OLED 6.1 inci yang sama.

Di luar rupa, Pixel 8a harus dikuasakan oleh cipset Tensor G3 yang dipertingkatkan dan lebih pantas, walaupun pada kelajuan jam CPU yang lebih perlahan. Ia juga mungkin mendapat kapasiti bateri yang lebih besar, serupa dengan Pixel 8 standard. Tidak jelas sama ada kita melihat kamera yang lebih baik pada Pixel 8a memandangkan Pixel 7a tahun lepas tiba dengan penembak utama baharu.

Adakah anda lebih suka reka bentuk Pixel 8a baharu ini? Bagaimanakah anda menukar spesifikasinya daripada Pixel 7a? Kongsi pendapat anda dengan kami.

Melalui: MySmartPrice
Sumber:
Facebook