Pixel 9 Pro XL Google Bocor untuk Membentuk Triniti?

20
nextpit google pixel 8 bahagian belakang
© nextpit

Dengan jumlah kebocoran Pixel 9 yang kami temui, nampaknya segala-galanya tentang telefon pintar utama Google yang seterusnya kebanyakannya telah didedahkan. Dalam kejadian baharu, kebocoran yang didakwa menyebut Google sebenarnya boleh menambah model ketiga pada barisan dalam bentuk Pixel 9 Pro XL, meletakkannya lebih tinggi dalam hierarki berbanding Pixel 9 dan Pixel 9 Pro.

Google Pixel 9 akan ditawarkan dalam tiga saiz

Menurut pembocor terkenal OnLeaks, dua peranti yang didedahkan sebelum ini ialah Pixel 9 Pro dan Pixel 9 Pro XL, manakala telefon bimbit Pixel baharu yang membintangi paparan baharu ialah Pixel 9 yang didakwa. Berdasarkan apa yang kami tahu, Google mengeluarkan varian XL sebelum ini, tetapi ia telah digugurkan dengan Pixel 5, jadi ia bukan satu kejutan sama ada.

Berdasarkan foto yang dibocorkan, Pixel 9 berkongsi reka bentuk radikal baharu bagi Pixel 9 Pro dan Pro XL. Kami melihat bingkai rata dan sudut bulat yang kini memanjang ke paparan. Bahagian belakang juga menampilkan pulau kamera baharu yang menghilangkan visor tepi ke tepi yang biasa daripada Pixel 8 (ulasan).

Google Pixel 9

Google Pixel 9 ditunjukkan dengan bingkai rata dan bonggol kamera yang disemak semula. / © On Leaks / 91Mobiles

Selain itu, ia menggambarkan Pixel 9 menampilkan paparan 6 inci yang lebih kecil berbanding Pixel 8 dengan panel 6.2 inci. Ini menjadikan Pixel 9 Pro dan Pixel 9 Pro mempunyai saiz panel 6.1 inci dan 6.5 inci, masing-masing. Secara keseluruhannya, ini menunjukkan Google menggugurkan paparan 6.7 inci daripada Pixel 8 Pro, yang merupakan pengurangan mendadak dalam melihat hartanah.

Paparan Google Pixel 9 Pro

Pixel 9 Pro Google dikatakan menampilkan skrin 6.1 inci yang lebih kecil manakala Pixel 9 Pro XL memaparkan skrin 6.5 inci. / © Mengenai Kebocoran

Walaupun terdapat perbezaan dalam saiz paparan antara Pixel 9 dan Pixel 9 Pro, kedua-duanya disenaraikan dengan dimensi yang setanding dengan Pixel yang lebih kecil berukuran 152.8 × 71.9 × 8.5 mm. Oleh itu, ini menunjukkan bezel yang lebih nipis pada Pro. Begitu juga, mungkin masih terdapat perbezaan walaupun dalam spesifikasi paparan untuk membezakan Pro.

Membalikkannya, Pixel 9 dilengkapi dengan modul kamera dwi, ​​yang kemungkinan besar akan terdiri daripada penembak lebar dan ultra lebar. Perlu diingat Pixel 9 Pro yang didedahkan sebelum ini membawa konfigurasi tiga kamera yang serupa dengan Pixel 9 Pro XL. Berdasarkan apa yang kita ketahui sekarang, Google akhirnya membawa ciri Pro kepada jejak yang lebih kecil yang diidamkan oleh sesetengah peminat.

Bagi spesifikasi, model Pixel 9 mungkin akan dikuasakan oleh Tensor G4 SoC. Semuanya harus dijalankan pada Android 15 apabila mereka dijangka akan dilancarkan pada musim gugur ini. Akhir sekali, struktur harga bagi ketiga-tiga telefon bimbit masih tidak diketahui.

Apakah pendapat anda tentang Google yang menawarkan Pro Pixel dengan paparan yang lebih kecil? Adakah anda lebih suka daripada model yang lebih besar? Tekan kami dengan jawapan anda dalam komen.

Sumber:
91Mudah alih