Pixel Buds Pro Google Mendapat Audio Spatial – Begini Cara Mengaktifkan Ciri ini

71
NextPit Google Pixel Buds Pro Side3
© NextPit

Pixel Buds Pro telah dilancarkan tahun lepas. Seperti fon telinga pembatalan hingar premium yang lain, pasangan ini didatangkan dengan audio spatial dengan pengesanan kepala. Tetapi baru hari ini Google mengaktifkan ciri tersebut melalui kemas kini perisian melalui udara.

Google mengumumkan pada blog sokongannya bahawa Pixel Buds Pro yang disemak oleh NextPit tahun lepas mendapat ciri audio spatial dan penjejakan kepala yang sangat diperlukan. Kemas kini telah pun dilancarkan secara global, tetapi seperti yang dinyatakan oleh gergasi carian itu, ia masih boleh mengambil masa sehingga minggu depan sebelum perisian itu mencecah semua pengguna Pixel Buds Pro.

  • Jangan ketinggalan: Samsung menambah rakaman audio untuk Galaxy Buds 2 Pro.

Apakah yang anda perlukan untuk menggunakan audio spatial pada Google Pixel Buds Pro

Sebagai permulaan, audio spatial juga dikenali sebagai bunyi imersif atau 360 darjah. Ini meningkatkan output stereo tipikal fon kepala kepada bunyi sekeliling yang setanding dengan ruang maya seperti teater. Dan dengan penjejakan kepala dinamik, sama seperti AirPods Max 2 Apple yang akan datang dan AirPods Pro 2 semasa, bunyi akan mengikut pergerakan dan kedudukan kepala anda.

Menggunakan ciri ini memerlukan video atau lagu didayakan dengan audio spatial dan sekurang-kurangnya 5.1+ bunyi sekeliling. Pada masa yang sama, telefon pintar bersama-sama dengan aplikasi juga harus menyokong audio spatial dan penjejakan kepala. Google mengatakan bahawa ini tersedia untuk Pixel 6 (Pro) dan Pixel 7 (Pro).

Tetapan Audio Spatial dan Penjejakan Kepala baharu Google

Audio spatial Pixel Buds Pro dan apl penjejakan kepala Google / © 9to5Google

Cara mendayakan Audio Spatial pada Pixel Buds Pro Google

Audio spatial dan penjejakan kepala boleh didayakan secara berasingan terus daripada mana-mana telefon Google Pixel yang serasi. Anda juga harus menyambung ke Pixel Buds Pro sebelum mengubah tetapan untuk penjejakan kepala.

  1. Pergi ke apl Tetapan telefon.
  2. Cari Bunyi & getaran.
  3. Pilih bahagian Audio Spatial.
  4. Anda boleh menghidupkan atau mematikan audio spatial.

Menghidupkan ciri penjejakan kepala dilakukan secara berasingan daripada tetapan umum dan pergi ke Peranti Bersambung > Pixel Buds Pro > Tetapan dan togol pada penjejakan kepala.

Adakah anda menggunakan audio spatial pada fon kepala anda juga? Kami ingin mendengar pengalaman anda tentang pengalaman bunyi yang mengasyikkan ini.