Pixel Drop: Semua ciri eksklusif datang ke telefon Pixel, Watch dan Buds

98
NextPit Bingkai Berpandu Google Pixel 7
© NextPit

Jika anda membeli mana-mana peranti Pixel baru-baru ini seperti Pixel 7 (Pro), anda harus tahu bahawa ia biasanya disertakan dengan ciri perisian eksklusif yang dijanjikan oleh Google. Itu kini mula menjadi kenyataan apabila gergasi carian akhirnya menyampaikan tambahan ini kepada telefon Pixel yang disokong serta Pixel Watch dan Buds baharu melalui penurunan ciri bulan Disember.

Salah satu ciri sudah tersedia minggu lepas di mana ia menambahkan VPN percuma untuk Pixel 7 dan Pixel 7 Pro. Keluaran hari ini memfokuskan pada pusingan lengkap ciri yang datang kepada lebih banyak model Pixel daripada Pixel 4a sehinggalah kepada perkakasan yang lebih baharu seperti Pixel Watch.

Kosongkan Panggilan pada Pixel 7 (Pro) dan cara mengaktifkannya

Selain VPN percuma, kedua-dua Pixel 7 dan Pixel 7 Pro mendapat Panggilan Jelas yang didayakan oleh cipset Tensor G2. Ini membolehkan panggilan suara yang dioptimumkan dengan mengurangkan bunyi latar belakang apabila anda sedang membuat panggilan. Ia dimatikan secara lalai tetapi mengubah ciri hanya memerlukan beberapa ketikan daripada apl atau tetapan Telefon.

  1. Pergi ke Tetapan.
  2. Pilih Bunyi dan Getaran.
  3. Tatal ke bawah ke Kosongkan Panggilan.
  4. Togol hidupkan untuk mengaktifkan Kosongkan panggilan.

Apl Perakam Pixel yang lebih pintar untuk Pixel 6 dan Pixel 7

Satu lagi eksklusif untuk Pixel 7 dan Pixel 6 ialah Perakam yang dipertingkatkan yang kini menyalin rakaman bahasa Inggeris apabila berbilang orang bercakap. Keupayaan AI peranti Pixel ini dengan bijak mengenal pasti pembesar suara dan kemudian menetapkan label yang betul. Anda boleh mengedit nama setiap pembesar suara selepas merakam.

Ciri Google Pixel Feature Drop

Google menambahkan Panggilan Jelas, keselamatan bersatu dan Perakam dengan label pintar pada Pixel Feature Drop / © Google

Pengesanan Batuk dan Dengkuran untuk Pixel 6 (Pro)

Diperkenalkan dengan Pixel 7 (Pro), pengesanan batuk dan dengkuran merupakan fungsi tambahan pada bahagian Kesejahteraan Digital yang dihantar ke siri Pixel 6 melalui kemas kini ini. Pengguna boleh menggunakannya untuk menjejak dan mendapatkan pandangan tentang tidur mereka tanpa memakai jam tangan pintar atau aksesori pemantauan lain. Semua keputusan boleh diakses daripada apl kesejahteraan digital.

Profil Tidur Fitbit untuk Jam Tangan Pixel

Pada masa yang sama, kemas kini jatuh terbaharu Google adalah yang pertama menyertakan Pixel Watch. Apa yang baharu ialah Profil Tidur Fitbit yang menggunakan data tidur anda dengan tepat untuk menggambarkan haiwan tidur yang setara. Ini memerlukan anda memakai jam tangan pintar selama 14 hari di atas katil. Keputusan kemudiannya diberikan pada hari pertama bulan berikutnya.

Google Pixel Feature Drop intros Fitbit Sleeping Profiles untuk Pixel Watch

Profil Tidur Fitbit kini tersedia untuk Jam Tangan Pixel / © Google

Ciri lain dalam Pixel Drop Disember

Telefon Pixel yang serasi dan boleh pakai juga menerima penyesuaian yang lebih baik. Google menambah tiga kertas dinding susun atur mudah alih dan satu set kertas dinding mekar langsung. Tambahan pula, jubin baharu dan apl kenalan yang dipertingkatkan diperkenalkan kepada Pixel Watch.

Ciri selebihnya yang lain mendayakan fungsi carian yang lebih berkuasa pada Pixel serta sokongan bahasa tambahan untuk Gboard dan Terjemahan Langsung. Akhir sekali, audio spatial dengan penjejakan kepala akan tersedia untuk digunakan untuk Pixel Buds Pro jika digandingkan dengan telefon pintar Pixel mulai Januari 2023.

Sumber:
Google