Pixel Fold 2 Google untuk Melebihkan Saingan Boleh Lipat Utamanya

16
nextpit Google Pixel Lipat Sisi Dilipat
© nextpit

Pixel Fold (ulasan) ialah telefon pintar boleh lipat gaya buku pertama Google yang menampilkan nisbah yang agak unik dan saiz yang lebih kecil berbanding alternatif seperti Samsung Galaxy Z Fold 5 atau OnePlus Open baharu. Walau bagaimanapun, kini nampaknya Google akan beralih kepada jejak yang lebih besar dengan Pixel Fold 2 tahun ini.

Google Pixel Fold 2 boleh mendapat persamaan yang kuat dengan OnePlus Open

Walaupun reka bentuk Pixel Fold 2 dan spesifikasi utama didakwa diterbitkan sebelum ini, kini terdapat perubahan ketara yang mempengaruhi bentuk peranti, sekurang-kurangnya dengan saiz paparan. Menurut perunding dan pembocor Ross Young, jangkaan ukuran estet skrin yang dikongsi sebelum ini adalah sedikit berbeza berbanding dengan saiz akhir, dan mengatakan bahawa Pixel boleh lipat generasi kedua akan menampilkan paparan yang lebih luas.

Young menyenaraikan bahawa Pixel Fold 2 mempunyai paparan utama pada lebar tepat 8.02-inci manakala paparan penutup condong pada 6.29-inci menyerong. Bersama-sama dengan saiz, sumber tidak mendedahkan tentang bentuk paparan ini. Tetapi dia menambah bahawa skrin utama mempunyai nisbah segi empat sama “dekat” dan bahagian kedua adalah ketara selebar paparan hadapan Pixel Fold semasa.

Reka bentuk Google Pixel Fold 2

Reka bentuk Pixel Fold 2 Google berdasarkan pemaparan. Yang boleh dilipat ditunjukkan dengan bentuk yang lebih tinggi dan paparan yang lebih besar. / © Mengenai Kebocoran / SmartPrix

Berdasarkan butiran ini dan dengan apa yang kita ketahui, Pixel Fold 2 sedang dibentuk untuk mengikuti jejak OnePlus Open (ulasan) dengan panel luar 6.3 inci dan panel utama 7.8 inci dan bukannya Galaxy Z Fold 5 (ulasan). ) nisbah lebih tinggi dan lebih sempit.

Adakah keluaran Google Pixel Fold 2 akan ditangguhkan?

Di samping itu, telah disebutkan bahawa pengeluaran panel untuk Pixel Fold 2 ditetapkan untuk bermula pada bulan April. Masa hanya menunjukkan bahawa tarikh pelancaran telefon bimbit yang dijangkakan boleh ditolak, menyokong dakwaan awal bahawa Google menangguhkan pelancaran Pixel Fold 2.

Ia juga memberi penekanan kepada kemungkinan peranti dilengkapi dengan cip Tensor G4 jika memang ia akan tiba pada tarikh yang lebih lewat daripada tetingkap biasa Mei atau Jun semasa persidangan I/O 2024 Google. Oleh itu, dijangkakan Pixel Fold 2 akan diumumkan secara rasmi bersama Pixel 9 dan Pixel 9 Pro pada musim luruh.

Bagi perubahan lain dalam Pixel Fold 2, tangkapan tangan langsung bagi peranti boleh lipat mendedahkan pulau kamera yang diubah suai di bahagian belakang. Google nampaknya turut memasukkan jenis engsel baharu dan itu boleh menyebabkan lelaran dramatik tersebut pada panel paparan. Selain itu, kamera swafoto dalaman yang diubah kedudukannya dalam susun atur lubang tebuk berkemungkinan berada di belakangnya.

Dari segi perisian, Pixel Fold 2 yang akan datang harus but pada OS Android 15 terbaharu dan mendapatkan keupayaan AI generatif pada peranti baharu.

Bentuk boleh lipat semasa yang manakah lebih suka anda gunakan? Adakah anda rasa Pixel Fold 2 yang diperbesarkan akan menambahkan lebih banyak kebolehgunaan? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda.