Pixel Watch 2 Google Mungkin Mempunyai Jangka Hayat Bateri Tidak Waras

41
nextpit google pixel watch depan
© NextPit

Selain daripada hayat baterinya yang merosot, Google Pixel Watch ialah jam tangan pintar yang luar biasa yang boleh bersaing dengan jam tangan seperti Apple Watch dan Samsung Galaxy. Laporan baharu menjelaskan bahawa gergasi carian Internet serius untuk menambah baik bateri dalam Pixel Watch 2 yang akan datang, dan ini mungkin melibatkan pemasangannya dengan cipset boleh pakai Snapdragon terkini.

Awal bulan ini, ada spekulasi bahawa Pixel Watch 2 akan dilancarkan bersama Pixel 8 dan Pixel 8 Pro pada musim luruh ini. Lebih pantas ke hari ini, sumber yang sama memberikan butiran tambahan tentang pilihan chipset untuk jam tangan pintar, yang disebut-sebut akan dikuasakan oleh platform Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1.

  • Baca juga: Cara menggunakan papan kekunci QWERTY pada Apple Watch

Pemproses Google Pixel Watch 2

mengikut 9to5Google, Google melengkapkan Pixel Watch 2 dengan salah satu cipset W5 Snapdragon yang berasaskan proses pembuatan 4nm. Orang harus ingat barisan silikon baharu telah dilancarkan tahun lepas dan terdiri daripada W5 standard dan SoC W5+ yang dinaik taraf yang sepatutnya memberikan kecekapan kuasa yang dipertingkatkan sehingga 50 peratus dan prestasi sehingga dua kali ganda berbanding Snapdragon 4100 Plus.

Snapdragon W5 kini ditemui dalam sangat sedikit peranti. Oppo’s Watch 3 ialah peranti boleh pakai pertama yang menampilkan SoC W5 vanila manakala W5+ yang lebih berkebolehan yang menampilkan pemproses bersama baru-baru ini memasuki Mobvoi Tic Watch 5 Pro. Kedua-dua cip akan menampilkan grafik quad-core Cortex A53 dan dwi-teras Adreno, yang merupakan satu lonjakan besar berbanding Exynos 9110 SoC dengan persediaan dwi-teras pada Pixel Watch.

Gambar Mobvoi TicWatch 5 Pro menunjukkan mahkota berputar

Gambar TicWatch 5 Pro Mobvoi menunjukkan mahkota berputar. Ia dikuasakan oleh cipset Snapdragon W5+ Gen 1. / © Mobvoi

Walau bagaimanapun, masih tidak diketahui versi mana yang akan dipilih oleh Google untuk Pixel Watch 2. Mana-mana SoC berkemungkinan memberikan peningkatan hayat bateri yang drastik untuk peranti itu, yang telah menjadi salah satu aduan utama mengenai Pixel Watch (ulasan) pertama yang dinilai untuk berlari kurang daripada sehari penuh sebelum ia habis.

Pada masa yang sama, Google Pixel Watch 2 dijangka berjalan pada Wear OS 4 di luar kotak. Dikatakan bahawa ia boleh berkongsi beberapa komponen perkakasan dengan Fitbit Sense 2 (ulasan), termasuk sensor suhu kulit yang serupa dengan Apple Watch Ultra dan Galaxy Watch 5. Selain itu, ia juga mungkin menampilkan ciri pengurusan tekanan baharu melalui elektrodermal. sensor aktiviti.

Adakah anda akan membeli Google Pixel Watch 2 jika ia menerima rangsangan bateri yang sangat diperlukan? Beritahu kami pendapat anda tentang perkara itu dalam ulasan.