Pixel Watch 2 Google untuk Memakai Penderia Suhu Penting

25
nextpit google pixel watch balik
© nextpit

Walaupun Google telah mendedahkan banyak perkara mengenai reka bentuk dan tarikh pelancaran Pixel Watch 2, syarikat itu kekal membisu mengenai perubahan ketara yang akan muncul dengan jam tangan pintar mewah itu. Pendirian ini tidak menghalang kebocoran baru daripada muncul. Khabar angin serba baharu menunjukkan salah satu tambahan utama pada Pixel Watch 2—sensor suhu atau termometer yang boleh berfungsi sama seperti Fitbit Sense 2 (ulasan).

Menurut sumber oleh 9to5Google, Pixel Watch 2 Google akan berkongsi sensor biometrik yang sama seperti Fitbit Sense 2. Ini juga disahkan dengan penggoda yang dikeluarkan syarikat minggu lalu, apabila Pixel Watch ke-2 mempunyai pelbagai komponen yang berbeza di bahagian bawahnya. berbanding dengan Pixel Watch asal (ulasan). Ia terutamanya termasuk pengimbas cEDA untuk pengurusan tekanan sebagai tambahan kepada penderia ECG dan PPG.

  • Jangan ketinggalan: Penjejak kecergasan dan jam tangan pintar Fitbit terbaik dibandingkan

Bagaimanakah penderia suhu berfungsi pada Google Pixel Watch 2?

Selain itu, Pixel Watch 2 dikatakan menggabungkan sensor suhu. Tidak disebutkan apakah fungsi khususnya atau bagaimana ia akan digunakan dalam jam tangan pintar. Walau bagaimanapun, adalah selamat untuk menganggap ini akan dapat mengesan suhu kulit pengguna sebagai ciri atas permintaan dan disepadukan lagi menggunakan alat pemantauan kesihatan yang berbeza seperti pengesanan kitaran haid untuk wanita.

Perlu diingatkan bahawa Samsung Galaxy Watch 6 dan Watch 5 juga menampilkan penderia suhu, yang hanya diaktifkan baru-baru ini untuk menyediakan tahap penjejakan kesejahteraan yang semakin berkembang untuk pengguna. Selain daripada Pixel Watch 2, Pixel 8 Pro juga akan menerima ciri termometer. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas sama ada kedua-dua penderia dari telefon bimbit dan boleh pakai akan berfungsi dengan cara yang sama.

Google Pixel Watch 2

Seperti Fitbit Sense 2, Google Pixel Watch 2 juga mempunyai sensor cEDA yang dipasang. / © Google | edit oleh nextpit

Ciri Google Pixel Watch 2 yang lain

Sumber yang sama menyebut bahawa terdapat peningkatan penting pada ciri keselamatan Pixel Watch 2 yang akan melanda jam tangan juga. Dikhabarkan bahawa Pixel Watch 2 akan dapat memaparkan maklumat perubatan pemakai yang boleh diakses oleh responden pertama sekiranya telefon pintar Pixel yang disambungkan mengesan kemalangan kereta atau kecemasan yang serupa.

Ciri keselamatan Google untuk telefon Pixelnya juga akan dibawa ke atas Pixel Watch 2. Contohnya, berkongsi lokasi anda dengan kenalan anda daripada jam tangan akan disokong. Perkara yang sama berlaku untuk Pemeriksaan Keselamatan, di mana kenalan diberi kebenaran untuk menyemak lokasi dan status anda. Jika anda gagal membalas dalam masa yang diperuntukkan, jam tangan akan dapat menghantar koordinat terkini anda kepada kenalan dan memulakan panggilan kecemasan.

Adalah ketara bahawa ini adalah ciri yang sama yang dikenali sebagai Daftar Masuk pada iPhone yang diperkenalkan dalam iOS 17 oleh Apple. Walau bagaimanapun, pengeluar iPhone telah menyepadukannya dengan aplikasi Mesej.

Google bersedia untuk mengumumkan Pixel Watch 2 yang membawa paparan kaca berkubah yang sama bulan depan. Adakah anda menjangkakan jam tangan pintar baharu ini akan dikuasakan oleh cipset Snapdragon W5 yang lebih cekap dan lebih pantas di samping kelajuan pengecasan USB yang lebih pantas? Begitu juga, apakah spesifikasi atau ciri lain yang paling anda nanti-nantikan pada Pixel Watch 2 baharu?

Melalui: 9to5Google

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya