Pixel Watch 3 Bersaiz Besar Mungkin Dicas Besar oleh Bateri Yang Lebih Besar

18
Google Pixel Watch 3 bersaiz 45 mm
© nextpit

Tidak seperti jam tangan pintar Samsung Galaxy yang ditawarkan dalam pelbagai saiz, Pixel Watch dan Pixel Watch 2 Google hanya tersedia dalam saiz 41 mm tunggal. Sesetengah pengguna mendapati dimensi tersebut terlalu terhad. Awal tahun ini, dikhabarkan bahawa Google akan memperkenalkan pilihan Pixel Watch 3 yang lebih besar. Kini, khabar angin baru memberikan gambaran tentang betapa besarnya jam tangan pintar ini.

  • Tidak sabar menunggu Pixel Watch 3? Berikut ialah jam tangan pintar hebat lain yang boleh anda beli pada tahun 2024.

Seberapa besar Pixel Watch 3 baharu?

Menurut sumber yang tidak dinamakan yang dipetik oleh 9to5Google, Pixel Watch 3 yang lebih besar akan tersedia dalam saiz sarung 45 mm baharu. Perbezaan dalam varian ini agak besar dan ketara berbanding dengan Pixel Watch 2 41 mm sedia ada (ulasan).

Selain itu, Pixel Watch 3 dijangka menampilkan faktor bentuk kerikil bulat yang sama seperti generasi Pixel Watch sebelumnya. Oleh itu, bahagian atas dan bawah muka Pixel Watch 3 harus menampilkan ukuran seragam 45 mm.

Google Pixel Watch 2

Pixel Watch 2 Google mengekalkan skrin OLED 1.2 inci tetapi mendapat binaan aluminium yang lebih ringan. / © nextpit

Sebagai perbandingan, saiz baharu itu sebenarnya akan menjadikan Pixel Watch 3 setanding dengan Galaxy Watch 6 (ulasan) Samsung yang hadir dalam saiz 40 mm dan 44 mm. Walau bagaimanapun, hartanah skrin sebenar pada kedua-dua jam tangan pintar itu masih perlu berbeza-beza dan bergantung pada bezel dan binaan. Atas perhatian sedemikian, Google akhirnya boleh mengurangkan bezel pada Pixel Watch 3 untuk memanfaatkan jejak yang lebih besar.

Saiz yang lebih besar menunjukkan kapasiti bateri yang lebih besar?

Selain daripada paparan yang diperbesarkan, saiz sarung yang dipertingkatkan mungkin termasuk sel bateri yang lebih besar yang akan memberikan hayat bateri yang lebih baik pada jam tangan pintar. Bagi Pixel Watch 2, ia datang dengan hayat bateri yang lebih baik sedikit daripada Pixel Watch yang asal, tetapi ketahanannya masih lebih pendek berbanding alternatif lain. Peningkatan hayat bateri yang lebih baik pada Pixel Watch 3 akan menjadi peningkatan yang besar.

Antara muka hibrid Wear OS baharu Google, yang mula diperkenalkan pada OnePlus Watch 2 (ulasan), dilihat dapat meningkatkan hayat bateri Pixel Watch 3 juga. Antara muka hibrid memanfaatkan persediaan dwi-cip yang memberikan tugas yang kurang biasa kepada unit mikropengawal manakala pemproses utama mengendalikan tugas berat.

Berdasarkan jadual biasa Google, Pixel Watch 3 harus diumumkan bersama Pixel 9 dan Pixel 9 Pro pada bulan Oktober, yang tinggal beberapa bulan lagi dari sekarang.

Bagaimanakah anda akan menukar, atau apa yang akan anda tambahkan pada Pixel Watch 3 untuk menjadikannya peningkatan yang berbaloi daripada Pixel Watch yang lebih lama? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google