Pixel Watch 3 Boleh Mendapat UWB untuk Meningkatkan Ciri Penjejakan dan Membuka Kunci

11
Ciri buka kunci Google Pixel Watch 3 cip UWB
© nextpit

Membuka kunci telefon pintar daripada jam tangan pintar yang disambungkan telah menjadi ciri yang telah lama dinikmati pada Jam Tangan Samsung Galaxy dan Siri Jam Tangan Apple selama bertahun-tahun. Bagi Google, ia hanya ditambahkan pada Pixel Watch dan Pixel Watch 2 (ulasan) sebagai ciri Buka Kunci Jam pada penghujung tahun lepas. Kini, petunjuk baru membayangkan bahawa ini boleh menjadi tambahan mengejut pada Pixel Watch 3 melalui sambungan UWB.

  • Tidak sabar menunggu Pixel Watch 3? Berikut ialah jam tangan pintar terbaik yang tersedia hari ini.

Dalam kemas kini Perkhidmatan Play terbaharu, 9to5Google menemui rentetan kod yang menerangkan cara Google mengusahakan versi Buka Kunci Jam Tangan yang ditingkatkan untuk Jam Tangan Pixelnya. Di dalam perisian tegar, beberapa baris untuk ActiveUnlock, nama dalaman ciri, telah dikaitkan dengan penggunaan UWB apabila dalam julat.

Ciri Buka Kunci Google Watch ditambahkan pada Pixel Watch dan Watch 2

Tangkapan skrin ciri Buka Kunci Google Watch / © Google

Pada nota ini, nampaknya Google sedang menambah baik ciri Buka Kunci Jam melalui penggunaan UWB atau sambungan jalur lebar ultra. Apabila menyelam lebih dalam, Pixel Watch 2 atau Pixel Watch sedia ada tidak menampilkan cip UWB. Oleh itu, ini mungkin mencadangkan peningkatan tertentu kepada ciri dengan UWB boleh dirancang untuk Pixel Watch 3 yang akan datang.

Bagaimanakah Pixel Watch 3 akan menjadi lebih baik dengan cip UWB?

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa perbezaan serta-merta untuk Watch Unlock dengan UWB akan membolehkan membuka kunci telefon Pixel anda dengan lebih pantas dan lebih tepat apabila Pixel Watch 3 anda berada berdekatan. Ia juga boleh ditambah dengan penggunaan sambungan Bluetooth untuk mengoptimumkan ciri itu akhirnya.

Satu lagi kelebihan UWB pada Pixel Watch 3 ialah menyokong penjejakan lokasi yang tepat dan berpandu menggunakan rangkaian Cari Saya Google. Sudah tentu, ini memerlukan telefon bimbit yang dipasangkan untuk turut menampilkan ketersambungan UWB. Pada masa ini, hanya Pixel Fold (ulasan), Pixel 8 Pro (ulasan), Pixel 7 Pro dan Pixel 6 Pro menyokong UWB.

Bagi butiran Pixel Watch 3 yang berkaitan, Google dijangka melancarkan jam tangan pintar dalam dua saiz. Pilihan baharu akan menjadi pilihan yang lebih besar yang dilengkapi dengan saiz sarung 45 mm dengan paparan sentuhan bulat yang lebih besar dan kapasiti bateri. Belum ada maklumat lagi jika terdapat perubahan reka bentuk yang dirancang pada siri Pixel Watch 3.

Untuk pengetahuan semua, Pixel Watch 3 tidak akan siap sehingga musim luruh tahun ini, yang akan sejajar dengan pengumuman Pixel 9 dan Pixel 9. Untuk itu, kita harus menjangkakan lebih banyak kebocoran tentang yang boleh dipakai akan muncul. Begitu juga, bagaimana anda menukar Pixel Watch 3? Apa yang paling anda mahu lihat?

Melalui: 9to5Google