Platform Webinar Terbaik Dengan Bilik Pelarian

84

Webinar interaktif telah membawa interaksi perniagaan dalam talian ke tahap yang baharu. Tetapi walaupun ia merupakan cara yang hebat untuk mencetuskan perbualan, pembentangan bilik tunggal bukanlah cara terbaik untuk memajukan projek ke hadapan.

Platform Webinar Terbaik Dengan Bilik Pelarian

Sebilangan besar peserta di satu tempat boleh menjadi luar biasa, dan tetapan ini boleh menyukarkan sumbang saran dan rangkaian. Nasib baik, bilik pelarian menyediakan penyelesaian kepada kebimbangan ini.

Jika anda sedang mencari platform webinar yang boleh dipercayai dengan ciri bilik pecahan, baca terus untuk pilihan terbaik.

Apakah Bilik Breakout dan Mengapa Ia Penting?

Bilik pecahan webinar ialah sesi yang lebih kecil yang berasingan daripada bilik webinar maya utama. Mereka menjadikan webinar lebih serba boleh, produktif dan intim.

Bilik persendirian ini membolehkan peserta berkumpul dalam jumlah yang lebih kecil dan menjalankan banyak aktiviti yang tidak sesuai untuk sesi utama, termasuk kerjasama dan sumbang saran. Bilik pelarian juga lebih tidak formal, yang boleh membantu peserta berasa selesa.

Bilik pelarian bukan sahaja boleh menjadikan webinar lebih menarik, tetapi ia boleh menjadi tidak ternilai dalam proses latihan dan pengambilan pekerja.

9 Platform Webinar Terbaik

Webinar telah menjadi alat penting dalam strategi pemasaran banyak perniagaan hari ini, begitu banyak penyelesaian wujud, dengan banyak menawarkan bilik pelarian pada tahap tertentu.

Di bawah ialah sembilan pilihan platform webinar yang kukuh.

Zoho

Zoho menawarkan pelbagai alat perniagaan, daripada apl pengurusan perhubungan pelanggan (CRM) kepada pelbagai alat kerja jauh dan kerjasama. Perisian mesyuarat dan webinar mereka adalah pilihan utama di pasaran hari ini. Ia juga percuma untuk webinar dengan tempoh terhad dan bilangan peserta yang terhad.

Zoho mempunyai platform yang mesra pengguna, yang menjadikan penganjuran webinar menjadi mudah. Alat ini menawarkan banyak ciri tambahan untuk menjadikan acara lebih santai dan interaktif.

Google Meet

Penyelesaian mesyuarat serba boleh Google mungkin tidak memerlukan pengenalan. Alat webinar percuma ini mudah digunakan dan membolehkan mesyuarat dalam talian yang produktif, terima kasih kepada ciri seperti perkongsian fail, rakaman sesi dan banyak lagi.

Bilik pelarian adalah satu lagi serba boleh Google Meet ciri. Hos acara boleh menggunakannya untuk mengumpulkan peserta supaya mereka boleh berkomunikasi secara peribadi sebelum, semasa atau selepas acara. Pada akhir mesyuarat, hos akan menerima laporan mengenai penyertaan pengguna dalam aktiviti bilik pecahan.

LiveWebinar

Satu lagi penyelesaian webinar berasaskan pelayar yang memupuk kerjasama di kalangan peserta ialah LiveWebinar. Versi percumanya membenarkan sehingga lima peserta webinar, manakala pelan berbayar menawarkan pelbagai ciri lanjutan, termasuk penyesuaian tanpa had dan penciptaan webinar dengan bayaran.

LiveWebinar menjadikannya sangat mudah untuk mengatur peserta ke dalam pelbagai bilik pelarian juga. Anda boleh menetapkan mereka secara manual atau rawak pengedaran mereka dengan klik butang. Para hadirin boleh mengadakan perbincangan jauh dari bilik utama, yang memberikan acara dalam talian anda dimensi tambahan.

Pasukan Microsoft

Pasukan Microsoft merupakan satu lagi penyelesaian yang dilaksanakan oleh banyak perniagaan hari ini. Apl ini disertakan dengan beberapa alatan yang meningkatkan kerjasama, termasuk menganjurkan mesyuarat pelbagai saiz.

Ciri bilik pecahan Microsoft Teams mempunyai keupayaan yang mantap. Hos boleh mencipta sehingga 50 bilik pecahan dalam persidangan yang sama. Peserta boleh ditetapkan terlebih dahulu dan juga dipindahkan dari satu bilik persidangan ke bilik persidangan yang lain semasa sesi. Hos juga boleh memasuki bilik pecahan bila-bila masa mereka mahu. Perniagaan yang telah menyepadukan produk Microsoft akan mendapati alat ini mudah.

Zum

Zum juga menawarkan platform Webinar yang banyak didapati berguna. Sememangnya, apl itu menyediakan ciri bilik pelarian.

Sama seperti Microsoft Teams, Zoom Webinar juga membenarkan sehingga 50 bilik pecahan dalam satu persidangan. Hos boleh pra-menetapkan bilik pecahan atau membenarkan peserta memilih yang mana satu untuk masuk sendiri. Hos juga boleh bertukar antara bilik untuk menyemak peserta mereka mengikut keperluan. Peserta boleh meminta hos juga, dengan mengklik “Minta Bantuan.”

Satu lagi faedah hebat ialah hos boleh menyiarkan mesej di semua bilik.

Pergi ke

Pergi ke menawarkan pelbagai penyelesaian untuk pelbagai keperluan perniagaan. Alat persidangan video mereka termasuk Mesyuarat GoTo, Latihan GoTo dan Webinar GoTo.

Walaupun Webinar GoTo belum menyokong bilik pecahan lagi, ciri ini disertakan dalam dua penyelesaian lain. Apa yang anda perlu lakukan ialah mendayakannya dalam tetapan anda, dan anda akan dapat membahagikan peserta kepada beberapa kumpulan yang lebih kecil dalam satu sesi.

Bilangan maksimum bilik pecahan ialah 50 di sini juga. Pada masa ini, peserta tidak boleh dialihkan dari satu sesi pecahan ke sesi lain tanpa menamatkan sesi, tetapi fungsi bilik pecahan tambahan akan datang ke GoTo pada masa hadapan.

Airmeet

Airmeet ialah platform acara maya yang memfokuskan pada penglibatan. Bilik pecahan apl memupuk interaksi dengan ciri yang sangat interaktif.

Peserta boleh ditugaskan dengan muat naik CSV, secara rawak, atau mengikut keutamaan mereka. Hos bebas untuk memasuki sesi atau membuat pengumuman seperti yang diperlukan. Selain bilik pecah, Airmeet juga menawarkan kawasan rangkaian khusus untuk menjadikan interaksi lebih diperkemas.

Webex

Webex ialah penyelesaian komprehensif untuk panggilan video, mesyuarat dalam talian, webinar dan tujuan perniagaan yang serupa. Persidangan Webex boleh dibahagikan kepada beberapa bilik pecahan dengan keupayaan kolaboratif. Sesi berasingan juga boleh dirakam untuk rujukan masa hadapan.

Sesi pecah platform boleh menjadi alat yang sangat baik untuk perbincangan. Sekiranya peserta memerlukan bantuan, mereka boleh meminta bantuan daripada hos pada bila-bila masa. Hos dan hos bersama juga boleh menetapkan, menyusun semula dan memasuki sesi pecahan. Di samping itu, mereka boleh menamatkan sesi dengan klik butang atau secara automatik selepas masa yang ditetapkan.

Pilih Alat yang Tepat untuk Anda

Setiap perniagaan adalah berbeza, jadi penyelesaian webinar terbaik untuk anda sangat bergantung pada keperluan khusus anda. Pertimbangkan untuk memilih pilihan berskala, seperti Zoho, yang akan berkembang bersama anda dan menyediakan platform untuk interaksi yang mendorong perniagaan dan industri anda ke hadapan.

Pernahkah anda mencuba mana-mana platform webinar ini sebelum ini? Bagaimana pengalaman anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.