Polar Ignite 3 dilancarkan: Lebih cepat dan lebih baik tetapi untuk kenaikan harga yang besar

93
Polar Ignite 3 warna jam pintar
© Polar

Polar telah melancarkan jam tangan pintar Ignite 3 hari ini, yang secara drastik lebih mahal daripada pendahulunya. Jam tangan generasi ke-3 Ignite membawa peningkatan yang ketara dan seseorang mungkin mempertimbangkan sebab yang wajar untuk kenaikan harga yang besar.

TL;DR

  • Polar melancarkan jam pintar Ignite 3 dengan skrin AMOLED resolusi tinggi.
  • Terdapat juga CPU yang lebih pantas dan RAM yang lebih besar di dalamnya.
  • Polar Ignite 3 dijual pada harga $329.95.

Polar Ignite 3 terus memfokuskan pada ciri kesihatan dan kecergasan daripada mempunyai fungsi yang lebih pintar seperti panggilan suara Bluetooth pada Amazfit GTR 4. Selain itu, Ignite 3 mengambil bentuk bulat Ignite 2, tetapi ia mengambil kesempatan daripada AMOLED baharu dan paparan 1.28 inci resolusi tinggi.

Daripada sisi serong dan skrin rata, syarikat Finland itu menyusun semula sarung dan memperkenalkan skrin sentuh sedikit melengkung. Ia juga telah meletakkan semula penolak digital di sebelah kiri. Perubahan ini mengakibatkan peningkatan ketebalan daripada 8.5mm kepada 9.5mm. Selain itu, jam tangan pintar itu mengekalkan rintangan air WR30 dan berat 35g dengan tali dipasang.

  • Jangan ketinggalan: Perbandingan jam tangan pintar Garmin terbaik

Polar Ignite 3 lebih cepat

Seperti Polar Pacer Pro, Ignite 3 dilengkapi dengan pemproses yang lebih pantas di bawah hud ditambah dengan memori yang lebih besar. Polar berkata RAM adalah kira-kira 7x lebih besar daripada model lama. Sementara itu, kapasiti bateri juga lebih besar walaupun hayat bateri masih tidak berubah pada 5 hari dalam mod jam pintar atau sehingga 30 jam dalam mod latihan.

Harga pelancaran jam tangan pintar Polar Ignite 3

Paparan sentuh AMOLED Polar Ignite 3 / © Polar

Di sebalik pemantauan kadar denyutan jantung yang tepat yang dikenali oleh Polar, Ignite 3nya disertakan dengan beberapa ciri penjejakan aktiviti tambahan seperti Ujian Prestasi Berjalan, Bijak Bahan Api dan panduan suara semasa bersenam. Terdapat juga fungsi Sleep Wise baharu bersama GPS dwi-frekuensi untuk mengurangkan ralat kedudukan.

Harga Polar Ignite 3 dan pilihan warna

Polar’s Ignite 3 tersedia untuk dibeli di kedai dalam talian mereka dengan harga $329. Jam tangan pintar ini tersedia dalam empat warna: Purple Dusk, Griege Sand, Black dan Brown Copper. Begitu juga, jalur ini mendapat reka bentuk pin dan gesper standard dalam saiz 20mm.