Pra-dibuka: Spesifikasi Galaxy S23 Ultra secara mengejutkan didedahkan

116
Kajian NextPit Samsung Galaxy S22 Ultra
© NextPit

Samsung membuktikan bahawa mereka benar-benar tidak pandai mengawal bahan sulit produk mereka daripada bocor. Penyenaraian baharu telah dikesan mendedahkan keseluruhan spesifikasi teknikal Galaxy S23 Ultra beberapa bulan dari tarikh pelancaran.

Galaxy S23 dirancang untuk diumumkan pada awal Februari tahun depan berdasarkan laporan sebelum ini. Tetapi sebelum kami tiba di acara Unpacked seterusnya, perkakasan barisan kebanyakannya telah dibuka, terutamanya untuk Ultra.

Pemproses overclocked Galaxy S23 Ultra dan storan yang lebih besar

Menurut firma pensijilan China TENAA, kebanyakan perubahan pada Galaxy S23 Ultra terdapat di bawah. Walaupun diketahui bahawa ia akan dihantar dengan cipset Snapdragon 8 Gen 2, peranti itu menggunakan versi berbeza dengan pemproses okta-teras overclocked. Ini telah ditemui bulan lepas untuk model Eropah. Walau bagaimanapun, penyenaraian ini mengesahkan perkara yang sama untuk pasaran lain juga.

Di luar sistem pada cip, Samsung Galaxy S23 menggunakan 8/12 GB RAM tetapi dengan konfigurasi storan yang lebih tinggi iaitu 256 GB. Tidak jelas sama ada ini menyebabkan kenaikan harga pada peranti memandangkan iPhone 15 Ultra Apple dikhabarkan lebih mahal dibawa oleh pilihan storan yang lebih tinggi. Dari segi bateri, kapasiti 4855 mAh harus dilabelkan sebagai 5000 mAh semasa pelancaran.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Penyampaian dakwaan Samsung Galaxy S23 Ultra / © Twitter/u/OnLeaks

Video Galaxy S23 Ultra 8K dipertingkatkan

Telefon bimbit ini mempunyai saiz dan resolusi paparan AMOLED 6.8 inci yang tidak berubah manakala ia berukuran 163.4×78.1×8.9 mm walaupun ia kini lebih berat pada 233 g. Selain itu, persediaan empat kamera terdiri daripada sensor 200 MP ditambah dengan zum periskop 10x, ultralebar 12 MP dan kamera telefoto 10 MP. Samsung dijangka menaik taraf video 8K daripada 24 fps kepada 30 fps juga.

Tidak disebutkan mengenai ciri-ciri lain peranti seperti sambungan satelit. Mungkin ini boleh dijangka hanya pada tarikh pelancaran atau tidak. Begitu juga, penambahbaikan utama manakah yang anda ingin lihat pada Galaxy S23 Ultra? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: MyFixGuide