Putar skrin telefon Samsung anda: Semudah itu!

60
Putar Auto Andoir
© mouby studio / Shutterstock.com

Bagaimanakah anda menetapkan telefon pintar Samsung anda untuk memutarkan skrin secara automatik, atau terganggu dengan putaran automatik yang anda mahu nyahdayakannya?NextPit menerangkan cara anda boleh berbuat demikian dalam tutorial ringkas ini.

  • Baca juga: Petua terbaik untuk telefon pintar Samsung Galaxy anda

Adakah anda mempunyai masa untuk rehat kopi? Kemudian mari kita ketahui bersama betapa mudahnya untuk mendayakan atau melumpuhkan ciri “Auto Putar” pada telefon pintar Samsung. Bagi mereka yang tidak tahu apa yang saya maksudkan, ciri “putar skrin” memastikan paparan berputar apabila anda menggunakannya dalam mod potret atau landskap.

Putar skrin pada telefon pintar Samsung anda

Apabila anda menyediakan telefon pintar Samsung, putaran skrin automatik sudah didayakan. Jika ini tidak berlaku (lagi), anda boleh mencari fungsi dengan mudah dalam tetapan pantas.

Tangkapan skrin dari Schnelleinstellungen auf einem Samsung-Handy

Biasanya, anda akan mendapati putaran skrin sudah didayakan dalam tetapan pantas. / © NextPit

  1. Leret turun pada skrin dengan dua jari untuk memaparkan bar tetapan pantas.
  2. Ketik pada Potret ikon supaya Putar automatik skrin muncul.
  3. Sebaliknya, anda hanya perlu mengetik Putar automatik untuk menghalangnya daripada bertukar kepada mod landskap apabila anda memutar telefon pintar.
  4. Itu sahaja!

Dua petua bonus

Memandangkan ini adalah tutorial yang sangat mudah dan pantas, saya ingin memberikan anda satu lagi petua untuk pengguna telefon pintar Samsung. Mungkin anda masih belum mengetahui helah kecil ini: Ini mengenai hakikat bahawa anda secara amnya mendapat manfaat daripada memutarkan skrin (contohnya, semasa menonton YouTube dan Netflix), tetapi kadangkala mahu melakukannya tanpanya.

Dalam kes ini, adalah menjengkelkan untuk menggunakan tetapan pantas setiap kali. Nasib baik, Samsung menawarkan cara untuk mengelakkan langkah ini. Hanya ketik pada skrin dan tahan jari anda ke bawah sebelum memutar skrin – ini akan menghalang skrin daripada berputar!

Perkara kedua yang boleh kami berikan kepada anda sebagai petua topi: Pasang apl pihak ketiga seperti Kawalan Putaran daripada Gedung Google Play. Tidak seperti alat on-board, anda boleh menggunakan alat sedemikian untuk menentukan secara berasingan sama ada setiap apl harus sentiasa dipaparkan dalam mod potret atau landskap.

Itu sahaja untuk hari ini. Mudah-mudahan, kami dapat membantu pangkalan pengguna Samsung dengan petua kami. Dengan cara ini, sila tulis kami dalam ulasan jika anda menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk putaran skrin dan yang mana satu!